avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu fortat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu fortat

in legatura cu aceste zile de concediu fara plata - ok este obligatoriu sa se reduca sariul brut pe luna cu 15,5 %; dar daca angajatii doresc sa nu le fie afectata cartea de munca in acest sens, este obligatoriu a se stipula in dispozitia data data de angajator diminuarea timpului de lucru sau stabilirea zilelor libere de concediu neplatit? adica sunt de-acord sa mi se taie din salariu si sa lucrez tot 8 ore pe zi sau poate chiar mai mult, nu este legal?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:29, 6 Ianuarie 2010
Diminuarea cheltuielilor de personal, in medie cu 15,5% lunar, se putea face prin aplicarea uneia dintre urmatoarele masuri:
a) sa acorde personalului propriu, indiferent de statutul acestuia, zile libere fara plata pentru o perioada de pana la .... zile lucratoare;
b) sa reduca programul de lucru;
c) sa dispuna o masura ce combina alternativele prevazute la lit. a) si b);
d) alta masura cu efect echivalent.

Modalitatea de aplicare a masurilor trebuia sa se stabileasca cu acordul salariatului, dupa consultarea organizatiilor sindicale sau, dupa caz, a reprezentantilor salariatilor.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Ianuarie 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile libere lucrate ºi neplãtite? Popescu Sofia Popescu Sofia soţul meu este funcţionar public şi se vehiculează ideea că vor trebui să lucreze în ½zilele libere neplătite½ şi vor trebui să îşi dea acordul ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata in medical? louisdarmar louisdarmar In data de 10.11.2009 am suferit o interventie chirurgicala de urgenta fiind in concediu medical pana in 08.12.2009.Intre timp a aparut Legea 329 .La salariul ... (vezi toată discuția)
Concediu fara salariu in invatamint geo1968 geo1968 De ce se face vinovat inspectorul general care obliga pe directori de scoala sa oblige la rindul lor pe angajati sa faca cerere de concediu fara salariu ... (vezi toată discuția)