avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1071 soluții astăzi
Forum Activitate shumy

Activitate shumy

Discuție Preaviz
Buna ziua. Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea problema:

1) am revenit din concediul pentru cresterea copilului si mi s-a adus la cunostinta verbal ca firma este intr-o situatie financiara precara si trebuie sa ma concedieze. Mi-a spus ca sunt practic in preaviz din acel moment fara insa a primi vreun act oficial in acest sens pana in acest moment. Ieri fiind zi de salariu am primit si salariul, dar vad ca valoarea acestuia este la mai putin de jumatate din cat luam inainte de a intra in concediul pentru cresterea copilului. De ce???? Cu cat se plateste un salariat aflat in perioada de preaviz atata vreme cat eu pana la aceasta data nu am semnat nici un act, nici un preaviz, nimic, nimic ci totul a fost verbal??? In cateva zile expira practic perioada de preaviz iar eu nu am primit inca nici un act oficial in acest sens...

2) Daca voi continua sa vin la serviciu si peste aceasta perioada, patronul este "bun" de plata achitarea salariului pana in momentul in care primesc actele oficiale ?

3) Care este "traseul" si ce demersuri trebuie in mod normal sa faca angajatorul pentru ca eu sa pot intra in somaj in termenul legal ?

Multumesc mult de tot!
Buna ziua. Spuneti-mi si mie va rog frumos daca in cazul prelungirii concediului pentru cresterea copilului, pana la 3 ani, drepturile banesti sunt modificate dupa implinirea varstei de 2 ani. Mai exact alocatia de 2oo de lei ramane neschimbata, cat si valoarea indemnizatiei calculata la inceputul concediului pentru cresterea copilului??? Multumesc mult!

P.S Copilul meu sufera de dermatita atopica. Este aceasta o boala pentru care pot prelungii concediul pentru cresterea copilului pana la 3 ani?
Perioada cat sotia se afla in concediu pentru cresterea copilului este calculata si se adauga ca vechime in campul muncii pe cartea de munca? Multumesc!
Si altceva. Ma intereseaza ca in cazul in care nu-mi aproba cererea de concediu de odihna in perioada in care doresc eu, macar sa-mi precizeze in scris perioada in care mi se va aproba acest lucru. Exista vreo posibilitate legala in aceasta privinta sau tot la mana si intelegerea directorului raman?
Buna ziua. Va rog frumos ce pot face, cum trebuie sa procedez legal, in situatia in care directorul institutiei in care lucrez nu vrea sa-mi aprobe 5 zile din concediul de odihna aferent anului in curs? Ce alte posibilitati legale exista? Daca aduc adeverinta de concediu medical pentru aceste zile mai trebuie sa obtin aprobare din partea acestuia?

P.S. Cu cate zile inainte trebuie inaintata cererea de concediu de odihna si spuneti-mi daca este obligatoriu ca angajatorul(directorul) sa-mi ofere raspunsul (aprobat/neaprobat) cererii si in ce termen de la inaintarea cererii mele?
Răspuns la discuția Valoare indemnizatie somaj 2010
Multumesc!
...cer prea mult daca va rog sa-mi spune-ti exact valoarea. Nu stiu nici cat este salariu min. brut si implicit nu pot sa fac un calcul. Multumesc!
Asta am vazut si eu. Rugamintea mea cea mare este sa-mi spuneti-mi si mie aceste procente la ce valoare a somajului se adauga. Mai exact care este valoare indemnizatiei de somaj la aceasta ora in Romanaia???
Buna ziua! Spuneti-mi si mie va rog frumos care este valoarea indemnizatie de somaj in acest moment in Romania? Am citit undeva ca "La acest procent se adauga pentru persoanele cu un stagiu de cotizare mai mare de 3 ani, o suma calculata prin aplicarea asupra mediei salariului brut de baza lunar pe ultimele 12 luni a unei cote procentuale diferentiate. " Este adevarat?
Multumesc!
Multumesc din inima!