Buna ziua. Va rog frumos ce pot face, cum trebuie sa procedez legal, in situatia in care directorul institutiei in care lucrez nu vrea sa-mi aprobe 5 zile din concediul de odihna aferent anului in curs? Ce alte posibilitati legale exista? Daca aduc adeverinta de concediu medical pentru aceste zile mai trebuie sa obtin aprobare din partea acestuia?
P.S. Cu cate zile inainte trebuie inaintata cererea de concediu de odihna si spuneti-mi daca este obligatoriu ca angajatorul(directorul) sa-mi ofere raspunsul (aprobat/neaprobat) cererii si in ce termen de la inaintarea cererii mele?
Concediul de odihna se acorda la cerere pentru concediu medical nu aveti nevoie de nicio aprobare doar sunteti bolnav nu?Programarea concediilor de odihna se face in anul 2009 pt.anul 2010.In cazul in care nu ati facut-o trebuie sa inaintati cererea directorului ,in care sa specificati cu ce data doriti sa intrati in CO.Singura chestie pe care o poate face este sa va aprobe de ex.cu o alta data de incepere dar nu va poate ingradi acest drept.Oricum intre data inceperii CO si data emiterii cererii trebuie sa fie cel putin 5 zile deoarece indemnizatia de concediu de odihna se plateste de catre angajator cu cel putin 5 zile lucratoare inainte de plecarea in concediu conform art.145 alin.3 din Codul muncii.
Si altceva. Ma intereseaza ca in cazul in care nu-mi aproba cererea de concediu de odihna in perioada in care doresc eu, macar sa-mi precizeze in scris perioada in care mi se va aproba acest lucru. Exista vreo posibilitate legala in aceasta privinta sau tot la mana si intelegerea directorului raman?
Concediu legal
ganeacristi
Buna. Daca esti in concediu medical in perioada concediului legal,e vorba de mine, am avut piciorul rupt, se plateste concediul medical pe acea perioada. Dar ... (vezi toată discuția)