avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters74807

Activitate ContSters74807

Buna seara,

ceva noutati? Si eu sunt interesat de acest subiect. Va rog sa veniti cu noutati daca le aveti.
Multumesc pentru raspunsuri

Din pacate vanzatorul este o persoana fizica. Blocul a fost construit pe persoana fizica pentru a se evita plata impozitelor catre stat (cel putin diminuarea lor pana la 3%).
multumesc mult pentru raspuns.

As mai avea o ultima intrebare. As putea sa verific inainte de intentarea unui proces daca vanzatorul are bunuri in proprietate sau conturi deschise? Se poate face o verificare la Finante?
apartamentul a costat 47500 Euro la care s-au mai adaugat in finisaje aproximatix 5000 Euro. Nu mi-ati raspuns la o intrebare - daca castig si nu exista nimic de executat ce se intampla?
am cumparat un apartament in urma cu 2 ani si am constatat ca are grave probleme de izolare fonica. Am verificat legile si normele de aplicare si am sesizat ca exista valori stabilite prin lege pentru nivelul de zgomot permis care in cazul de fata nu se respecta (mentionez ca nu s-a facut o expertiza tehnica). Din ce am citit am inteles ca exista o cale de atac in instanta si anume actiunea redhibitorie. As vrea sa stiu daca merg in directia asta la ce costuri sa ma astept (as vrea valori si nu informatii de genul taxa de timbru, onorarium expertiza tehnica, etc.) si cat ar dura un asemenea proces. Daca am castig de cauza si vanzatorul nu are nimic pe numele lui ce se poate intampla? Se poate cere ordonanta presedentiala de punere sub sechestru a bunurilor vanzatorului?
As mai avea o intrebare - daca vand apartamentul altei persoane si sunt dat in judecata pentru vicii ascunse pot sa-l chem in instanta pe vanzatorul initial?
stiti cumva care sunt limitele admise de zgomot? Din ce am inteles eu este vb. de 30 db ziua si 25 db noaptea.
Buna ziua,

am cumparat un apartament in urma cu aprox. 2 ani si am observat in urma cu 1 an ca sunt probleme grave de izolare fonica. Am crezut ca este vorba de vecinii (cei de jos) care erau de etinie rroma si am reusit dupa indelungi certuri cu proprietarul sa-i dea afara si sa aduca oameni normali. Acum dupa inca un an s-au mutat vecinii de deasupra si este un cosmar. Dormitorul nostru este langa casa scarilor si se aude fiecare pas facut pe casa scarilor si credeti-ma este ingrozitor. Vecinii au program de "noapte" si de fiecare data ma trezesc impreuna cu sotia si ne uitam in tavan pentru ca nu mai putem adormi. Se aude si zgomotul din interiorul apartamentului lor, atat cel aerian cat si cel de impact.

As vrea sa stiu cat ar dura un proces intentat constructorului/dezvoltatorului si care ar fi sansele sa imi recuperez banii. La ce costuri ar trebui sa ma astept?
Multumesc pentru raspuns, dar nu cred ca este raspunsul la intrebarea mea.
Ca sa fiu mai clar, in cazul in care as achita imprumutul, fiind vorba de prima casa s-ar putea face vanzarea mai repede de 5 ani? Exista o prevedere legala care imi permite acest lucru?

Sper ca am eliminat ambiguitatea.
Buna ziua,

in octombrie 2009 am achizitionat un apartament prin programul prima casa si acum as vrea sa il vand din motive personale (nu tin de imposibilitatea achitarii ratelor). Stiu ca in contractul garantare este stipulata o clauza de interdictie de vanzare timp de 5 ani. Mai stiu ca exista o OUG care permite vanzarea mai repede de 5 ani, dar doar in situatii speciale (imposibilitatea achitarii ratelor) cu acordul Ministerului Finantelor. As vrea sa stiu daca exista o alta prevedere legala care imi permite sa vand oricand fara sa fiu conditionat de alte prevederi legale.

Multumesc foarte mult pentru raspunsul prompt.
Buna ziua,

am o problema si as dori sa stiu daca ma puteti ajuta.
In decembrie 2007 am incheiat un precontract pentru cumpararea unui apartament care are ca termen de predare 31 iulie 2009 (este deja finalizat). Din fericire acest termen coincide chiar cu perioada de acordare a creditelor ipotecare prin programul prima casa. Din pacate constructorul m-a informat in urma cu cateva zile de existenta unei ipoteci de rang I asupra apartamentului in favoarea unei banci, desi in precontractul semnat in 2007 scrie foarte clar "Subsemnatul vanzator-constructor declar ca nu am incheiat si nu voi incheia un alt contract de construire - vanzare - cumparare al imobilului apartament si ma oblig sa nu constitui in favoarea unor terti drepturi de ipoteca sau alte sarcini". In urma discutiei avute cu constructorul acesta mi-a aratat ca exemplu o scrisoare de radiere de ipoteca intocmita de banca pentru un alt apartament vandut de constructor intr-un alt imobil, scrisoare care am inteles ca trebuie atasata la dosarul de credit.

Intrebari:
1) Nu am inteles prea bine ce se intampla cu adevarat cand merg la banca: primesc un extras de carte funciara in care apartamentul apare liber de sarcina sau merg la banca cu extrasul de carte funciara in care aparea ipoteca de rang I in favoarea bancii + scrisoarea de radiere de ipoteca? In acest al doilea caz credeti ca ar putea fi o piedica pentru achizitionarea apartamentului prin programul prima casa?
2) in cazul in care nu pot lua imprumut prin programul prima casa si tinand cont de incalcarea prevederilor contractului pot cere despagubiri?

Multumesc.