avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... revanzarea unui apartament achizitionat prin programul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

revanzarea unui apartament achizitionat prin programul prima casa mai repede de 5 ani

Buna ziua,

in octombrie 2009 am achizitionat un apartament prin programul prima casa si acum as vrea sa il vand din motive personale (nu tin de imposibilitatea achitarii ratelor). Stiu ca in contractul garantare este stipulata o clauza de interdictie de vanzare timp de 5 ani. Mai stiu ca exista o OUG care permite vanzarea mai repede de 5 ani, dar doar in situatii speciale (imposibilitatea achitarii ratelor) cu acordul Ministerului Finantelor. As vrea sa stiu daca exista o alta prevedere legala care imi permite sa vand oricand fara sa fiu conditionat de alte prevederi legale.

Multumesc foarte mult pentru raspunsul prompt.
Cel mai recent răspuns: ContSters74807 , utilizator 20:33, 15 Noiembrie 2010
Nu veti obtine acordul bancii pentru instrainare ...si cum apartamentul este ipotecat , nu il veti putea vinde! Logica elementara!B-)
Multumesc pentru raspuns, dar nu cred ca este raspunsul la intrebarea mea.
Ca sa fiu mai clar, in cazul in care as achita imprumutul, fiind vorba de prima casa s-ar putea face vanzarea mai repede de 5 ani? Exista o prevedere legala care imi permite acest lucru?

Sper ca am eliminat ambiguitatea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament luat cu credit GabrielaMax GabrielaMax Buna ziua, Ma puteti informa, va rog, cu privire la procedura vanzarii unui apartament cumparat prin credit? Daca l-am achizitionat acum trei luni si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am un apartament achiziționat prin credit ipotecar ... stefanmcm10 stefanmcm10 Buna ziua. Am un apartament achiziționat prin credit ipotecar Prima Casa. Conform regulilor acestuietip de credit, apartamentul se poate înstrăina foar ... (vezi toată discuția)
Prima casa perioada de 5 ani fulminator fulminator Am achizitionat un apartament prin programul Prima Casa 1 in dec. 2009. Dupa cum stiti, exista o perioada de 5 ani in care nu ai voie sa instrainezi ... (vezi toată discuția)