avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1146 soluții astăzi
Forum Activitate ilobog

Activitate ilobog

Buna ziua! Am o societate, infiintata in Romania,neplatitoare de TVA care presteaza servicii doar in Anglia pentru o firma, inregistrata tot in Romania. Serviciile sint prestate de catre administrator, firma neavind angajati. Va rog sa-mi spuneti daca societatea mea trebuie sa se inregistreze in scopuri de TVA, sa factureze cu taxare inversa si ce cheltuieli se pot deduce (cazare administrator, transport in Anglia). Va multumesc.
Răspuns la discuția Proces cu asociatia de locatari
Multumesc pentru raspunsuri. Dar este in regula sa ne dea in judecata spunind ca refuzam orice plata, chiar daca noi platim lunar? N-ar fi trebuit un acord de mediere, ceva? Majorarile se afiseaza de citeva luni, si cum se afiseaza: suma trecuta la de plata in luna, se copie la majorari si atit, nu un total , nimic.
Buna ziua!
Sotul meu a fost dat in judecata de asociatia de locatari. In citatia depusa scrie ca a refuzat orice diligenta, ca refuza sa plateasca, mai scrie si ca a semnat o notificare. Intrebarile mele sint urmatoarele:
- eu il pot inlocui la proces avind in vedere ca el nu este si nu poate veni in localitate? daca da, cum trebuie sa formulez intimpnarea: din partea lui, a mea, sau a noastra?
- mentionez ca asociatia nu ne-a adus la cunostinta ca ne da in judecata (suma este de 4.000 ron, majorarile 2.000 ron), nu a incercat nicio mediere, spune ca refuzam plata, iar noi avem plati lunare, spune ca am semnat o notificare pe care nu a semnat-o nimeni din partea noastra, valoarea majorarilor nu ne-a fost adusa niciodata la cunostinta;
- imi puteti spune daca majorarile se prescriu?
Doresc sa ma reprezint singura, si va rog sa-mi dati niste sfaturi. Multumesc.
Multumesc. Pentru moment si vinzatorul si clientii sint din Romania.
Imi puteti spune daca pentru vinzarea online sint ceva particularitati pe partea de contabilitate? Ma refer la declaratii aparte, inregistrari...Va multumesc.
Discuție linie de credit
Buna ziua,
Am urmatoarea situatie: un srl cu 2 asociati (50+50%, care sint si administratori) a obtinut o linie de credit la o banca, garantia fiind citeva bilete la ordin avalizate doar de unul dintre asociati si sotia acestuia. La final linie de credit nu se poate plati, deoarece societate nu mai desfasoara activitate (nu e nici in faliment). Va rog sa-mi explicati daca pentru plata liniei de credit pot fi "fortati" amindoi asociatii sau doar cel care a avalizat biletele. Multumesc.
Dar daca avalistul nu are nimic pe numele sau? si nici firma nu mai are nimic, ce se poate intampla? Multumesc.