Buna ziua!
Sotul meu a fost dat in judecata de asociatia de locatari. In citatia depusa scrie ca a refuzat orice diligenta, ca refuza sa plateasca, mai scrie si ca a semnat o notificare. Intrebarile mele sint urmatoarele:
- eu il pot inlocui la proces avind in vedere ca el nu este si nu poate veni in localitate? daca da, cum trebuie sa formulez intimpnarea: din partea lui, a mea, sau a noastra?
- mentionez ca asociatia nu ne-a adus la cunostinta ca ne da in judecata (suma este de 4.000 ron, majorarile 2.000 ron), nu a incercat nicio mediere, spune ca refuzam plata, iar noi avem plati lunare, spune ca am semnat o notificare pe care nu a semnat-o nimeni din partea noastra, valoarea majorarilor nu ne-a fost adusa niciodata la cunostinta;
- imi puteti spune daca majorarile se prescriu?
Doresc sa ma reprezint singura, si va rog sa-mi dati niste sfaturi. Multumesc.
Daca doar sotul este parte in proces nu il veti putea reprezenta decat daca aveti o procura.
Puteti face insa o intampinare in numele sotului pe care insa acesta trebuie sa o semneze in care mentionati apararile dvs fata de actiunea asociatiei.
Penalizarile ar fi trebuit sa va fie cunoscute pt ca ele trebuiesc afisate pe liste lunar.
1-De regula in citatie se precizeaza instanta,nr dosar ,obiect,calitatea persoanei citate
2-Valoarea penalizarilor la suma restanta nu este afiisata lunar in lista de intretinere?
3-Nu exista dispozitie in vigoare care sa prevada obligatia creditorului a comunica debitorului intentia/demersurile pentru recuperat debit restant
4-In situatia in care penalizarile pe care are drept legal asociatia de proprietari sa le aplice la sume cu titlu de restanta sunt aplicate la debitul neachitat,penalizarile nu se prescriu
5-Daca persoana citata se afla in imposibilitate de a se prezenta la judecata,aveti dreptul sa formulati intampinare pe care sa o depuneti la instanta cu minimum 5 zile inainte de termenul de judecata
Multumesc pentru raspunsuri. Dar este in regula sa ne dea in judecata spunind ca refuzam orice plata, chiar daca noi platim lunar? N-ar fi trebuit un acord de mediere, ceva? Majorarile se afiseaza de citeva luni, si cum se afiseaza: suma trecuta la de plata in luna, se copie la majorari si atit, nu un total , nimic.
Este dreptul reclamantului sa sustina si sa probeze actiunea
Aveti dreptul legal ,ca in solutionarea litigiului ajuns pe rolul instantei de judecata sa va asigurati apararea de asa natura incat sa demonstrati netemeinicia si nelegalitatea sutinerilor reclamantei
Concret insa este aspectul esential ca va inregistrati cu datorii fata de asociatia de proprietari,chiar daca achitati actualmente cotele lunare de intretinere
Dvs ati fost actionat in instanta pentru neplata sumei de 4000 ron care nu constituie neplata cotelor achitate de dvs platile lunare pentru care detineti document justificativ,ci pentru sume mai vechi,pe care din motivele dvs ,nu ati inteles sa le clarificati si sa le achitati
Pentru a indeparta neplacerile solutionarii de catre instanta de judecata,unde aveti dreptul sa solicitati inclusiv efectuarea de expertiza financiar contabila,aveti varianta sa achitati restanta,
documentul justificativ depunandu-l la instanta,care astfel va retine si va constatata actiunea reclamantei fara obiect
Restanta intretinere
antonyc
Buna ziua,
As vrea sa stiu care este prioritatea si ordinea legala de achitare a restantelor catre asociatia de propietari , in fapt
Am avut o restanta de ... (vezi toată discuția)
Citatie ...ajutor!!
dimitris
Am primit acasa o citatie in calitate de debitor in proces cu asociatia de proprietari in calitate creditor pentru [b]Fond[/b] [b][u]-somatie de plata[/u][/b] ... (vezi toată discuția)