COPY PASTE
Din lucrarea ”Dreptul de trecere” de Ramona Catarig de pe site-ul ”Academia.edu”
www.academia.edu/9659001/Dreptul_de_trecere
D.
Notiunea de drum public
Drumul deschis circulatiei publice orice drum public precum si orice drum de utilitate privatacare asigura accesul nediscriminatoriu al vehiculelor si pietonilor.
Drum inchis circulatie publice drum de utilitate privata care serveste obiectivelor la care publicul nu are acces, sau un drum public inchis temporar circulatiei publice
.....................................................................................................................................................................................
Servitutea de trecere notat in CF poate fi considerat drum de utilitate privata.
multumesc
Bună seara.
Ce se întămplă dacă chiar după ce se termină ”acțiunea confesorie de servitute ” și se finalizează prin obligare la recunoașterea dreptului de servitute, dar (părătul) în continuare nu respectă hotărârea și blochează traseul .
Mulțiumesc.
Mátray
Mulțumesc.
O clarificare. Imobilul servant este o coproprietate în cote părți. Obstrucționarea , (blocarea) se face ocazional prin parcarea unei mașini. Între coproprietari nu există o înțelegere notarială pentru parcare -exclusivă-la poartă de intrare / ieșire. Vătămat este proprietarul imobilului dominant.
Cu ocazia speței care a născut întrebarea, s-a cerut intervenția poliției -și ei fiind refuzați- blocarea s-a menținut.
Cu respect.
Mátray
P.S. Idea era dacă se poate aplica art. 339 CP. Original asta a fost stabilit de Poliție dar a revenit prin nerecunoașterea faptului că nu există stare de indiviziune. Dar este vorba de două imobile independente.
Bună ziua.
Obstrucționarea dreptului de trecere - notate în CF-uri ca Servitute de trecere cu piciorul și vehicule-respectiv blocarea -de rea voință- ieșirea pe drum public de pe un imobil care nu are ieșire directă , poate fi sau nu incadrat la fapte penale.
Mulțumesc.
Mátray
Bună ziua.
Dacă se poate o întrebare pe marginea problemei:
Dacă se poate obliga pentru radiere , pe cel care a cerut notarea unui litigiu ca reclamant dar a pierdut procesul , și sentință-decizia a devenit definitiv ?
Mulțumesc. Cu stimă.
Buna ziua.
in anul 2011 a fost respins (refuzat) o solicitare de ” atribuirea in proprietate a terenului aferent apartamentului” -motivat fiind -”pentru a putea da curs acesteia este necesar radierea inscrierii de la foaia B din extrasul de CF ”-si anume a fost notat in CF un proces avand ca obiect granituire si revendicare. Deci nu s-a eliberat Ordinul Prefectului.
În anul 2016 pentru aceleas apartament și aceleas proprietar de apartament a fost eliberat Ordinul Prefectului, de și notarea in CF nu a fost radiat pe motivul că nici procesul nu s-a terminat.
In care data este suspiciune de nelegalitate sau cand nu s-a respectat legea de atribuire.
Multumesc.
Bună ziua.
Am deținut 640 acțiuni la Raiffeisen Bank , acțiunile rezultând de la fosta Banca Agricolă și spoliere.
Recent am aflat-ocazional - că, numai sunt acționar din data de 31.03 2014. în urma AGEA din 12.12. 2013.
Societatea bancară este de tip închis.
M-aș mulțumi cu o pârere despre soarta micilor acționari.
Concluzie personală: Peștele mare mânăncă pe cel mic.
Cu stimă.
Buna ziua.
Conform practicii, impozitul pe dividende de la SIF-uri se retine de catre distribuitor.
Intrebare. Din acest impozit retinut, cum se poate transfera cei 2%, beneficiarul dividendului ne primind nici un act doveditor.?!!
Multumesc.