Buna seara,
Vreau sa va intreb si eu ceva. Mam intors la servici dupa c.i.c la fosta firma care intre timp sia schimbat denumirea. Patroana mia facut c.i.m cu data cind am venit la servici (08.12.2008) insa nu mi la adus inregistrat la fortele de munca.Am fost eu personal la fortele de munca si vazind ca nu este nici un c.m inregistrat iam cerut explicatii. Ea mia spus ca o sal inregistreze insa cind mi la adus era de fapt inregistrat cu o luna mai tirziu decit data angajerii. As dori sa stiu daca se poate face ceva pe cale legala sa nu am intrerupere in cartea de munca. Am uitat sa mentionez contractul adus de ea nu este semnat de mine
Multumesc
Buna seara,
sunt gravida si mam reangajat dupa ce am fost in c.i.c la aceeasi firma de o luna insa nu iam spus patroanei nimik. Daca ii duc certificat medical ca sunt gravida ma poate da afara ca nu iam spus.
multumesc
Este acelasi lucru, insa sunt gravida in 4 luni si mam reintors din c.i.c si patroana este o persoana mai dificila de aceea nu iam spus. Vreau sa lucrez pina cind se poate (luna 7-a) si apoi sa intru in concediu medical,lauzie etc. Ceea ce doresc sa stiu eu mai exact este daca nespunindui incalc vreo lege a codului muncii?
multumesc
Ok dar ma poate da afara sau sa ma dea in judecata pt ca nu iam spus?
multumesc
Buna ziua,
Sunt gravida si mam angajat dar angajatorul nu ma intrebat nimik.Fiind sarcina mica nu este vizibila.Cind va afla, din rautate sau alte motive ma poate da afara?
Multumesc.
Buna ziua,
Imi pot da demisia fara a respecta preavizul de 15 zile prevazut in c.i.m, si daca nu ce se poate intimpla in cazul in care o fac?
multumesc,
Buna ziua,
1.daca ambii parintii sunt angajati care dintre ei poate ramine in c.i.c.
2.daca te intorci la servici in timpul c.i.c de ce suma mai beneficiezi din indemnizatia primita?
multumesc
Va multumesc mult pentru sfaturi
fostul c.i.m nu a fost incheiat si nici cel nou inregistrat, lucru confirmat si de cei de la i.t.m problema este ca a trecut termenul legal in care c.i.m se putea inregistra si deci implicit urmeaza o intrerupere a activitatii chiar si pt o zi sau doua, lucru care mar putea afecta deoarece sotia este din nou insarcinata .
multumesc
Am fost la itm azi si mi sa zis ca nu este incheiata cartea de munca pe fosta firma si nici contractul cel nou nu este inregistrat la firma actuala. Asta nu inseamna ca, contractul de munca a fost semnat doar si nu inregistrat si cum termenul legal de inregistrare a trecut atunci nu o sa aiba intrerupere in cartea de munca?
multumesc