Un cunoscut a pierdut procesul de granituire cu vecinul sau (9 ari din parcela sa)desi titlul de proprietate dovedeste ca suprafata este a lui.a facut si recurs si cereri de stramutare si contestatie in anulare dar toate au fost respinse pentru ca influenta vecinului a fost mai mare.
precizez ca hatul ce delimiteaza proprietatile nu a fost modificat de mai bine de 100 de ani iar vecinul,atunci cand si-a intabulat terenul,a mai adaugat 9 ari de la acest cunoscut.
ce se mai poate face? ordonanta presedintiala? cedo?
Buna ziua. sunt in postura de a cumpara o casa cu teren.vanzatorul(sunt 2 frati), la intabulare a intampinat si descoperit cateva greseli in actele sale si intabularea s-a oprit la un moment dat.
concret: titlul este gresit completat(terenul este din doua parcele una cu nr X si alta nr Y unde x este teren arabil si y curti constructii PROBLEMA ESTE CA DRUMUL CU CARE SE INVECINEAZA PROPRIETATEA ESTE NUMEROTAT TOT CU Y. corect era curti constructii sa fie tot x.
pe harta cadastrala apare doar ca o carare ce se ramnifica din drum pana in fata usii casei(70mp), la cadastru mai au o fisa supliment cu corectura ce se impune, dar nu e modificat si pe harta
mostenirea facuta recent de vanzator a preluat titlul si toata suprafata de 600mp curti constructii a fost trecuta la nr parcelar y.
terenul a fost compact tot timpul si imprejmuit de 50 ani fara sa existe acea carare
Se poate modifica titlul(la cadastru s-a spus ca da), apoi reface mostenirea, fara instanta???
Sunt in situatia de a astepta chiar si mai mult de un an pentru a se rezolva greselile cu sau fara instanta?
vanzatorul ma tine aproape ca rezolva rapid pentru ca vrea sa vanda. dar stau cu banii pe masa fara sa ii pot investi de 2 luni deocamdata.
VA MULTUMESC.
va multumesc. totusi persoanele care au titlu(unele) recunosc ca terenul era al bisericii si sunt de acord sa renunte la el si sa recupereze vechile amplasamente. unele titluri au fost eliberate chiar si in 2008-2009. asta ma ajuta cu ceva?cum trebuie procedat in aceasta situatie?
As vrea sa stiu ce demersuri as avea de facut pentru retrocedarea a aproximativ 10ha, teren arabil care au fost proprietatea unei biserici ortodoxe, al carei preot paroh sunt in prezent(de 2 ani). Am gasit prin acte doar un jurnal inventar din 1949 cu locatiile si suprafetele. Din neglijenta cred,s-au pierdut pana acum alte acte.(cu siguranta la primarie exista si altele--am fost dar nu am fost lamurit, mi s-a spus sa revin in alta zi, pana am renuntat sa mai vin,doar promisiuni).Nu a depus nimeni cerere in baza Legii 18. Pe acel teren, au titlu de proprietate diferiti oameni din localitate(nu stiu cati).Locatiile terenurilor lor sunt departe in afara localitatii si le-au abandonat.au in schimb titlu pe terenul parohiei. Ce pot face in aceasta situatie? Trebuie sa dau in judecata poate chiar 10 proprietari? Doar primaria? Ce lege ar veni in ajutorul meu? Actiune in anulare a titlurilor in temeiul Legii 169/1997 art.III pot deschide daca nu s-a facut cerere pentru legea 18/1991 ?
buna ziua.anul trecut, bunica mea a cumparat un teren intravilan, pe care eu, nepotul ei, vreau sa construiesc.mentionez ca actul v-c e pe numele ei.ea are un singur copil, pe mama mea,iar eu sunt singur la parinti si in prezent casatorit.intrebarea este :pot obtine autorizatia pentru constructie pe numele meu daca nu e si terenul pe acelasi nume? nefiind alti mostenitori, oricum va fi al meu fara sa poata ataca cineva.si daca trebuie sa il trec pe numele meu, cum e mai bine, donatie sau v-c? tinand cont ca sunt singurul mostenitor.e mai ok donatie?va multumesc de promtitudine.