elis a scris:
Trebuie sa aveti in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal. In speta, este vorba de perioada 15 decembrie 2007 - 15 decembrie 2008.
În calculul celor 12 luni se includ şi fracţiunile de lună în care s-au realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit, precum şi cele în care solicitanţii s-au aflat în una sau mai multe dintre situaţiile prevăzute la art. 1 alin. (2) din ordonanţa de urgenţă, considerate, în înţelesul ordonanţei de urgenţă, lună întreagă.
Buna ,
am inteles ca se iau si fractiunile de luna mai am insa o intrebare.
Pe langa servici am avut un contract de mandat cu o firma de asigurari din care am realizat venituri timp de 5 luni anterioare nasterii copilului( am incheiat pensii private si diferite forme de asigurari) La recalcularea indemnizatiei se iau si acestea in calcul? Mentionez ca societatea de asigurari a retinut impozitul de 10% din venit iar diferenta de 6% trebuie platita la Finante. Daca raspunsul e afirmativ, trebuie sa iau adeverinta de la locul de munca si o alta de la societatea de asigurari?
Multumesc,