avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Activitate mishumilea66

Activitate mishumilea66

Răspuns la discuția renuntare la functie de conducere
Stiu ca pare ciudat faptul ca vreau sa retrogradez in loc sa promovez dar sunt multe motive pentru care vreau lucru asta. Sa va enumar doar cateva:
1. Lucrez intr-un domeniu ( chimie ) si intr-o sectie a societatii (societatea fiind de stat ) unde daca nu ai o echipa care sa te ajute risti sa platesti cu viata. In cazul meu sunt cam singurul care stie care-i treaba pe aici ( inclusiv seful direct e cam pe langa subiect ) si in cazul asta "eu centrez, eu dau cu capul, eu dau gol". Daca faci ceva si iese bine e totul in regula(seful ia laudele - prostii muncesc), daca iese prost esti tras la raspundere (indiferent daca esti tu de vina sau nu).
2. Am incercat sa plec din sectia in care lucrez la alta sectie dar nu sunt lasat de catre directorasii mai mici datorita faptului ca am functia pe care o am si ca stiu care e treaba pe aici. Neavand functie de conducere portitele de a pleca din sectia asta sunt mai multe.( Doresc sa plec din sectia in care lucrez in alta sectie a societatii si din motive de sanatate. Aici este prea mare poluare)
3. Un alt motiv ( si poate principalul ) ar fi stresul la care esti supus zi de zi. Asa cum v-am spus si mai sus eu cam le fac pe toate si colegii stau binemersii la caldura in birouri. Iar dupa ce ca le faci si treaba lor mai au tupeul sa si comenteze ca nu trebuia sa faci asa ca trebuia altfel,etc.
Vreau sa mentionez ca nu fug de raspundere (n-am fugit niciodata) iar persoana care m-a propus in functie nu mai este in sectia noastra ( a fost un director care intre timp a fost destituit din functie iar actualul director nici nu vrea sa auda de subiectul asta).
Ar trebui sa ma duc sa vorbesc cu directorul general dar asta ar insemna sa spun tot din sectie dar as face rau la foarte multa lume si nu doresc acest lucru. ba mai mult s-ar putea ca pe viitor sa nu-mi fie nici mie bine, asa ca incerc sa gasesc o cale de mijloc.
Buna seara,
Am si eu o nelamurire si daca ma puteti ajuta v-as fi profund recunoscator.
Sunt inginer chimist intr-o societate comerciala foarte cunoscuta. Aceasta societate este impartita in cateva sectii, fiecare sectie avand cate un sef, un adj. sef, un contabil,etc. Eu am functia de adjunct sef de sectie si din diverse motive as vrea sa renunt la aceasta functie dar sa pot ramane in cadrul sectiei/societatii. .Stiu ca trebuie sa scriu o notificare catre angajator prin care sa-i spun ca din diverse motive nu mai doresc sa am aceasta functie. Aici intervine nelamurirea mea: ce si cum scriu aceasta notificare ( fara sa am probleme mai tarziu)?
Răspuns la discuția demisie din functie de conducere?
Notificarea v-a intra in vigoare imediat sau ca si in cazul demisiei este nevoie de preaviz ( in acest caz de 30 de zile )?
conform legii dupa ce te-ai intors la servici din concediul pentru cresterea copilului angajatorul este obligat ca 6 luni de zile sa te tina la servici ( insa nu este obligat sa te tina pe acelasi post). Conform legii nr.25 din 05.martie 2004:
Articolul 21 va avea următorul cuprins:
"Art. 21
(1) Este interzis angajatorului să dispună încetarea raporturilor de muncă sau de serviciu în cazul:
a) salariatei prevăzute la art. 2 lit. c)-e), din motive care au legătură directă cu starea sa;
b) salariatei care se află în concediu de risc maternal;
c) salariatei care se află în concediu de maternitate;
d) salariatei care se află în concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, în vârstă de până la 3 ani;
e) salariatei care se află în concediu pentru îngrijirea copilului bolnav în vârstă de până la 7 ani sau, în cazul copilului cu handicap, în vârstă de până la 18 ani.
(2) Interdicţia prevăzută la alin. (1) lit. b) se extinde, o singură dată, cu până la 6 luni după revenirea salariatei în unitate.
(3) Dispoziţiile alin. (1) nu se aplică în cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului, în condiţiile legii."
Buna seara,
Am si eu o nelamurire si daca ma puteti ajuta v-as fi profund recunoscator.
Sunt inginer chimist intr-o societate comerciala foarte cunoscuta. Aceasta societate este impartita in cateva sectii, fiecare sectie avand cate un sef, un adj. sef, un contabil,etc. Eu am functia de adjunct sef de sectie si din diverse motive as vrea sa imi dau demisia din aceasta functie dar sa pot ramane in cadrul sectiei/societatii. Imi puteti spune si mie cum sa procedez? Stiu ca prin demisie se intelege "actul unilateral de vointa al salariatului care, printr-o notificare scrisa, comunica angajatorului incetarea contractului individual de munca" insa eu nu vreau sa se inceteze contractul de munca.