avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Activitate sinnerclub

Activitate sinnerclub

Va multumesc foarte mult.
Mi se parea de bun simt, dumneavoastra ati calificat in drept ...
Răspuns la discuția Dreptul de a face
Este tardiv si nu va incalzeste dar ... nu se depun NICIODATA actele originale.
Socot ca instanta s-a pronuntat pe baza unui act cert, din moment ce a dispus sa consemneze suma primita la CEC.
Trebuie sa analizati cu un avocat continutul hotararii, daca instanta a acceptat chitanta de mana drept dovada a vanzarii terenului si aceasta chitanta este acum disparuta, ati puteai seziza din nou instanta care sa dispuna retrocedarea sumei platite, si CEC-ul sa va plateasca in baza hotararii judecatoresti.
Incepeti oricum prin consultatia la avocat.
Fara acte originale de data asta ... un avocat va poate sfatui si in baza unei copii (legalizate sau nu).
Mult succes va urez.
Buna ziua.

Doresc sa aflu daca un sot supravietuitor poate mosteni si transmite drepturi litigioase asupra unor bunuri ce fusesera nationalizate cu ani in urma.

Cazul este urmatorul :

Domnul D., fost industrias, a fost insurat intai cu doamna B., casatorie din care a rezultat un copil, doamna N. Dupa divortul de doamna B., domnul D. s-a insurat din nou, cu doamna P., si a avut impreuna cu aceasta doi copii, copiii P.

In cursul casatoriei cu doamna P., a fost nationalizat intreg patrimoniul al domnului D., din care o parte dobandise prin cumparare in cursul casatoriei cu doamna P.

Domnul D. a decedat in 1977, succesiunea nu a fost dezbatuta pana in 1990, cand mostenitorii domnului D. au introdus actiuni de revendicare ale terenurilor si imobilelor ce apartinusera defunctului inainte de nationalizare.

Doamna P. a venit la succesiune (mese, scaune) impreuna cu copiii, fiind toti reprezentati.

Ulterior, doamna P. a decedat la randul ei.

Dupa decesul doamnei P., actiunile in revendicare au produs roade si o parte din bunuri au fost retrocedate succesiunii domnului D.

Copiii P. considera ca bunurile trebuiesc impartite conform dreptului mamei lor de sot supravietuitor, 5/8 + 2/8 revenindu-le lor, in detrimentul primului copil al defunctului.

Din moment ce mama lor a decedat inaintea retrocedarii bunurilor respective, poate aceasta sa mosteneasca (si sa transmita) ceva ce nu exista fizic la momentul decesului dumneaei ?

Personal cred ca sotul supravietuitor decedand INAINTE de retrocedarea efectiva a bunurilor, acesta isi pastreaza calitatea de legatar asupra bunurilor ce au fost vizate la dezbaterea succesiunii, nicidecum asupra bunurilor ce au intrat efectiv in patrimoniu dupa decesul sau. Prin urmare deduc ca imparteala intre copiii din ambele casatorii ar trebui sa fie egala.

Va multumesc pentru interes


Multumesc in primul rand pentru raspunsul dumneavoastra prompt.
Doresc sa creez baza legala pentru transmiterea catre fiica mea a unei parti dintr-o proprietate fara a plati impozitele decurgand dintr-o donatie sau o vanzare cumparare. Este vorba de un imobil foarte valoros, intr-o zona bine cotata.
De unde ma gandisem la o concesiune pe termen lung; dar din pacate nu se poate.
Doamnelor, domnilor avocati, juristi, va propun un caz interesant.
Un S.R.L. cu asociat unic are un patrimoniu important (financiar, mobiliar si imobiliar). Asociatul unic are parinti si doi copii minori, primul dintr-o casatorie desfacuta prin divort, al doilea in afara casatoriei, recunoscut de tata, care este si administrator al firmei respective. Nu exista dispozitii testamentare.
In cazul decesului asociatului unic, patrimoniul (din care si firma), se imparte, in ordine succesorala, intre descendenti si ascendenti.
Copiii fiind minori, cine le reprezinta interesele in cadrul societatii comerciale pana la majorat ? Parintii respectivi supravietuitori ? Cum se impart dividendele si cui ? In fiecare an parintilor respectivi sau se capitalizeaza pana la majoratul copiilor ?
Multumesc anticipat pentru opiniile dumneavoastra.
Buna ziua.
Dupa multe cautari, nu am reusit sa aflu daca vreun text legislativ in vigoare se opune concesionarii unui teren intre o persoana fizica si o persoana juridica.
In speta, este vorba de un teren detinut in indiviziune, si unul dintre co-proprietari doreste sa-si concesioneze partea unei firme.
As zice ca nu este imposibil, deoarece Codul Civil permite concesiunea.
In practica, am inteles ca multi notari refuza sa autentifice un asemenea contract invocand legea 219/1998 si O.U.G 34/2006.
Va rog sa-mi spuneti daca ati intalnit probleme in spete asemanatoare.
Multumesc