Am cumparat un teren cu act de mina. L-am dat in judecata pe proprietar ca nu mi-a dat terenul si sentinta a fost sa se revina la forma initiala ca trebuia sa ii cer consintamintul sotiei find bun comun. Avocatul parti reclamante la pus sa depuna suma care a platit-o garantie la CEC. Am vb cu grefiera sefa si chitanta in original nu se afla la cutia de valori si nici in dosar. In concluzie am ramas fara teren si fara bani care i-am platit pe el. Am vb cu cei de la CEC si mi-au spus ca intradevar bani sint la ei da fara chitanta in original nu pot sa ii primesc. Si daca nu rezolv problema trec 3 ani si intra in termenul de prescriptie. Oare legi sint numai pentru el???
Este tardiv si nu va incalzeste dar ... nu se depun NICIODATA actele originale.
Socot ca instanta s-a pronuntat pe baza unui act cert, din moment ce a dispus sa consemneze suma primita la CEC.
Trebuie sa analizati cu un avocat continutul hotararii, daca instanta a acceptat chitanta de mana drept dovada a vanzarii terenului si aceasta chitanta este acum disparuta, ati puteai seziza din nou instanta care sa dispuna retrocedarea sumei platite, si CEC-ul sa va plateasca in baza hotararii judecatoresti.
Incepeti oricum prin consultatia la avocat.
Fara acte originale de data asta ... un avocat va poate sfatui si in baza unei copii (legalizate sau nu).
Mult succes va urez.
Daca grefiera sefa nu stia ce raspuns sa imi deie? Am depus cerere la arhiva judecatoriei in 2 exemplare sa trimita chitanta in original la cutia de valori cum ma sfatuit ea. Aceasta cerere poate sa intrerupa termenul de prescriptie?
Pe cine sa dau in judecata?