avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 889 soluții astăzi
Forum Activitate enescu_ella

Activitate enescu_ella

Buna seara. Concubinul si-a cumparat acum o casa. In primavara zice ca face acte si ma trece si pe mine proprietara a 50% din casa si teren. Are temei legal ce zice sau nu? Mentionez ca e o singura casa cu terenul din curte care nu e parcelat. Multumesc.
Nu am inteles bine cum e cu plafonul de plati in numerar si am urmatoarea situatie: intr-o zi se fac plati catre 2 furnizori 9500 lei si se poate restitui si asociatului (persoana fizica) 10.000 lei reprezentand imprumut societate....sau toate platile din ziua respectiva trebuie sa se incadreze in 10.000 lei.

Si o alta intrebare: cu cat poate credita asociatul firma intr-o zi si cat i se poate restiui in numerar din imprumut societate.

Va multumesc.
As dori sa stiu care este, sau daca este un termen in care se prescrie obligatia unei societati comerciale de e depune o declaratie fiscala (100, 300 etc), sau termen in care poate fi sanctionata de catre ANAF.
Va multumesc.
Buna seara.
Va rog sa ma ajutati cu o monografie pt restituirea TVA unor persoane fizice nerezidente. Si cum se declara aceasta in decl 300.
Va multumesc.
Buna ziua, as dori sa va intreb daca exista un termen in care se prescrie plata unei datorii la stat (mai exact, daca o pfa are o datorie la stat de 1.500.000 ron adica 15 miliarde vechi...si plateste deja de 2 ani si ea si niste terti popriti....va plati pana va achita integral datoria sau doar 5 ani ...restul sumei neachitate urmand sa se prescrie
Va multuesc!
Discuție somaj tehnic
Buna ziua, va rog sa imi spuneti si mie daca pentru suspendarea contractului de munca (1 luna) pt somaj tehnic se depune revisal??/ Si daca da...care e versiunea ...eu am 2.0.6 si nu am vazut acolo nici o optiune la ..."modificare" ..si alege motivul
Va multumesc.