Va multumesc frumaosa,o seara placuta va doresc.
Va multumsc de raspuns.Inteleg ca pot sa cer in instanta ANULAREA tranzactiei?
Tranzactia a fost incheiata inainte de pronuntarea Curti de Apel,tranzactia nu a fost folosita ca proba sau altceva ,dar daca doriti va pot trimite DECIZIA al Curti de Apel,si tranzactia de renuntare pe mail.Obiectul TRANZACTIEI era sa renuntam la drepturi salariale in valoare de 5.33% rata inflatie +2% din noiembrie.Cuantumul procentelor este de 100 lei in anul 2015,in septembrie am incheiat acea trnzactie cu renuntarea de cresterea salariului cu cuantumul de 100 lei si la o suma retro din 2013-2015 octombrie care era o datorie calculata de 2600 net/lei. Contrctului Colectiv de Munca pe anii 2012-2014.de fapt in 2013 nu s-a respectat prevederile din ccm,unde prevedea majorari de salar si am intentat proces in 2013 impotriva angajatorului,pe fond am cistigat sa aplice cresterea salariala,dar angajatorul s-a incapatinat,nu a respectat sentinta,spunind fel si fel de motive,si el asteapta Decizia de la Curtea de Apel Octombrie 20.2015 unde sentinta a ramas neschimbata cum a fost pronuntata pe fond.Mai multe detalii, va pot trimite pe mail,cum considerati, daca va este utila si chiar va multumesc frumos pt. interes .Va multumesc anticipat,noapte buna.
Buna seara,am incheiat cu angajatorul o Tranzactie,in care face referire ca eu personal renunt la drepturi salariale(crestere salariala de 100 lei +dobinda de referinta si rata inflatiei suma era calculata la 2600 lei/net) in favoarea angajatorului in 2015,pe fond sa cistigat procesul si angajatorul nu a pus in aplicare sentinta,desi avea obligatia.Asteptind sentinta curti de apel,angajatorul a facut o intelegere ca sa renunt la proces si sa incheiem TRANZACTIA,ma convins am semnat,dar de Tranzactie nu s-a folosit de ea la Curtea de Apel, unde am avut cistig de cauza,hoatrirea fost neschimbata,exact cum a fost pe fond.Intrebarea mea ar fi,pot sa anulez aceea Tranzactie prin instanta,sau care sunt acele proceduri de lege care sa ma ajute sa imi redobindesc acele drepturi salariale.Sunt sigur ca va puneti intrebarea,de ce vreau sa anulez aceea Tranzactie tocmai acum,pt. ca am fost naiv,si am avut incredere in angajator cu promisiuni pe care nu au fost onorate.Consider ca un om cind isi da cuvintul de onoare,si nu este respectat,atunci eu de ce sa respact aceea Tranzactie.Va multumesac anticipat,pt. sprijin si ajutor.
Multumesc de raspuns,am uitat sa scriu ca in tranzactie scrie ca se acorda majorarea de 3% si bonurile cadou,dar este posibil sa fie acceptata de CURTEA DE APEL,tranzactia?
Buna ziua,incep cu un istoric despre situatia care ne macina si nu vedem o solutie,si vreau si eu sa aflu o opinie din partea dvs. suntem societate comerciala de transport public subordonata primariei.
Am intentat in instata in 2013, neacordarea drepturilor salariale conform CCM.Sa cistigat pe fond anul 2014 -decembrie, acordarea cresterilor salariale cu rata infaltie, a fost de 3,33% +acutalizare cu rata inflatiei+dobinda legala pina la data plati efective.Care nu a fost pus in aplicare in totalitate, doar partial in anul 2015( pe 6/luni pe 2013, o datorie si nu crestere salariala).Am fost si la executor judecatoresc,unde sau facut dosare de executare in nume propriu (fiecare angajat)imputernict de noi sa faca calculele certe prin expertiza contabila.Conducerea intre timp a facut recurs,si contestatie la executor judecatoeresc. Si din aprilie si pina in prezent sau facut fel si fel de propuneri de conducere sa renuntam la executare si la sentinta,si au reusit sa convinga pe colegii in proportie de 75% sa incheie o TRANZACTIE DE RENUNTARE la drepturile salariale si retro cu care au fost de acord cu ea,primind 3% majorare salariala si tichete cadou in valoare de 500ron.Aceasta tranzactie din punctul meu de vedere inacalca CODUL MUNCII art.38-Salariaţii nu pot renunţa la drepturile ce le sunt recunoscute prin lege. Orice tranzacţie prin care se urmăreşte renunţarea la drepturile recunoscute de lege salariaţilor sau limitarea acestor drepturi este lovită de nulitate. Intrebarea mea catre dvs.:conducerea poate sa prezinte curti de apel aceasta tranzactie si daca poate fi luata in considerare ca salariatul a renuntat in totalitate la executor si la sentinta pe fond.Ce consecinte va suporta angajatul? si daca are dreptul de face aceasta tranzactie angajatorul?
va multumesc anticipat.
Buna,intrebare:unde pot face sesizare impotriva unui judecator care in opinia mea nu respecta termenele de judecata fiind vorba de litigiu de munca,drepturi salariale,unde actionar majoritar este primaria,lucrez in transport local si suma este in jur de 250mii de euro, de atita aminari a dispus ca mi se pare ceva suspect,a deliberat de 4ori si tot timpul a repus pe rol si era pe FOND.Doresc sa-mi spuneti la care institutie pot face sesizarea.
va multumesc.
multumesc,dar nu afost acceptata motivarile,cererile expertei de instanta si a fost amendata cu suma de rizorie 100lei,parerea mea ignora istantele,si isi bate joc.Motivarile nu sunt realiste,E.C nu s-a prezentat la firma sa faca o analiza sau sa constate ca intrdevar motivarile dinsei este realista.
in 2011 noimbrie am dat in judecata firma un nr.angajati(180) pt calcularea orelor suplementare conform CCM,dupa costatarea ITM.Sa numit de instanta un expert contabil(E.C.),aceasta E.C nu sa przentat deloc,la fiecare aminare data de instanta a fost cauzata de E.C cu cereri si motivari: de schimbare ca nu este capabila sa calculeze sistemul de salarizre,vulmul de lucru este mare,sa fie desmnati inca doi E.C,s.a.m.d,instanta refuzind motivarile si cererile.Si noi am facut deja o cerere de schimbare E.C.in ianuarie 2013 si noi am fost refuzati de instanta.intrebarea mea ar fi:as dori sa fac din nou o cerere dar formulata in baza unor legi care sa ma ajute sa schimb E.C.Va multumesc anticipat.
imi puteti explica mai detaliat,vinovat sindicatul nu inteleg ce legatura are acesta?va rog.