avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Activitate @bogdan

Activitate @bogdan

Buna ziua,
Am o neclaritate privitoare la OG 26/2000, daca o asociatie este recunoscuta ca fiind de utilitate publica, iar ulterior aceasta isi infiinteaza o filiala teritoriala, ce are personalitate juridica distincta, filiala beneficiaza si ea de statutul de "utilitate publica?"
Aceeasi situatie ar fi daca filiala exista la momentul recunoasterii statutului de utilitate publica?
Buna ziua, am comandat un produs de pe un site, la ora 06.00, am primit confirmarea comenzii, iar la ora 16.00 am primit un email de la un angajat prin care mi se comunica urmatoarele:
"Nu mai avem cum sa onoram comanda deoarece nu mai am stoc si termen de livrare."

Ii pot obliga sa isi execute promisiunea de vanzare? sau daca nu, in cazul unei sesizari la OPC, macar vor fi amendati?

Va multumesc
A aparut HG care trebuie sa infiinteze oficiul de mediere si arbitraj?
Daca nu a aparut, conform caror acte normative se poate realiza o mediere/arbitraj in cazul unui conflict de munca?
Răspuns la discuția formular 205
nu am citit cu atentie:">
va multumesc pentru raspuns
Discuție formular 205
anul trecut am primit de la banca o dobanda de 0.60 - 0.80 lei, la contul curent, la aceasta s-a retinut impozitul la sursa (16% din suma). Anul acesta trebuie sa depun formularul 205 privitor la impozitul la sursa?
Avand in vedere ca un credit bancar este executoriu de drept, executorul judecatoresc trebuie sa obtina de la instanta incuvintarea formei executorii? sau poate infiinta porpirea anexand doar contractul de imprumut?
in cazul incapacitatii temporare de munca, angajatorul plateste contributiile pentru angajat?
daca da, v-as ruga sa imi specificati un act juridic, unde as putea vedea acest lucru.

in codul muncii am gasit ”incapacitatea temporara de munca” ca fiind cauza care suspenda de drept contractul individual de munca.
eu posed în coproprietate cu tatăl meu 2 imobile, în situația aceasta se aplica prevederile ce vor intra în vigoare la 1 iulie? ambii avem rezidenta în același imobil.
Răspuns la discuția TVA 5% pentru locuinte noi
Am si eu o nelamurire cu privire la suprafata de 250m prevazuta in modificare ("Cota redusă se aplică numai în cazul locuinţelor care în momentul vânzării pot fi locuite ca atare şi dacă terenul pe care este construită locuinţa nu depăşeşte suprafaţa de 250 mp, inclusiv amprenta la sol a locuinţei, în cazul caselor de locuit individuale.") la ce anume se refera?
eu am contractat un apartament de 60mp , intr-un bloc ce are o suprafata de vreo 2000 mp! Restul conditiilor le indeplinesc.