Am luat un credit ipotecar in franci elvetieni in 2008 pe care nu am reusit sa il mai platim. Urmeaza partea cu executarea silita, urmarirea bunurilor si poprirea salariilor noastre, ne asteptam la toate acestea, deoarece vom ramane cu datorie destul de mare, valoarea imobilului a scazut mult . Intrebarea mea este urmatoarea: daca parintii mei lasa mostenire prin testament, apartamenul lor, copilului nostru, banca sau firma de recuperari va putea contesta testamentul, pentru ca eu sunt singurul urmas, ca sa isi recupereze datoria ? ( atunci cand parintii mei vor deceda) Multumesc
Dupa divortului parintilor mei nu s-a facut niciun partaj asa ca ambii sunt titulari pe apartamentul in care am ramas eu cu sora mea si mama. Tatal meu a decedat de curand. Mentionez ca noi mai avem o sora (din partea tatalui) la care i-a fost platita pensie alimentara (deci legitima, chiar daca nu o cunoastem). As dori sa aflu, in acasta situatie sora vitrega poate cere parte din acest apartament care a fost bun dobandit de mama si tatal meu in timpul casniciei lor ??? Daca da, care este partea care se cuvine fiecaruia? Multumesc !
As dori sa deschid un magazine second hand unde sa pot vinde haine, incaltaminte, lenjerii, jucarii si pote bijuterii. Mentionez ca am deja o firma (suspendata momentan) cu cod CAEN principal 4771 – comert cu amanuntul al imbracamintei, in magazine specializate. Printre codurile CAEN secundare pentru comertul cu amanuntul care mi se pare ca se apropie de ceea ce doresc sa fac, se numara :
4719 - comert cu amanuntul in magazine nespecializate, cu vanzare predominanta de produse nealimentare
4751 – comert cu amanuntul al textilelor, in magazine specializate
4765 – comert cu amanuntul al jocurilor si jucariilor, in magazine specializate
4772 – comert cu amanuntul al incaltamintei si articolelor din piele, in magazine specializate
4777 – comert cu amanuntul al ceasurilor si bijuteriilor, in magazine specializate
Va rog sa imi spuneti daca as putea functiona cu aceste coduri CAEN sau ce anume ar mai trebui sa adaug (sau poate trebuie sa schimb si CAEN-ul principal)
Va multumesc
Va rog frumos sa ma ajutati! Lucrez la o firma din aprilie 2008 cu contract de munca cu norma intreaga de 8 ore. Am fost angajata si la o alta firma de la 1 sept 2008 cu jumatate de norma, 4 ore. Mentioanez ca firmele au acelasi angajator. Sunt programata sa nasc in septembrie 2009. Angajatorul vrea sa imi incheie contractul de 4 ore si sa imi cumuleze salarul de pe ambele firme pe contractul de 8 ore. Nu stiu daca asta imi va afecta indemnizatia pt crsterea copilului. Se mai iau in calcul si cele 7 luni (sept - feb) lucrate cu 4 ore? Cum e mai bine sa procedez??? Sa raman cu cele 2 contracte???