Buna ziua.
As avea urmatoarele intrebari
Primarul orasului poate sa fie presedinte al comisiei pentru aplicarea Legii nr. 10/2001? Dar viceprimarul poate sa fie membru al aceleasi comisii?
Mentionez faptul ca HG nr. 250/2007 , la capitolul III ,, Masuri institutionale'' prevede urmatoarele:
1.1 a),, Pentru urgentarea aplicarii legii, pe langa organele de conducere ale fiecarei entitati implicate in solutionarea notificarilor, vor fi constituite si vor functiona comisii interne pentru analizarea notificarilor, formate de regula, din 3-5 membri (in masura posibilitatilor se vor numi juristi si economisti), care vor analiza fiecare notificare si actele doveditoare depuse si vor intocmi propunerea de solutionare.
Va multumesc.
Buna ziua.
As vrea sa va rog sa-mi acordati lamurire in legatura cu hotararile adoptate de consiliul local privind patrimoniul;
hotararile adoptate de consiliul local prin care s-a aprobat delegarea serviciilor de utilitati publice, respectiv apa-canal, salubrizare, termoficare pot fi considerate cu caracter patrimonial?
Va multumesc.
Societatea este in subordinea Consiliului local. Contributia Consiliului local reprezinta 99,98% din capitalul social al societatii. Initial societatea a fost SA, apoi a fost transformata in SRL, asa cum functioneaza in prezent. In actul constitutiv al societatii nu sunt precizari referitoare la numirea directorului.
Multumesc pentru informatie. Dar in perioada in care s-ar afla in procedura de cercetare disciplinara prealabila trebuie sa fie platit?
Ar putea sa apara situatia urmatoare: decizia de pensionare sa fie acordata cu data la care persoana a depus dosarul la casa de pensii - si pensia i se va acorda retroactiv - si sa primeaasca si salariul de la noi.
Va rog sa aveti amabilitatea in a ma sprijini in vederea organizarii corecte a concursului pentru ocuparea postului de director la o societate comerciala cu capital majoritar de stat aflata in subordinea consiliului local, cine organizeaza concursul si cine stabileste comisia de concurs. Societatea este SRL.
Va multumesc.
Ce ar trebui sa fac cu contractul de munca al persoanei care asteapta pensia de invaliditate si nu doreste/poate sa se prezinte la serviciu?
Situatia este urmatoarea: o persoana dupa ce a fost in concediu medical 180 de zile a cerut sa i se inmaneze cartea de munca pentru a solicita pensie de invaliditate. Am trecut in Cartea de munca mentiunea ”solicita pensie invaliditate”, i-am dat cartea de munca, urmand ca dupa primirea deciziei de pensionare sa inchid cartea de munca cu data deciziei de pensionare.
In perioada cand aceasta persoana a fost in concediu medical, fiind nevoiti de situatie, am angajat o alta persoana, angajare pe perioada determinata pana la revenirea din concediu medical a angajatului. Acum ma confrunt cu situatia in care angajatul bolnav, dupa cele 180 de zile de medical si-a luat si 12 zile de concediu si numai doreste/poate sa revina la munca dupa aceste zile, chiar daca nu a primit un raspuns de la casa de pensii (am aflat ca un asemenea raspuns dureaza intre 2-3 luni). Ce pot face in aceasta situatie? Sa suspend contractul persoanei care asteapta decizia de pensionare? Ar fi o alta solutie? Multumesc.
va multumesc de raspunsuri, expun inca o data situatia: parintii mei doresc sa se dea in intretinerea mea, cu CONTRACT DE INTRETINERE.Tata este batran si bolnav, nu are diagnostic psihiatric, dar notarul a solicitat dispozitie de numire de curator si incuviintarea autoritatii tutelare pentru transmiterea dreptului de proprietate al tatalui, prin curator.Cei de la primarie au reticente in emiterea acestui act deoarece tata este capabil sa se deplaseze si are discernamant.Va rog spuneti-mi ce sa fac?Sa schimb notarul?
multumim de raspuns, pentru perfectarea contractului de intretinere, notarul ne-a solicitat o dispozitie a autoritatii tutelare privind instituirea curatelei pe seama tatalui bolnav si incuvintarea transmiterii dreptului de proprietate de la bolnav la curator.Va rugam sa ne lamuiti deoarece de la primarie ni s-a spus ca pentru persoanele capabile psihic nu este necesar incuviintarea autoritatii tutelare pentru tarnsmiterea dreptului de proprietate.
Parintii sunt varstnici, tatal este bolnav si vor sa incheie un contract de intretinere la notar in favoarea fiicei.
Notarul a solicitat numirea mamei in functia de curator si dispozitia autoritatii tutelare pentru incuviintarea transmiterii dreptului de proprietate al tatalui la curator.
va rog sa ma ajutati in a afla care sunt prevederile legale pentru situatia expusa si daca este obligatoriu ca autoritatea tutelara sa iincuviinteze transmiterea dreptului de proprietate in cazul unei persoane adulte capabila, caruia i se instituie curatela.