avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Activitate radu_al

Activitate radu_al

multumesc pentru lamuriri.
se poate sa-mi indicati exact baza legala? multumesc anticipat.
Functionarul public îsi poate relua activitatea înainte de expirarea termenului pentru care a solicitat suspendarea raportului de serviciu daca are acordul conducatorului instituţiei?
Sunt functionar public intr-un serviciu deconcentrat al Ministerului Culturii si de curand am castigat un concurs de manager al unei instituţii de cultura urmand a semna in aces sens un contract de management pe perioada determinată.
Aş vrea să stiu daca, în situaţia in care solicit suspendarea raportului de serviciu (Legea 1888/1999,republicata si modificata, art.95. alin.2), ocuparea functiei de manager, pe perioada suspendării, reprezintă incompatibilitate cu functia publica.

Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția conexare?
Gabriela Pintea a scris:

Daca ati primit mustrarea pe parcursul anului 2008, atunci este evidenta legatura, deoarece evaluarea vizeaza intreg anul 2008.

Puteti sa va completati prima actiune cu un nou capat de cerere sau puteti introduce o noua actiune; exceptia de conexitate este reglementata de art. 164 Cod procedura civila si se invoca in fata instantei sesizata ulterior, la prim termen.

Mustrarea am primit-o în cursul anului 2008. Nu stiu cum să procedez în cazul completării primei actiuni cu un nou capăt de cerere şi va rog să mă ajutaţi. Este suficient să adresez presedintei instantei de contencios administrativ sau să depun la Registratura Tribunalului o cerere prin care să solicit completarea acţiunii cu un nou capăt de cerere, adică, anularea calificativului satisfăcător şi acordarea calificativului Foarte bine? Cum imi pot motiva în drept această cerere?
Vă multumesc.
Discuție evaluare
funcţionarul public nemulţumit de calificativul acordat la evaluarea anuala, poate solicita instantei să dispună anularea calificativului stabilit de evaluator (satisfăcător) şi acordarea unui nou callificativ ( foarte bine)?
Va multumesc.
Discuție conexare?
Ma aflu în următoarea situaţie: din luna decembrie 2008 am un proces cu instituţia in care lucrez pentru anularea unei mustrări scrise; acum, trebuie să ma adresez din nou instanţei pentru modificarea calificativului primit la evaluarea anuală. Avându-se în vedere faptul ca între cele două cauze există conexitate, nu cred că are rost ca ele să fie discutate separat. Nu stiu însa care este procedura privind conexarea. Trebuie sa depun mai întai si a doua actiune şi la următorul termen sa fac cerere de conexare sau pot să solicit conexarea dosarelor odată cu depunerea acestei a doua actiuni?

Si dacă se mai poate : pot solicita instantei anularea calificativului satisfăcător şi acordarea calificativului foarte bine?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Am avut un proces cu doua capete de cerere si unul a fost respins. Acum am posibilitatea de recurs în 15 zile si am doar o vaga idee despre cum trebuie sa formulez aceasta cerere. Am inteles ca trebuie motivată în drept, cu prevederi ale Codului Civil care fac referire la recurs.
Ma poate ajuta cineva cu un model?
Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția cartea de munca
Nu trebuie schimbata cartea de munca, trebuie sa duci o copie dupa hotararea de divort definitiva si irevocabila si-ti va schimba numele si in cartea de munca, in capitolul referitor la schimbarile intervenite in starea civila a titularului.:)
Numele meu este Radu Alexandru, sunt un functionar public, iar in anul 2008 am actionat in instanta instituţia în care lucrez pentru anularea unei decizii a conducatorului . Ulterior, dupa ce am castigat procesul, am primit o mustrare scrisa pe care, de asemea am contestat-o în instantă. Pe 23. ian 2009 este primul termen în acest al doilea proces. Problema este ca de la instituţie mi se pun tot felul de bete-n roate pentru a nu fi prezent la citatiile Tribunalului. Imediat ce am primit citatia, adica in urma cu doua saptamani, am depus la instituţie o cerere de concediu de odihnă solicitand o zi din concediu pentru a fi prezent la Tribunal. Conducatorul instituţiei mi-a solicitat prin rezolutie sa refac cererea de concediu de odihna in sensul de a formula o nouă cerere, de aceasta data pentru concediu fara plata pentru ziua procesului. Astazi, 22.01 2009, mi-a fost comunicata decizia conducatorului instituţiei de a nu aproba acesta nouă cerere, motivatia fiind aceea ca nu am mentionat baza legală pentru care solicit acordarea unei zile de concediu fara plata.
Rog sa ma ajute cineva în sensul de a-mi comunica daca exista undeva o prevedere legala care sa precizeze ca am dreptul de a fi prezent la tribunal pentru a onora citatiile pe care le primesc, chiar daca sunt reclamant sau daca singura prevedere în acest sens este cea din constituţie unde se spune ca dreptul la justitie nu poate fi îngradit.