avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cartea de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cartea de munca

am si eu o intrebare de curand am divortat iar cartea de munca e trecuta cu numele de familie al fostului sot acum ca mi-am schimbat numele trebui sa-mi schimb si cartea de munca daca da unde si cum? va rog mult sa imi raspundeti va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:54, 23 Ianuarie 2009
Nu trebuie schimbata cartea de munca, trebuie sa duci o copie dupa hotararea de divort definitiva si irevocabila si-ti va schimba numele si in cartea de munca, in capitolul referitor la schimbarile intervenite in starea civila a titularului.:)
Nu trebuie sa va schimbati carnetul de munca. Veti prezenta sentinta de divort definitiva si irevocabila si se va efectua modificarea privind starea civila si numele in cap.II al carnetului de munca.
violeta_8_1 a scris:

am si eu o intrebare de curand am divortat iar cartea de munca e trecuta cu numele de familie al fostului sot acum ca mi-am schimbat numele trebui sa-mi schimb si cartea de munca daca da unde si cum? va rog mult sa imi raspundeti va multumesc anticipat

La capitolul II, unde carnetul de munca prevede schimbari privind starea civila si numele titularului se va trece schimbarea intervenita - desfacerea casatoriei - in baza hotararii judecatoresti definitive si irevocabile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire la numele anterior inainte de recasatorie? slaura slaura Buna ziua, Datele problemei sunt urmatoarele: am depus cererea de divort in noiembrie 2010, decizia definitiva am primit-o in ianuarie 2012, urmeaza sa o ... (vezi toată discuția)
Acte dupa divort diana2010 diana2010 buna ziua, problema mea este urmatoarea , in 2008 am divortat si pana in prezent nu am schimbat actele , muncind in prezent in anglia, acum am revenit in ... (vezi toată discuția)
Schimbarea starii civile SuzyCat SuzyCat Buna ziua, dupa ramanerea definitiva si irevocabila a sentintei de divort trebuie anuntat undeva schimbarea starii civile si unde? Eu sunt din Ploiesti. De ... (vezi toată discuția)