avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1947 soluții astăzi
Forum Activitate chans

Activitate chans

Nu există paznic lângă dulapuri.
Depozitarea este un serviciu oferit de către mall în incinta acestuia. Sistemul de asigurare a conținutului este tot al mall-ului, fie că este cifru, cheie, cartelă, etc. Este un sistem la care are acces doar mall-ul în afară de client.
Eu las un bun în grija mall-ului, ca și când l-aș lăsa unui paznic care este angajatull lor.

Așa funcționează raționamentul meu.
Recent mi-a fost furat un bun de valoare (din patrimoniul PFA-ului propriu) dintr-un vestiar de depozitare al unui mall.
Dulapul a fost deschis folosindu-se cifrul după mai multe încercări.
Fețele hoților sunt surprinse cu precizie de camerele mall-ului, pe toată perioada în care aceștia au umblat la dulap.
A fost anunțată poliția, s-a predat înregistrarea, s-au prelevat amprente, s-a transmis poliției factura produsului, dar nu au fost găsiți hoții după o săptămână. Mai am speranțe de 1% că aș putea recupera bunul. Cred că a ajuns demult la vreo casă de amanet.
Întrebarea mea este următoarea: mall-ul are vreo responsabilitate asupra bunurilor depozitate în acele dulapuri? Poate fi solicitată msll-ului contravaloarea produsului?
Precizez că parola dulapului nu a fost una simplă, iar poziția corpului deasupra tastaturii împiedica citirea codului din împrejurimi, lucru confirmat și de către anchetatori după vizionarea înregistrărilor.
De asemenea, am un număr de înregistrare al plângerii penale. Nu știu ce aș putea face mai departe ca să se înțeleagă la secția de poliție că mă interesează cursul anchetei și că n-o las moartă.

Vă mulțumesc!
Răspuns la discuția Verificare plata rovinieta
Se feresc sa faca public vreun sistem de verificare online, tocmai pentru a incasa cat mai multi bani din amenzi si acele "despagubiri" de 28 de euro la trecerea pe sub fiecare camera, de fiecare data. Pentru ca si ei stiu ca acel bon de casa, termic, se sterge cu timpul si posesorul uita cand l-a platit.
Le-ar fi fost oare atat de greu sa faca un sistem online asa cum este cel de verificare al RCA-ului? Nu! Este rea vointa, in opinia mea.
Nu trimit niciun avertisment, cum ca iti expira rovinieta, sau ca a expirat si ca ai putea-o plati in x zile.
Ba mai mult, cunoscand ca termenul de prescriptie al procesului verbal este de 6 luni, trimit procesul verbal catre contravenient cu o saptamana inainte de incheierea acestui termen de prescriptie. Tocmai pentru a-l lasa pe contravenient sa persiste.
Cum ar fi daca banca ti-ar lua casa a doua zi dupa neplata unei rate?
Le convine de minune statutul de incasatori de amenzi.
Ei sunt stat in stat. Este clar.
Sunt interesat in aceasta speta din acelasi motiv.
Am auzit la tv ca amenzile de la CNADNR nu sunt tocmai in regula pentru lipsa semnaturii olografe.
Vreau sa contest o amenda. Mai am cateva zile pana la termenul de 15 zile. Trebuie sa iau un avocat, sau depun contestatia la judecatoria de sector ?

Multumesc


leorot a scris:

La instanta de fond am mentionat ca la Judecatoria Cluj un anumit dosar ( am dat nr de dosar si partile ) a fost solutionat favorabil petentului, adica s-a anulat amenda de rovinieta din cauza lipsei semnaturii olografe. Din pacate nu am o copie a acelei hotarari judecatoresti, astfel nu pot proba concret ceea ce sustin.

Ma poate ajuta cineva cu o copie de hotarare in care instanta anuleaza amenda de rovinieta pentru lipsa semnaturii olografe ? Va multumesc.


1. Nu l-am desfacut pentru ca nu sunt la domiciliu. Persoana care este insa la domiciliu, mi-a comunicat toate acestea.

2. de data aceasta, iata, este intr-un plic, asa cum mi-a spus persoana la telefon.

3. nu stiu ce calitate avea curierul respectiv, insa persoana aflata la domiciuliul meu mi-a comunicat ca ar fi un serviciu postal, insa nu Posta Romana

Instiintarea care insoteste acel plic, are in partea jos o rubrica alocata unui martor care semneaza ca asa stau lucrurile. Mi-a fost trimis o copie scanata prin email si va reproduc exact ce scrie in partea de jos:

"Cele mai sus s-au consemnat in prezenta martorului ....... posesor al BI/CI seria .... nr..... si avand domiciliul in localitatea... judetul..., str..., nr..., bl.., sc...., ap..., care semmeaza alaturat "

La aceasta rubrica apare un martor care nu a existat, si fara toate datele de identificare , decat nume si buletin. Acel martor nu exista in momentul in care a avut loc dialogul intre reprezentantul postei (sau ce era) si persoana aflata la domiciliul meu. Deci venise cu hartia cu martorul deja completata "de-acasa".

Acesta este viciul de comunicare la care fac referire. Un fals, mai bine zis. Lipsa fizica a acelui martor.

Cat despre partea cu semnatura olografa, am cunostinta de metoda. Am tot citit in ultima perioada relatari despre astfel de metode practicate la instanta. Voi afla daca are semnatura olografa dupe deschiderea plicului. Persoana aflata acum la domiciliu meu nu-si permite a deschide corespondenta in numele meu.

Si ca amanunt de incheiere, povestea rovinietei este cat se poate de reala si cred ca au patit multi la fel. Vechea rovinieta a disparut odata cu precedentul parbriz pe care l-am inlocuit. Nu se sparsese ci doar era atat de sablat incat atunci cand mergeam cu soarele in fata, sau noaptea cu farurile in fata , nu mai vedeam nimic. L-am inlocuit. Rovinieta era lipita regulamentar pe el. Ramasesem doar cu bonul in portmoneu. Doar el mai avea data achizitionarii. Insa acel bon de casa, dupa o perioada se sterge complet de pe acea hartie termica de casa de marcat.
Rovinieta a expirat pe 21 martie. Eu stiam cam care a fost perioada in care-am achizitionat-o pentru ca imi cumpar mereu pe un an, dar nu mai stiam exact ziua. Pe 21 mi-au si dat amenda. Pe 25 mi-am cumparat eu alta. Si acum 3 zile m-am trezit cu amenda acasa. Oricum , s-au miscat rapid, deoarece am auzit de comunicari facute la 6 luni.

Multumesc
Am primit un "Proces verbal de indeplinire a procedurilor de comunicare a procesului verbal de constatare a contraventiei" insotit de o amenda pentru rovinieta.

Pe acest proces verbal pentru care nu a semnat nimeni de primire deoarece eu nu ma aflam la domiciuliu, apare un martor doar cu nume, serie de buletin si semnatura. Dar nu si cu adresa completa, asa cum prevede formularul.
Persoana care a refuzat primirea acestui proces verbal in numele meu, mi-a spus ca acest martor nu a existat niciun moment pe perioada cat a avut loc dialogul intre ea si curier . Ca atare, nedorind sa primeasca ceva in numele meu, a respins expeditia, iar curierul a decis ca e bine sa arunce acel proces verbal in cutia postala.

Nu cumva este ilegal sa treci pe procesul verbal o persoana ca martor, atata timp cat ea nu a fost prezenta la "predarea" pv al contraventiei? Mai ales ca aceasta mai si semneaza.
Oare de ce nu i s-au completat toate datele conform formularului ?
Plicul inca nu l-am desfacut. Este evident ca in el se afla procesul verbal al amenzii.

Pot contesta aceasta amenda doar in baza faptului ca s-a comis o ilegalitate in procedura de informare stabilita prin OG 2/2001, art.27?

Astept sfaturi la obiect si comentarii avizate

Multumesc pentru intelegere
Răspuns la discuția Blocare in parcare
Chiar daca este loc inchiriat de la primarie, fie ca esti proprietarul lui, sau esti cel care a ocupat temporar locul, nu ai voie sa blochezi niciun vehicul.
Mai comun vorbind, nu poti sa-ti faci tu dreptate singur. Chemi politia.
Răspuns la discuția Factura neachitata
new_2009 a scris:

Va recomand sa faceti prima data o confirmare de solduri (astfel aveti confirmarea de acceptare a facturilor),....




Cu ei nu pot sa mai discut . L-au luat pe "NU" in brate. Momentan refuza orice comunicare. Si de aceea va trebui sa urmez caile scrise. Poate dupa asta se vor mai relaxa.
Răspuns la discuția Factura neachitata
Multumesc pentru sfat. Sper sa se rezolve amiabil.

In cazul in care o factura nu a fost semnata de catre beneficiar (soc. comerciala), conform unui contract in vigoare, pot trimite o notificare de plata, pentru a solicita plata acesteia? Este restanta de vreo 15 zile.
Factura a fost primita de catre serviciul contabil al firmei respective.

Multumesc.