avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Activitate anca_01980

Activitate anca_01980

Răspuns la discuția Somatie imobiliara
Va multumesc!
Buna ziua,
As avea o intrebare in ceea ce priveste executarea silita prin somatii imobiliare asupra unui imobil cu trei proprietari.Doar unul dintre ei nu si-a achitat restantele la doua credite de nevoi personale, iar acum este amenintat ca intreg imobilul va fi scos la licitatie. Este posibil acest lucru, daca ceilalti doi nu sunt de acord? Care sunt pasi ce trebuie urmati pentru a se evita scoaterea intregului imobil la licitatie?
Va multumesc
Buna seara,
o prietena se confrunta cu urmatoarea problema si v-as fi recunoscatoarea daca m-ati putea ajuta:

Este casatorita in Anglia cu un cetatean indian, de care doreste sa divorteze. Ea doreste sa divorteze in Romania, dar nu are certificatul de casatorie inscris aici si am inteles ca nu poate sa faca asta fara ca sotul sa fie prezent. Nu au au avut domiciliul comun, deoarece ea nu a avut resedinta pe teritoriul Marii Britanii si nici nu au un an de la casatorie. V-as ruga sa -mi spuneti, daca exista posibilitatea divortului pe teritoriul Romanei, deoarece nu are banii necesari pentru a se deplasa in tara unde s-a casatorit?
Buna ziua,
As dori, daca ma puteti ajuta cu cateva sfaturi in vedrea contestarii unui proces verbal de contraventie intocmit de Politia Rutiera, intrucat nu ma descurc in dispozitiile ce trebuie sa le invoc in plangerea pe care doresc sa o depun si nici nu-mi pot permite asistenta juridica din pacate.
In data de 30.03.2010 ma deplasam cu autovehiculul unui prieten,inmatriculat in Bulgaria, cand am fost oprit de un filtru al Politiei Rutiere.L-am intrebat pe agentul de politie pentru care motiv am fost oprit, iar el mi-a raspuns ca pentru un control de rutina.Explicandu-i ca trebuie sa aibe un alt motiv bine intemeiat acesta s-a enervat, spunandu-mi ca este filtru si gata.
Mi-au fost cerute actele, moment in care am observat ca nu le detineam, in fapt imi fusese furat portofelul in supermaketul pe care tocmai il parasisem. I-am adus la cunostinta agentului acest lucru, rugandu-l sa verifice la sectie,aratandu-i ca aveam lipita pe parbriz vinieta ce reprezenta dovada platii asigurarii timp in care l-am sunat si pe prietenul meu sa-mi aduca si certificatul de inmatriculare care ramasese la el.I-am spus agentului ca am un termen de 48 ore de ore pentru a declara actele pierdute, dar asta nu a facut decat sa-l enerveze si mai tare.
Acesta din ce in ce mai nervos si iritat mi-a spus ca-mi va confisca masina si ca urmeaza sa-l insotesc la sectie, fapt pe care l-am si indeplinit, fiind escortat cu sirenele aprinse ca ultimul infractor.Aici au urmat o serie de intimidari, incercand sa ma oblige sa dau placutele cu numerele jos, eu refuzandu-i si explicandu-le ca au sigilii, iar asta ar fi o infractiune pe teritoriul Bulgariei si anume "distrugere de bunuri", invitandu-i pe dumnealor sa o faca pe propria raspundere.Am fost supus examenului cu etilotestul, rezultatul fiind negativ.
Cand procesul verbal a fost intocmit am vrut sa-mi trec obiectiunile si am fost refuzat, scriid dumnealui ca"la controlul organelor de politie, conducatorul auto a constat ca are documentele pierdute si ca nu este de acord cu cele constate in prezentul proces verbal", la fel mi-a fost refuzat dreptul de a-l semna si scriind deasemenea dumnealui "refuza".
Am fost invitat sa plec, aducandu-mi-se la cunostinta ca voi primi procesul verbal prin posta, chiar daca am obiectat si asupra acestui fapt, intrucat eram prezent si nu vedeam rostul la a-l primi prin posta. Atunci cand l-am primit am observat cu stupoare ca apare numele si prenumele unui martor, precum si semnatura acestuia, cu toate ca nici la locul asa zisei infractiuni nu se afla nimeni si nici la sediul Politiei, precum si ca locul intocmirii procesului verbal era schimbat, din sediul Politiei, pe o strada din localitate.
Mentionez ca in scrierea procesului verbal au fost omise profesia si locul pe care o desfasor,punctele de penalizare, fiind trecute decat sumele, precum si ca am fost insotit pe parcursul acestui traseu de un prieten ce imi pot servi drept martor.
Rugamintea mea ar fi, pentru a putea depune contestatia, daca ma puteti ajuta cu dispozitiile ce trebuie sa le invoc pentru a cere anularea.
Multumesc anticipat!






Răspuns la discuția Recalculare pensie alimentara
Ei, asa mai merge........multumesc.Caci dupa parerea majoritatii ar trebui luat in calcul net-ul ceea ce nu mi se pare in regula, caci chiar daca frecventa unor sporuri a fost lunara, acestea se pot modifica sau pot fi excluse in orice moment.
Inca o data, mersi pt "iluminare"!
Răspuns la discuția Recalculare pensie alimentara
Multumesc pt raspuns, m_ela2005.Dar eu tot nu m-am luminat in privinta sporurilor, caci toate sunt trecute pe statul de plata, dar inclus in salariu de baza este doar cel vechime?!
Răspuns la discuția Recalculare pensie alimentara
Cel putin in cazul lui, exact dupa bunul plac al functionarului de la personal.Asa cum ai spus si tu "adabia "au un regulament de ordine interioara pe care il interpreteaza dupa bunul plac.
Buna ziua,
Sotul meu este functionar public cu statut special si in afara de salariu de incadrare beneficiaza si de diferite sporuri, inclusiv norma de hrana.Fosta sotie l-a actionat in judecata pt recalcularea pensiei alimentare de care beneficiaza fiul lor.
Problema a intervenit la unitatea angajatoare care nu s-a pus de acord in vedrea sporurilor ce trebuiesc sa le treaca pe adeverinta de venit pe care trebuie sa o prezinte in instanta?!Pur si simplu habar nu au care sporuri au caracter permanent si care nu sau daca norma de hrana este spor cu caracter permanent?
Sporurile de care beneficiaza sunt: de vechime, noapte, noxe, confidentialitate, paza, fidelitate, noapte, periculozitate + norma de hrana.
As dori sa ma ajutati in vederea unei baze legale (lege, hg, og, etc) pe care sa o prezinte la unitate, caci acestia trec si "un spor , doua, acolo, caci nu putem sa trecem doar salariu de incadrare si sa mai vedem cu norma de hrana........).

Multumesc anticipat!!!
Răspuns la discuția plata marire pensie alimentara
Multumesc mult, pentru raspunsul acordat.
Nu am de gand sa deschid un proces de partaj, intrucat fiul meu ii este incredintat fostei sotii, deci sunt de acord sa beneficieze de ele.
Ma gandeam doar la o forma sa nu-i mai dau alti bani in plus "de cheltuiala".
Buna ziua,
V-as fi recunoscator daca m-ati putea ajuta cu un sfat juridic in urmatoarea problema:
In anul 2005 am fost obligat la plata unei anumite sume pentru fiul meu minor.Acum, aceasta ma da in judecata in vederea majorarii acestei sume, dar eu sunt in imposibilitate de plata, intrucat de-alungul acestor 4 ani am achizitionat mai multe credite, a caror rate insumeaza 840 ron.Scazand suma ratelor eu raman cu aproximativ acelasi salariu de care beneficiam si in anul 2005.In plus eu am renuntat la partaj, cedandu-i toate bunurile comune, plus ca fosta sotie mai are sa-mi restituie aproximativ 10000 de ron dinr-un contract de imprumut pe care l-am autentificat la un notar public.
As dori sa stiu, daca suma ratelor este luata in calcul de instanta si daca iaceasta poate hotari aceasta marire?