Vreau sa cumpar o masina inmatriculata in Ro, la un pret bun, dar actualul proprietar, care a cumparat masina in oct. 2016, nu a mai inmatriculat masina pe numele lui ( are act de vanzare cumparare, fisa de inmatriculare cu vizele fiscale de la vanzator si cumparator, cartea masinii si talonul pe numele vechiului proprietar, iar talonul este fara mentiunea de instrainare de la vechiul proprietar) .
Daca cumpar masina si fac actele de vanzare cumparare si obtin si fiscalul actualului proprietar, iau si celelalte acte facute cu fostul proprietar, sunt pasibil sa platesc amenda de 8-9 puncte de amenda, pentru neinmatricularea masinii in termen de 30 zile ?
Eu pot sa inmatriculez masina dupa ce o declar la fisc, cu actele mentionate anterior ?
Sotia mea lucreaza la un cabinet medical cu contract de munca partial, respectiv 20 ore/ saptamana (in 3 zile/ saptamana).
In prezent in contract este stipulata la sectiunea: durata muncii de 4 ore/ zi, dar doreste sa modifice acest articol, cu acordul angajatorului, prin act aditional, in forma urmatoare :
H. Durata muncii:
1. O fracţiune de normă de 24 ore/săptămână, repartizate flexibil, inegal in functie de necesitati;
a). Repartizarea programului de lucru se face după cum urmeaza: numai ziua, fara program de noapte;
b). Programul de lucru se poate modifica în condiţiile regulamentului intern aplicabil.
c). Nu se vor efectua ore suplimentare cu excepţia cazurilor de forţă majoră sau pentru alte lucrări urgente destinate prevenirii producerii unor accidente sau înlăturării consecinţelor acestora.
Multumesc pentru raspunsuri...chiar daca sunt descurajatoare... pentru inceput o sa incerc sa fac demersuri pentru rezilierea contractului..Ce sanse sunt ca contractul sa fie reziliat in favoarea bunicii ?
Care ar fi cel mai pesimist scenariu ?... si cat ar putea sa dureze procedurile de judecata in privinta executarii silite pt apartamentul bunicii... cel mai posibil in dosarul intocmit de asociatia de propietari pt neplata intretinerii.. si daca exista precedente judecate cu astfel de contracte de vanzare cumparare cu clauza de intretinere..
Ce s-a intamplat cu persoana in cauza ( persoana beneficiara a clauzei de intretinere) ??!!
Daca las lucrurile sa mearga de la sine.. sa fie executat apartamentul pt o datorie la asociatie care este 30% din valoarea lui, cumparatorul are obligatii suplimentare fata de persoana beneficiara a clauzei de intretinere !??
Speta este urmatoarea:
Bunica a fost de acord ca apartamentul in care locuieste sa fie vandut unei nepoate( fata unei verisoare) care era casatorita la aceea data, cu clauza de intretinere pe viata.
Anul acesta, bunica mi-a cerut ajutorul, iar din verificari am constatat ca nepoata este divortata de peste 2 ani si locuieste cu mama ei, iar fostul ei sot a ramas in apartament cu bunica, nu a mai platit intretinerea de peste 1 an de zile, o ameninta si a inceput sa vina beat acasa ( bunica sta inchisa cu cheia in camera ei, de frica sa nu intre peste ia).
Asociatia de propietari a inceput demersurile de recuperare a banilor pentru intretinere in instanta.
Bunica vrea rezilierea actului de vanzare cumparare.
Ce optiuni are, avand in vedere ca in actul de vanzare cumparare este stipulat faptul ca a primit 30% din valoarea apartamentului la incheierea contractului ( bani declarati ca au fost dati cash), iar pentru diferenta cumparatorii se obligau ca sot si sotie sa aiba grija de ea si de cheltuielile de intretinere si ingrijiri medicale, clauza care nu mai este respectata de peste 2 ani de zile, de cand cumparatorii sunt divortati.
Exista suspiciuni ca a fost facut si un credit cu ipoteca pe apartament, de catre cumparatori.
Eu am linistit-o pe bunica in privinta eventualului credit acceptat de banca cu clauza de intretinere si in privinta evacuarii ei in caz de executare silita...cred ca am dreptate..nu poate fi evacuata sub nici-o forma... nici de banca nici de asociatia de propietari... indiferent de cine face executarea sau cumpara imobilul in urma actiunii de recuperare a creditului.
Multumes anticipat.
Ce se poate face ?
Medicul ginecolog care a supravegheat sarcina sotiei mele (finalizata cu cezariana) nu opereaza in spitalul de stat si nici conditiile din spitalul de stat nu dau garantia securitatii pacientilor (lipsa medicamente, personal si materiale de intretinere corespunzatoare), astfel ca nasterea copilului nostru s-a produs intr-o clinica privata unde am achitat o suma considerabila pe care a trebuit sa o imprumutam.
Din moment ce in Romania cheltuielile de nastere si lauzie sunt suportate de catre Stat prin Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, ne-am adresat acesteia pentru recuperarea unei parti din costul nasterii, respectiv suma general acceptata ca reprezentand costul unei nasteri in Romania, oricare ar fi aceea.
Raspunsul casei de asigurari de sanatate a fost ca "...serviciile medicale se deconteaza furnizorilor de servicii medicale aflati in relatie contractuala cu C.A.S. conform contractului cadru prvind conditiile acordarii asistentei medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate si normelor de aplicare a acestuia precum si in limita bugetului alocat, SI NU ASIGURATILOR. In concluzie, suma platita de dumneavoastra este coplata pentru serviciile medicale efectuate in clinica privata X".
Stie cineva, este acest raspuns conform legilor in vigoare? Sa intelegem ca NU EXISTA NICI O SPERANTA SA PUTEM RECUPERA CEVA DIN SUMA PLATITA?
Multumim frumos pentru orice raspuns avizat!
Ok, am inteles cheltuielile pt nastere se deconteaza clinicii private, dar toate cheltuielile realizate inainte de nastere la aceeasi clinica privata, in baza unui contract ferm..respectiv analize medicale, teste, ecografii, controale ginecologice, etc pot fi decontate de Casa de asigurari de sanatate direct asiguratului ? !
Copil nascut in SUA din parinti cetatenie romana. Tatal este functionar public in RO
( vechime 20 ani fara intrerupere) si doreste sa solicite intrarea in concediul pt cresterea copilului pana la 2 ani.
Transcrierea certificatului de nastere al copilului nascut in USA poate fi luat in considerare pt o astfel de solicitare ?
Copilul trebuie sa fie in Ro sau poate sa ramana acolo ?
O VESTE BUNA.. Am fost invitat de conducerea bancii si am NEGOCIAT dobanda finala a creditului, in noul act aditional, iar valoarea finala a ajuns la 10 pp ( ROBOR 7pp + 3 pp MARJA) de la 12,75pp.
Deci se poate..!!?? dar dupa sesizari la Banca Nationala si Protectia Consumatorului si amenintari cu procesul si suspendarea platii ratei creditului pana la o hotarare definitiva.
Pentru toti cei care au credit la CEC Bank, iar prin actul aditional conform OUG 50/2010, le-au fost modificate dobanzile in mod abuziv (ex. MARJA FIXA) fata de contractul de credit initial, care este mult mai mica...in cazul meu a fost majorata de 9 ori, dela 0,55 la 4,75pp. Potrivit legislaţiei în vigoare acum, orice client se poate duce la bancă şi să ceară modificarea contractului prin calculul pornind de la referinţa EURIBOR sau ROBOR la care se adaugă marja practicată până atunci. Aşa spune ordonanţa, aşa vor judeca şi instanţele, iar fără modificarea actului normativ băncilor vor pierde în justiţie. Ordonanţa este clară: referinţa va fi indicele EURIBOR/ROBOR/LIBOR la care se adaugă marja băncii, care nu poate să crească“, a declarat directorul Direcţiei Supraveghere din BNR, Nicolae Cinteză, citat de Mediafax.
Un ONG, www.AsistentaPentruConsumatori.ro , prezent în ţara noastră de mai multă vreme, îndeplineşte funcţia de arbitru între clienţii şi furnizorii de servicii, inclusiv băncile locale. „În principiu, există două modalităţi prin care putem ajuta clienţii băncilor în conflictele pe care le au cu instituţiile de credit. Principala cale este arbitrajul – intermediem conflictele între bancă şi client. O a doua cale ar fi cea procesuală, însă la această situaţie ajungem doar dacă este vorba despre un grup de clienţi, 20-30 de persoane care au aceeaşi problemă. Altfel nu se justifică efortul financiar“, ne-au explicat reprezentanţii Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorilor din România. În 2009, organizaţia s-a ocupat de 328 de cazuri în domeniul servicilor financiare, din care a rezolvat 305, adică 93%, toate situaţiile fiind clarificate pe cale amiabilă.
Asa ca daca ne strangem mai multi avem o sansa MARE sa stopam abuzurile bancilor.