Sunt angajata intr-o unitate de invatamant si in data de 01.07.2008 am primit gradatie de merit pe o perioada de 4 ani , conf. Ord.MECT nr. 2575/09.11.2007 . In aceeasi luna - iulie 2008 - am intrat in concediu de nastere si apoi in concediu pt. crestere si ingrijire copil, conf.OUG 148/2005. Mi-am reluat activitatea in 17.08.2009. La art.2 alin.2 din Ordinul mai sus amintit se mentioneaza faptul ca gradatia de merit se acorda pe o perioada efectiva de 4 ani, fara a fi luate in calcul perioadele de suspendare a contractului individual de munca din motive neimputabile angajatului sau de exercitare a unei functii in conditiile art. 101 alin. (1), (2), (4) si (5) din Legea nr. 128/1997, cu modificarile si completarile ulterioare..
Intrebarea mea este : eu pot beneficia, legal, de aceasta gradatie si dupa data de 01.07.2012 , proportional cu perioada cat am stat acasa , adica 1 an si 16 zile sau gradatia inceteaza la 01.07.2012? Este un motiv imputabil faptul ca am stat, conform legii, acasa cu copilul.
Din DEX:
IMPUTÁ, impút, vb. I. Tranz. și refl. impers. 1. A (i se) reproșa, a (i se) atribui cuiva fapte, atitudini, gesturi nepotrivite, condamnabile. 2. A face pe cineva răspunzător de o pagubă adusă unei instituții, întreprinderi (unde lucrează), obligându-l la despăgubiri. – Din fr. imputer, lat. imputare.
Sincer, nu cred ca suspendarea CIM din initiativa salariatului este o fapta imputabila.
In opinia dvs. INITIATIVA=IMPUTABIL?
Mai precizez ca, pe adresa primita la scoala este mentionata acordarea gradatiei de merit pe o perioada de 4 ani si nu se specifica faptul ca voi primi gradatie din anul 2008 pana in anul 2012.
In speranta unui raspuns, va multumesc anticipat!
Buna ziua!
va rog sa-mi spuneti daca eu, ca si persoana fizica autorizata (cu adeverinta emisa de Ministerul Finantelor Publice in anul 2003) - agent de asigurari pe baza de contract - intru sub jurisdictia OUG 44/2008 si unde trebuie sa ma adresez pentru continuarea activitatii ca PFA? Tot la Administratia Financiara?
Va multumesc.
Nelamurire:
Va rog frumos sa-mi spuneti unde ar trebui sa ne adresam pt. ca tatal meu, beneficiar al D.L 118/1990, L. 189/2000 sa beneficieze conform art.5 lit. a - "asistenta medicala si medicamente, in mod gratuit prioritar, atat in tratament ambulatoriu, cat si pe tipul spitalizarilor".
Trebuie depusa vreo cerere sau vreun dosar la Casa Judeteana de Sanatate sau este de ajuns sa prezentam medicului de fam. sau la internare (dupa caz) acea hotarare (eliberata de Casa Judeteana de Pensii) prin care a dobandit calitatea de beneficiar al respectivei legi.
Va multumesc.
Va rog frumos lamuriti-ma si pe mine.
Pana la aparitia Ordinului 68/2009 am primit o adeverinta tip, de la A.J.P.S. in care se specificau, in tabel, veniturile nete realizate pe ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului - incepandu-se cu luna anterioara nasterii copilului.
Ordinul 68/2009 a adus noi modificari, deoarece cuprinde un tabel cu veniturile nete realizate in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului - dar,incepand cu luna nasterii copilului (nu cea anterioara - ca pana acum) specificandu-se totodata ce fel de venituri sunt, si anume: salar, indemnizatie concediu medical sau somaj.
Daca, cu o luna jumatate inainte de nastere am fost in concediu prenatal acest venit se va lua in calcul pentru indemnizatie, avand in vedere ca: aceasta indemnizatie de concediu prenatal nu este supusa imozitului? Cum va trece angajatorul in acel tabel de ex. intr-o luna cand, cateva zile am fost in medical si celelalte la servici?
Va multumesc!
Buna ziua!
Vreau sa cer o lamurire. In totalul veniturilor realizate pe ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului intra si indemnizatia primita ca presedinte de sectie de votare (aceasta indemnizatie a fost impozitata legal cu 16% impozit ).
Multumesc anticipat!