avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Activitate dunadaniel

Activitate dunadaniel

Răspuns la discuția Comision avocat
Mereu s-a eschivat sa ne dea copia si am mers pe incredere. Acum o sa i-o cerem. Doar cu delegatie poate sa ridice el banii de la banca?
Discuție Comision avocat
Am avut un proces penal de ucidere din culpa in care sotia mea a fost parte civila pierzandu-si mama fratele si bunica. In urma procesului am obtinut la curtea de apel daune morale de 50000 de euro sotia mea , la fel si socrul meu amandoi avand acelasi avocat (coleg de al meu din facultate).La inceput pana sa ajunga dosarul in instanta ne-am inteles cu el la 3000 lei taxa fixa si un onorariu de succes intre 5 - 7% dupa terminarea procesului. I-a dat sotiei mele sa semneze un contract de reprezentanta in :((care a specificat suma de 3000 lei, dar nu era completat in totalitate cu datele personale, si am mers pe incredere. Cand s-a terminat procesul, asta acum o satamana si am discutat din nou de procent SURPRIZA 20% pe care cica l-a trecut in contractul semnat acum 2 ani. Am ramas blocati. Pe parcusul procesului cand vorbeam de comision spenea ca oricum nu ne ia mult ca doar am vorbit ca suntem prieteni. SUNTEM OBLIGATI SA-I PLATIM 20%???
Discuție Mostenire
In dec. 2005 mama a renuntat la partea de mostenire ce i se cuvinea din partea tatalui ei in favoarea unchiului (ea a vrut sa renunte doar la casa dar la notar au pacalit-o si a renuntat si la partea din pamant ce i se cuvenea). Bunicul beneficia de legea stramutarii din Bulgaria iar acum doua saptamani a venit o hotarare prin care spune ca are de primit o suma de bani in valoare de 94000 ron care la data dezbaterii nu se pomenea de ea. Ma interseaza daca mama, mai are vreun drept la aceasta suma.
Discuție Rog un raspuns
In urma unui accident rutier au decedat cumnatul meu soacra si bunica mea.Toti trei se aflau in masina condusa de cumnatul meu regulamentar. As vrea sa stiu ce daune morale (maxime) pot cere firmei de asigurari rca a soferului vinovat de producerea accidentuluisi daca pot cere daune firmei la care soferul era angajat; pentru ca soferul nu cred ca are de unde sa plateasca ceva. Doresc sa imi spuneti suma maxima pentru ca, cumnatul meu are un fiu de doi ani si o rata foarte mare la apartament,pe care sotia sa nu o poate plati si risca sa o execute banca. Stiu ca daunele materiale firma asiguratoare este obligata sa le plateasca.
Răspuns la discuția Daune morale
Stiu ca eu nu ma pot consittui parte civila dar sotia mea si cumnata s-au constituit parte civila.
La dosar mai este nevoie doar de necropsia bunicii(care este terminata, politia a facut plata ei) mai dureaza maxim 1 luna si va fi trimis la tribunal.
Răspuns la discuția Daune morale
Mulumesc pentru raspuns si as dori sa-mi spuneti daca pot da in judecata firma angajatoare a soferului pentru ca el era in timpul programului. Mai tarziu am aflat ca avea si cazier judiciar.
Discuție Daune morale
As dori sa-mi spune-ti si mie daca asiguratorii RCA sunt obligati sa plateasca daune morale in cazul unui accident rutier urmat de decesul victimei
Discuție Daune morale
In urma unui accident rutier au decedat cumnatul meu soacra si bunica mea.Toti trei se aflau in masina condusa de cumnatul meu regulamentar. As vrea sa stiu ce daune morale (maxime) pot cere firmei de asigurari rca a soferului vinovat de producerea accidentuluisi daca pot cere daune firmei la care soferul era angajat; pentru ca soferul nu cred ca are de unde sa plateasca ceva. Doresc sa imi spuneti suma maxima pentru ca, cumnatul meu are un fiu de doi ani si o rata foarte mare la apartament,pe care sotia sa nu o poate plati si risca sa o execute banca. Stiu ca daunele materiale firma asiguratoare este obligata sa le plateasca.