Dar firma genereaza venituri, in plus fata de salariu. Se accepta plata indemnizatiei de crestere a copilului daca pe langa aceasta indemnizatie, eu mai am si alte venituri? Sau sa nu suspend activitatea firmei insa sa nu mai produc venituri pe perioada in care primesc indemnizatie, astfel incat sa fiu sigura ca voi primi acea indemnizatie de la stat.
Nu, nu am angajati. Nici macar eu nu sunt angajata la firma. Apar doar ca administrator. Facturez aproape lunar, avand o medie de la inceputul activitatii si pana acum de aprox 4000 - 5000 lei pe luna din care platesc 3% impozit.
Multumesc pentru raspuns. In ceea ce priveste faptul ca am un SRL-D pe numele meu, firma care genereaza venit, poate afecta primirea indemnizatiei? Trebuie sa suspend activitatea firmei pana ce nasc sau sa o las activa dar sa nu mai generez venituri? Multumesc.
As dori sa va intreb daca pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului avand in vedere faptul ca:
- din data de 22.07.2014 si pana pe 17.10.2014 am fost angajata la o firma, iar apoi din data de 22.10.2014 si pana in 22.10.2016 sunt angajata la o alta firma (am contract pe perioada determinata). Mai inainte am fost anagajata din 07.01.2013 pana in 18.07.2014 la aceeasi firma ca cea de acum. Mentionez ca lucrez din data de 19.07.2004 cu carte de munca.
- din data de 17.05.2014 sunt administrator unic la un SRL-D, la care am intrari aproape lunar incepand cu luna iunie 2014, platesc impozit 3% insa nu sunt angajata la firma mea si nici nu am angajati.
Mentionez faptul ca voi naste pe data de 22.09.2015 si ca sunt in concediu prenatal din data de 01.08.2015 iar din 18.05.2015 am tot fost in concediu medical. Ambele firme mi-au platit taxele la stat.
Asa este, dar banii de concediu se refera la drepturile de dupa declararea insolventei. Din cate ni s-a spus de catre patronul companiei, legea insolventei prevede ca dupa declararea insolventei, ei sa ne acorde toate drepturile la timp, si ca datoriile acumulate ulterior declararii insolventei, nu intra la masa credala.
Timp de doi ani de zile (din februarie 2011) am fost angajata la o firma care nu mi-a platit nicio contributie la stat. Firma a si intrat in insolventa in septembrie 2011, iar eu am plecat de la ei in 4 ianuarie 2013. Inainte de declararea insolventei am ramas fara neplata a doua salarii, pe care presupun ca nu mai am nicio sansa de recuperare.
Insa, intrebarea este: mai am aproape 12 zile de concediu din 2012 neluate, pe care inca nu mi-am primit banii. Ce pot face sa recuperez macar acesti bani? Am incercat cu frumosul si de fiecare data mi se spune sa astept.
Multumesc
As dori sa stiu daca o persoana cu grad de handicap nr II, pensionat pe caz de boala isi poate deschide un II, PFA sau SRL, si daca da care sunt avantajele pe care le are fata de o persoana obisnuita.
As dori sa stiu daca si eu pot sa imi recuperez taxa de poluare? Intreb, deoarece eu am platit taxa de poluare in anul 2010 cand am achizitionat o masina noua de la un dealer autorizat din Romania. Daca da, depun o cerere la ANAF la fel ca si cei cu masini second-hand?
Multumesc.