Buna ziua, as dori sa stiu daca la plecarea in concediu de maternitate a unui angajat cu o anumita pregatire si vechime, poate fi incadrat pe acel post cineva cu pregatire inferioara - debutant. As dori sa cunosc articolul de lege care reglementeaza acest lucru. Cu stima
In octombrie 2009 am cumparat un numar de actiuni la fondurile monetar si obligatiuni ale BCR. La data subscrierii veniturile realizate din acet tip de investitie nu se impozitau.
Am vandut actiunile in septembrie 2010. Am primit declaratia de impunere pentru castigul total realizat in perioada oct 2009 - sept 2010.
Intrebarea mea este daca este corect ca impozitarea cu 16 % sa se aplica de la data subscrierii sau numai de la data intrarii in vigoare a legii privind impozitarea dobanzilor si altor castiguri ?
Buna seara,
Indeplinesc conditiile pentru a deveni neplatitor TVA.Voi depune declaratia 096.
Raspunsul favorabil ar putea fi conditionat de de plata TVA-ului datorat pe trimestrul IV 2010 pana la 25 ian. sau voi putea plati si mai tarziu , suportind fireste penalitatile de rigoare?
Buna seara,
Daca un SRL( microintreprindere ) cu obiect de activitate in domeniul comertului ( vanzare en detail) a inregistrat pierderi in anul fiscal 2010, poate opta pentru impozitul pe profit ?
Am un SRL caruia doresc sa-i suspend activitatea.Am cumparat recent un spatiu comercial ( bun imobil neamortizat).
Ce costuri si repercursiuni ar avea vinzare unui bun imobil catre o persoana fizica ?
In urma unei neglijente (insuficienta urmarire a cec-urilor), la data scadentei instrumentului de plata nu s-a putut debita decit partial suma inscrisa. Urmarea este inscrierea in CIP. Societatea fiinteaza din 1993 si nu a avut niciodata intirzieri de plata. Am sesizat si deci platit( cu ordin de plata ) dupa 1 zi suma datorata beneficiarului. Am studiat cum se face incadrarea juridica avind in vedere ca nu am dorit sa insel si nici nu am creat prejudicii beneficiarului.
Doresc sa stiu: 1. BCR -sucursala judeteana avea posibilitatea de a ma anunta?
2. Infractiunea fiind savirsita Banca are obligatia sa informeze organele de urmarire penala si se va intocmi in consecinta un dosar penal, sau neexistind nici o plingere impotriva societatii mele nu vor exista asemenea consecinte; Se autosesizeaza organul de urmarire penala? (sint la prima greseala iar suma refuzata la plata era de aprox. 3000 ron)
3 Legea 59/1934 modificata are cuantumul amenzilor actualizat ? Amenda se insoteste obligatoriu de inchisoare asa cum e formulat in lege sau se aplica doar una din sanctiuni asa cum am intilnit in anumite spete.
Multumesc .