avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Activitate valentin70

Activitate valentin70

La multi ani in 2012 pentru toti utilizatorii forumului !

In anul 2010 am fost concediat de la institutia unde lucram ,ca urmare a restructurarii postului pe care activam. In urma unui proces destul de lung la sfarsitul anului 2011 am cistigat acest proces cu institutia , urmind a fi reincadrat pe post si a primi salariile pe aceasta perioada.
Intrebarea mea este daca angajatorul are obligatia de a-mi acorda fizic concediul din anii 2010 si 2011 , in cursul anului 2012 , si care este baza legala in care pot cere acestuia sa faca acest lucru .
Multumesc tuturor !
ma intereseaza sa stiu daca termenul de 30 de zile pentru contestarea deciziei de concediere se calculeaza din ziua in care semnezi ca ai luat la cunostinta sau incepind de a doua zi ?
Multumesc !
Discuție ce pot sa fac?
Ieri am primit o decizie semnata de directorul general al institutiei precum ca postul meu a fost desfiintat ca urmare a schimbarii organigramei si ca sunt concediat in baza art 55coroborat cu art 65 din CM.
Deasemenea in baza art 73 alin 1 din CM si art 13 alin2 din CCM la nivel de institutie beneficiez de un preaviz de 20 zile lucratoare......desi in CIM perioada de preaviz se specifica ca fiind 30 zile lucratoare.
Se specifica deasemenea ca pot absenta 4 ore pe zi sau pot beneficia cumulat de aceste ore libere.........desi in CCM la nivel de institutie se specifica ca nu sunt obligat sa vin deloc la serviciu pe perioada preavizului ''daca desfacerea CIM a fost facuta din motive neinîmputabile salariatului''
In ultimul rind se specifica ca o sa beneficiez conform art 67 CM si art78 alin 1 din CCM la NIVEL NATIONAL de 1 salariu compensatoriu desi in CCM la nivel de institutie se prevede ca se acorda 3 salarii.ln aceste conditii va rog sa-mi o solutie la problema mea! Multumesc!
Buna seara!
Lucrez intr-o institutie de stat si ,de ceva timp ,se zvoneste ca noii conducatori ai institutiei vor sa elibereze niste posturi de conducere prin schimbarea organigramei institutiei. As dori sa stiu daca, in situatia nou creata ,angajatorul mi are vreo obligatie fata de tine ca angajat si ce poti face tu pentru a te proteja?