avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu odihna retroactiv ca urmare a cistigarii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu odihna retroactiv ca urmare a cistigarii contestatiei de concediere

La multi ani in 2012 pentru toti utilizatorii forumului !

In anul 2010 am fost concediat de la institutia unde lucram ,ca urmare a restructurarii postului pe care activam. In urma unui proces destul de lung la sfarsitul anului 2011 am cistigat acest proces cu institutia , urmind a fi reincadrat pe post si a primi salariile pe aceasta perioada.
Intrebarea mea este daca angajatorul are obligatia de a-mi acorda fizic concediul din anii 2010 si 2011 , in cursul anului 2012 , si care este baza legala in care pot cere acestuia sa faca acest lucru .
Multumesc tuturor !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:52, 2 Ianuarie 2012
Art.146 (3) C.mun. : Angajatorul este obligat să acorde concediu, până la sfârşitul anului următor, tuturor salariaţilor care într-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihnă la care aveau dreptul.

Prin urmare, pentru 2011 va puteti efectua CO in 2012 ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna neefectuat carla97 carla97 Buna ziua, Am o nelamurire cu privire la co neefectuat.Lucrez din 11 iulie 2011,nu am avut co in 2011,dar nici nu am primit contravaloarea in bani la ... (vezi toată discuția)
Planificare concediu de odihna AlexandraLevi AlexandraLevi Buna ziua, In ceea ce priveste planificarea concediului de odihna, in cazul in care salariatul mai are cateva zile restante aferente anului 2011, cum ar ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna sorinciobanu sorinciobanu am fost reangajat pe postul detinut anterior in urma hot. judecatoresti(dupa circa 1 an si 2luni),mai pot efectua concediul de odihna pe anul 2011? drepturile ... (vezi toată discuția)