avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Activitate alex_21

Activitate alex_21

Daca vorbesc cu cei de la Apa Nova, ma pot ajuta cu aceasta situatie? cel putin cu una pentru viitor privind apometrul, eventual o cerere ca sa-mi trimita la adresa mea o factura detaliata doar cu ce consum eu?
Din pacate am apelat la un liber profesionist pentru ca nu dispuneam de multi bani in aceea perioada. Si nu am nimic la mana inafara de bonurile de la tevi, materiale si apometru.
Buna dimineata, si multumesc pentru raspuns.
Personajul cu factura este dupa cum am specificat, un vecin de la etajul 2, care este reprezentantul imobilului si atat, in rest este un locatar la fel ca si mine, doar ca el are apartamentul cumparat, este proprietar, nu chirias.
Locuiesc intr-un imobil mic de 4 apartamente, si 3 etaje. Nu are asociatie de proprietari.
Buna ziua,
Sunt chiriasul unui apartament dintr-un imobil din centrul Capitalei unde imi desfasor si activitatea firmei.
La etajul 2 am un vecin care ma necajeste de cand m-am mutat, face mizerie pe scara, apoi zice ca am facut eu, si tot felul de lucruri murdare.
La un momentdat am crezut ca totul este in regula(era prea frumos de altfel..) pana cand mi s-a oprit apa. De o saptamana tot aud zgomote de la subsol, se duce in fiecare dimineata acolo. Ieri bate la mine la usa sa-mi aduca factura de apa emisa pe 24-10-2011, in valoare de 1267 ron. Tin sa precizez ca eu m-am mutat in apartament pe 01-10-2011, si nu erau tevi de apa trase, le-am montat pe 29-10-2011.
Omul imi spune ca de cand m-am mutat eu a inceput sa vina atat de mult, si ca trebuie sa platesc 1000 din cei 1200(200 e partea lui de plata cica). Vreau sa mai precizez ca factura vine cu o singura suma pentru tot imobilul, si nu e detaliata, nu scrie nicaieri cine/cat a consumat, desi am apometru montat.
Intrebarea este: Cum imi dovedeste dansul ca am consumat atat, desi eu mi-am montat tevi dupa 29? Si cum imi poate demonstra ca a consumat doar de 200 ron?
Mi se pare total absurd sa-mi ceara banii pentru o factura emisa pe 24 atata timp cat eu mi-am montat tevile de apa pe data de 29.
Prin urmare, dupa ce ca n-am consumat deloc apa in octombrie, evident ca n-am consumat nici in septembrie, pentru ca factura vine odata la doua luni.
Ce e de facut in aceasta situatie?
Răspuns la discuția legi facute de locatarii din bloc
De curant am aflat ca niciun locatar nu a semnat pentru asemenea hotarare, iar aceste sume enorme luate de la firme le intra lor in buzunar, adica administratorului si presedintelui, ci nu pentru reparatii si amenajarea scarii. Ceea ce mi se pare ca este ilegal din toate punctele de vedere.
Ce este de facut? Sa trimit vreun control sa-i ia la purificat?
Sunt sigur ca 80% care lipesc afise nu platesc taxe :)
Răspuns la discuția legi facute de locatarii din bloc
Vad ca fiecare spune altceva, asta este Romania....Am sa apelez la un avocat care se pricepe.
Răspuns la discuția legi facute de locatarii din bloc
adriantot a scris:

alex_21 a scris:


Cineva mi-a spus ca orice scara isi poate face legea ei, iar altcineva mi-a spus ca aceea hartie cu o "amarata" de stampila nu are nicio valoare din moment ce nu exista o lege anume sau ca nu e legalizata sau ceva de genul. Proprietarul apartamentului vrea sa ii dea in judecata, are rost?
Intrebarea mea e: trebuie sa platesc sau e pur si simplu e o excrocherie pusa la cale de acei mosi de pe scara?
Sper ca am fost inteles, daca aveti nelamuriri ma puteti intreba. Va Multumesc !

Legislatia va poate lamuri si ajuta atat pe dv. cat si pe "acei mosi de pe scara" (o sa le luati locul repede ca timpul zboara, asa ca fiti pregatiti pentru prezent si viitor). Normele de aplicare a legii 230/2007:
Art. 37. -
(1) Cheltuielile care sunt determinate de numărul persoanelor care locuiesc în condominiu şi nu pot fi individualizate pe fiecare proprietar pe baza unor dispozitive de măsură se repartizează proporţional cu numărul de persoane care locuiesc sau desfăşoară activităţi în clădire în luna pentru care se calculează lista de plată şi reprezintă cheltuielile asociaţiei pentru: apă şi canalizare; combustibil pentru prepararea apei calde menajere şi a hranei; energia electrică utilizată pentru funcţionarea instalaţiilor comune; colectarea deşeurilor menajere; vidanjare. Modul de repartizare a acestor cheltuieli se stabileşte printr-o convenţie aprobată de comitetul executiv al asociaţiei de proprietari.
(2) Convenţia prevăzută are durată nedeterminată, fiind valabilă pe toată perioada activităţii desfăşurate de deţinătorii prevăzuţi la alin. (1), şi se actualizează periodic, în funcţie de elementele noi care intervin, în funcţie de numărul persoanelor care desfăşoară zilnic activităţi în spaţiul sau apartamentul respectiv, de numărul mediu zilnic de clienţi şi de obiectul de activitate. Numărul acestora se stabileşte de deţinătorul spaţiului şi se certifică de comitetul executiv al asociaţiei de proprietari. Acest număr se utilizează pentru calculul cheltuielilor pe persoană aferente spaţiului respectiv.
(3) Convenţia precizează contribuţia proprietarului la cheltuielile asociaţiei de proprietari, cu privire la consumurile care nu pot fi înregistrate distinct pe fiecare proprietate în cauză şi care sunt determinate de activitatea desfăşurată.
(4) Convenţia completează obligaţiile proprietarului faţă de cheltuielile din cadrul asociaţiei de proprietari menţionate la art. 47 din Legea nr. 230/2007 lit. b)-f).
(5) În situaţia în care, la notificarea scrisă din partea asociaţiei de proprietari, proprietarii spaţiilor cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă din condominiu refuză încheierea convenţiei, sunt aplicabile criteriile stabilite şi adoptate în acest sens de către comitetul executiv al asociaţiei de proprietari prin decizie scrisă şi în baza constatărilor vizuale cu privire la activitatea desfăşurată din punct de vedere al numărului de persoane angajate şi al numărului de clienţi.
(6) În situaţia în care, la notificarea scrisă a proprietarului, conducerea asociaţiei de proprietari refuză încheierea convenţiei, este aplicabil criteriul prevăzut la art. 47 lit. a) sau b) din Legea nr. 230/2007, după caz, cu obligaţia proprietarului de a declara, în scris, numărul persoanelor angajate sau care desfăşoară activităţi în spaţiul său.




n-am sa le iau locul niciodata, probabil pe viitor se vor schimba legile astea idioate
Curand mi-am schimbat punctul de lucru intr-un apartament din zona Universitatii. Ce m-a suprins este ca presedintele blocului mi-a spus ca asociatia de locatari a facut o "lege" in care toate firmele trebuie sa plateasca 3% din totalul intretinerilor , ceea ce inseamna pe langa intretinerea mea sa mai dau in plus vreo 5-6 mil vara si 13-14 mil iarna).
Am luat acordul vecinilor pentru a declara punctul de lucru in apartamentul respectiv iar semnatura presedintelui nu o puteam obtine altfel decat sa completez aceea foaie cum ca sunt de acord sa platesc cei 3 %.
Cineva mi-a spus ca orice scara isi poate face legea ei, iar altcineva mi-a spus ca aceea hartie cu o "amarata" de stampila nu are nicio valoare din moment ce nu exista o lege anume sau ca nu e legalizata sau ceva de genul. Proprietarul apartamentului vrea sa ii dea in judecata, are rost?
Intrebarea mea e: trebuie sa platesc sau e pur si simplu e o excrocherie pusa la cale de acei mosi de pe scara?
Sper ca am fost inteles, daca aveti nelamuriri ma puteti intreba. Va Multumesc !
Răspuns la discuția Banner la geam
eu m-am gandit sa pun de la un geam la altul o reclama luminoasa cam de 3 m lungime. ce ar trebui sa fac mai exact? sa ma duc la locatari, administrator, presedinte de bloc etc.. sa semneze? ce model de specimen ar trebui? si de unde il pot lua? aveti idee cat se plateste la primarie?