avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Activitate NICOLETA CRAINICEANU

Activitate NICOLETA CRAINICEANU

buna ziua,

va rog sa ma ajutati si sa ma lamuriti ce fel de impozit plateste o firma pentru servicul de catering pe care il ofera angajatilor sai.
va multumesc!
buna ziua,

va rog sa-mi spuneti si mie care este modalitatea de penalizare pt un angajator in cazul in care nu respecta zilele libere ale angajatului(sambata si duminica)
va multumesc!
buna ziua,
va rog sa-mi spuneti daca in cazul in care tatal a beneficiat de concediul de crestere a copilului in varsta de pana la doi ani angajatorul ii poate face tatalui intors la munca concediere care nu tine de persoana salariatului(Art.65, alin.1)?
stiu ca in cazul mamelor angajatorul nu poate intrerupe relatiile de munca pe o perioada de 6 luni.
va multumesc!
buna ziua,

poate ma ajuta cineva cu referire la denumirea unei meserii in domeniul stomatologiei, persoana inca nu a terminat facultatea si efectueaza practica la un cabinet stomatologic, in nomenclator nu am gasit decat "medic stomatolog" sau medic stomatolog rezident", pot sa-i atribui una din aceste meserii chiar daca nu si-a finalizat studiile(din cate stiam eu nu) si care este salariul minim pe economie pe care ar trebui sa-l primesca, timpul de munca va fi de 2h/zi sau 4h/zi.

va multumesc!
buna ziua,

va rog sa-mi spuneti si mie daca angajatorul este obligat sa acorde ajutorul de inmormatare pentru parinti ai angajatului chiar daca acesta obtine una ajutor de inmormantare de la casa de pensii?
angajatorul recupereaza aceasta suma de la bugetul asigurarilor sociale si care ar fi procedura?

va multumesc!
buna ziua,

va rog sa-mi transmiteti care este sanctiunea ( daca exista) pentru neefectuarea periodica a fisei de medicina muncii si daca ea constituie contraventie din partea angajatorului.
stiu ca daca la angajare daca nu este efectuata, contractul individual de munca este nul pana la efectuarea acesteia.

va multumesc foarte mult!
buna ziua,
va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie, sunt inspector resurse umane
D-L X , angajat pe post director vanzari, in cursul anului 2008 realizeaza un target cu 80% mai mic decat in 2007.
societatea lucreaza prin contracte de distributie - firme distribuitori , iar d-l X mentine legatura cu acestia si participa la recuperarea banilor de la acestia pe baza instrumentelor de plata si a facturilor emise de catre societatea noastra.
aceasta sarcina este mentionata si in fisa postului. D-l X nu si-a indeplinit aceasta sarcina, in momentul de fata distribuitorii avnd mari datorii fata de societatea noastra.
angajatorul doreste desfacerea contractului de munca a d-lui X in asa fel incat acesta sa beneficieze de somaj, dar fara a beneficia de salariu compensatoriu( nu dorim concediere prin art.65(1) din codul muncii ), eventual concedierea pentru incompatibilitate cu postul ocupat.
ce ma sfatuiti ? care este procedura legala in acest caz?
va multumesc pentru atentia acordata!