Buna ziua!
Sotul meu lucreaza in strainatate, urmeaza sa vina in tara, apoi sa plecam impreuna cu el in vacanta cu copii. Revin in tara doar eu si copii, in acest sens , la reintoarcerea in tara imi trebuie procura?!
Va rog sa-mi specificati clar, in ce situatie trebuie procura unuia dintre parinti daca vrem sa iesim din tara cu copii, insotiti doar de unul dintre parinti.Precizez ca copii sunt minori.
Va multumesc!
Buna ziua!
Traiesc cu sotul si copii in apartament proprietate personala a socrului. Acesta doreste sa faca contract de vanzare cumparare pt apartament pe numele sotului meu. De mentionat este ca sotul mai are 2 surori. Ce acte si ce demersuri trebuiesc facute in acest sens. Trebuie sa-si dea acordul si surorile in acest contract.
Socrul doreste ca in urma incheierii contractului, noi sa avem grija de el pana la sfarsitul vietii.
Nu cunoastem legea in amanunt si dorim un raspuns sau un sfat din partea dvs.
Multumesc pentru raspuns!
Mentionez ca nu am intrerupt activitea la aceasta societate decat pentru CIC 1 (acum 4 ani), am revenit la servici pentru alte 9 luni, iar acum ma aflu la finele CIC 2. Deci am continuitate pe cartea de munca.
Va rog sa-mi precizati mai clar - ce inseamna motive neimputabile?! Si cand pot desface CIM-ul , nu trebuie sa fie si angajatorul de acord? Daca nu primesc acordul lui?
Va rog un raspuns mai exact.
Cu multumiri!
Buna ziua!
Momentan sunt in CIC, urmand ca in luna iunie pe 27 sa reincep serviciul la societatea la care lucrez de 13 ani cu contract de munca permanent.
Intrebarea mea este : Care este procedura si ce trebuie sa fac pas cu pas ca sa aflu daca pot beneficia de ajutor de somaj imediat dupa terminarea CIC.? Ce acte trebuiesc intocmite?
Mentionez ca am luat aceasta hotarare pentru binele copilului, nu am alta solutie deocamdata.
Multumesc !
Va multumesc pentru raspuns!
Acum as vrea sa va intreb cum sa procedez ca "sa accept succesiunea bunici" daca eu nu am primit nici o instiintare judecatoreasca?
In mod normal nu trebuia sa primesc si eu o hartie judecatoreasca , sa mi se aduca la cunostinta despre acest fapt?
Este deja tarziu? Acum inteleg de ce ma preseaza rudele cu procura, sunt si ei la randul lor presati de timp.
Inteleg ca ma sfatuiti sa cer instantei dezbaterea succesiunii, cum sa procedez? Este suficient sa trimit Judecatoriei in scris cererea mea sau trebuie sa imi angajez un avocat?
Procesul se desfasoara intr-o alta localitate decat in cea in care eu domiciliez, nu voi putea fi prezenta la Judecatorie deoarece sunt mama si am 2 copii minori sub ingrijire.
Sincer nu mi-ar fi trebuit nimic drept mostenire, dar rudele nu-mi dau pace, in acest sens trebuie sa lamuresc acest aspect.
Va multumesc din suflet! Nu ma asteptam sa primesc un raspun atat de curand.
Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati sa inteleg cum trebuie sa procedez in urmatoarea situatie:
1.Tata a murit acum cinci ani. In urma casatoriei au rezultat 2 copii ( eu si fratele meu). De mentionat ca parintii nostrii au divortat acum 20 de ani. Mama s-a recasatorit, tata insa nu.
2.Tata are 7 frati.
3.Acum 6 luni cu aproximatie a murit si bunica ( mama tatalui meu).
4.De cand aceasta a murit s-a creat o intreaga tensiune intre frati in privinta mostenirii acesteia.
5.Eu sunt fortata practic de fratii si surorile tatalui meu sa fac procura si sa renunt la dreptul ce mi se cuvine dupa parinte( care este decedat).
6.Mentionez ca nu stiu cu adevarat care sunt bunurile ce se impart in urma succesiuni. Stiu ca este vorba de casa parinteasca unde a locuit si tata, pamantul aferent si cateva hectare de pamant la camp.
7.Cert este ca eu nu stiu cum sa procedez in acest caz pt ca nu am mai fost pusa intr-o astfel de situatie.
8. Legal si conform legii nu ar trebui sa primesc o citatie la un eventual proces de succesiune? Sau cum se procedeaza , as dori sa-mi raspunde-ti dvs.
9.Ce trebuie sa fac eu sa ajunga partea mea de drept dupa mostenirea cota parte a tatalui meu decedat?
Va multumesc! Mi-ati fi de un mare ajutor.