avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate Kyandra

Activitate Kyandra

Procură notarială în România, tradusă și legalizată!
Lucrați la stat sau la privat? La stat, calificativul satisfăcător atrage o diminuare a salariului cu un procent de 10%. Orice raport de evaluare poate fi contestat în instanța.
Are, doar că treptele sunt altele pentru personalul contractual. Baza legală o reprezintă art. 554 din OG 57/2019 - Codul Administrativ și HG 286/2011 pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzător funcţiilor contractuale şi a criteriilor de promovare în grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului contractual din sectorul bugetar plătit din fonduri publice
În 30 de zile de la achiziționarea autovehiculului sunteți obligat să-l înmatriculați pe numele dvs. Dacă aveți domiciliul în București, veți avea numere de înmatriculare de București.
Cum l-ați cumpărat? Ce fel de acte ați încheiat?
8 din 9 utilizatori consideră
acest răspuns util
Declarați mașina furată la poliție. Dacă o întâlnesc în trafic și o verifică va fi oprită de polițiști, dacă indicați exact locația unde este reținută și persoanele care v-au luat-o, se va face dosar penal. Altă variantă nu văd.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Repet, dacă soția și cumnata nu apar oficial în acte, titlul de proprietate fiind pe numele socrului, terenul în cauză putea fi înstrăinat într-un singur fel: dacă cumnata dvs a dezbătut succesiunea după socru și s-a declarat unica moștenitoare. În acest caz, contractul de vânzare-cumpărare este doar pe numele dânsei. Singura cale în care puteți vedea actele este ca soția dvs să deschidă procedura succesorală după socru și să ceară un certificat de calitate de moștenitor ( se stabilește doar calitatea de succesor al socrului, fără a se aduce și bunuri la masa succesorală, acest lucru putând fi făcut ulterior).
Mergeți la primăria din localitatea unde socrul a avut ultimul domiciliu și solicitați anexa 24 pentru calitatea de moștenitor (cererea o ca face soția, îi va trebui certificatul de deces al socrului dvs). Apoi, la orice notar din zonă, deschideți procedura succesorală notarială. Dacă succesiunea s-a dezbătut deja, notarul o să vă spună, eventual veți putea obține și o copie a certificatului de moștenitor (atunci veți vedea ce și cum).
Dacă succesiunea nu s-a dezbătut, odată cu obținerea certificatului de calitate de moștenitor, tot soția dvs se poate adresa atât camerei notarilor publici să ceară un duplicat al contractului de vânzare-cumpărare (dacă există) sau primăriei respective (dacă vânzarea s-a operat deja la ei).
Asta-i calea legală, știu că e lungă și complicată. Calea scurtă ar fi să vă duceți cu o cutie de bomboane la primărie, fie la fisc, fie la registrul agricol și să întrebați dacă acea vânzare există într-adevăr, poate vă arată și o copie a respectivului contract de vânzare-cumpărare... În funcție de ce acte găsiți, vedeți ce aveți de făcut.
Codul administrativ dă niște denumiri pompoase pentru tipurile de majoritate stabilite și de Constituția României: avem majoritatea simplă = jumătate plus unul din voturile consilierilor prezenți
majoritate calificată: jumătate plus unul din voturile consilierilor locali în funcție = 8, la un număr de 15 consilieri
majoritate absolută: 2/3 din voturile consilierilor locali în funcție = 10, la un număr de 15 consilieri.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă titlurile de proprietate sunt pe numele bunicilor, succesiunea fiind nedezbătută, nici cumnata dvs nu avea vreun drept de a înstrăina vreun metru pătrat de teren, la fel cum nici dvs nu ați fi putut=o face. La fel, nu putea încheia un contract de arendă. Legal, nu putea încheia nici un contract de vânzare-cumpărare, iar actele de mână încheiate după 1991, dacă nu intervine uzucapiunea ( care se pronunță prin hotărâre judecătorească), sunt egale cu zero. Pentru clarificarea situației ar trebui dezbătută succesiunea. Mergeți la primăria unde sunt terenurile și vedeți dacă cei de la registrul agricol vă pot lămuri ce și cum...
După 1991, odată cu reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor și emiterea titlurilor de proprietate, nu s-au mai putut face contracte de vânzare-cumpărare olografe, neautentificate la notar. Pe românește, după 1991 nu s-au mai putut vinde, legal, terenuri pe cu acte de mână. Puteți merge la primăria localității unde se află situat acel teren și să vă interesați exact care este situația acelei proprietăți.