avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Activitate Kyandra

Activitate Kyandra

...au renunțat la succesiunea cui? Bănuiesc că a bunicului... Terenurile restituite în baza legii 18/1991 au aparținut bunicului sau bunicii ? Dacă au aparținut bunicii din zestrea dânsei, probabil că a făcut cerere de restituire în baza legii 18/1991 și de aceea i s-au restituit dumneaei. Dacă este vorba de terenurile aparținând bunicului, în condițiile în care bunica și frații tatălui dvs au renunțat anterior la vocația succesorală de pe urma bunicului, contează foarte mult și cine a făcut cererea de restituire a terenurilor în 1991... Dacă bunica a făcut cererea în nume propriu, singură, puteți solicita instanței de judecată anularea acelui titlu de proprietate ca fiind lovit de nulitate absolută, conform Deciziei Înaltei Curți de Casație și Justiție nr. XI din 5 februarie 2007 Publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 733/30.10.2007, coroborat cu art. III lit. a din Legea nr. 169/1997 - ca fiind emis unei persoane care nu avea acest drept. Ideea e că dacă anulați titlul, nu veți putea obține altul... O ultimă întrebare: bunica figurează singură pe acel titlu de proprietate?
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
N-o să pățească nimeni nimic... În cel mai rău caz, se va solicita plata contravalorii ștergătorului respectiv (fapta se încadrează la infracțiunea de distrugere, însă gradul de pericol social fiind extrem de redus, poliția va închide cu siguranță dosarul)...
Viza de legalitate pe proiectele de hotărâri de consiliu local, ulterior pe hotărârile adoptate, aparține secretarului general al UAT, conform Codului Administrativ.
Doar dacă, cumva, printre actele străbunicii găsiți vreun testament olograf (scris de mână) prin care tatăl dumneavoastră era desemnat moștenitor al acelei case.... Căutați cu atenție, bătrânii au tendința să lase tot felul de acte nefinalizate...
Răspuns la discuția Succesiune -obtinere act din 1948
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Solicitați de la biroul județean al Arhivelor Naționale un extras al Recensământului agricol din 1948 pentru familia bunicii... Terenul în cauză ar trebui să figureze acolo cu mențiunea de unde provine.
Recensământul a fost în 1948, nu în 1941. În 1951 a avut loc prima ”naționalizare” a terenurilor mai mari de 10 ha. Colectivizarea, care a preluat terenurile de sub 10 ha de la persoanele private și le-a dus în patrimoniul comun, a avut loc între anii 1961 - 1965. Din 1948 până în 1961... se puteau întâmpla multe (vânzări de teren, dote pentru copii la căsătorie, moșteniri, etc). Ca să vi se restituie diferența de teren, trebuie mai întâi să face dovada că acesta a fost preluat de stat, în orice mod...
Există proces verbal încheiat în urma ședinței de comisie? S-au emis avize? Există alte documente din care să reiasă că acea ședință de comisie s-a ținut? Dvs. figurați ca fiind prezent? Dacă da, aveți dreptul la indemnizație, dacă nu, nu.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu v-aș sugera să mergeți la magazinul de unde ați achiziționat telefonul și să solicitați corectarea facturii conform plății și extrasului de cont, cu datele dvs (faceți dovada plății către ei cu un extras de cont). Ulterior, fie depuneți plângere la poliție pentru furt (împotriva junei domnișoare), fie vă recuperați telefonul fără violență și aia e... Puțin offtopic... lasati-o să vină diseară, îi promiteți tot ce vrea și mâine dimineață dați vina pe sistemul informatic care nă vă lasă să faceți transferuri spre Revolut/card blocat nu puteți ridica cash de la bancomat... :))) Dvs rămâneți cu compania dânsei, iar zâna cu paguba. Succes!
Acte aveți? Cadastru? Întabulare? Suprafața și vecinătățile sunt cele din actele de proprietate.
Da, atâta vreme cât nu este în subordinea directă a primarului.