Nu se poate ce doriți dvs. Iată ce prevede Codul Administrativ pentru promovarea în clasă a funcționarilor publici
ARTICOLUL 481
Condiţii pentru examenul de promovare în clasă
Pentru a participa la examenul de promovare în clasă, funcţionarul public trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:
a) să dobândească, ulterior intrării în corpul funcţionarilor publici, o diplomă de studii de nivel superior, în specialitatea în care îşi desfăşoară activitatea sau într-un domeniu considerat util pentru desfăşurarea activităţii de către conducătorul autorităţii sau instituţiei publice;
Dvs aveați deja diploma de studii superioare când ați intrat în corpul funcționarilor publici. Singura modalitate în care uteți ocupa o funcție publică de consilier clasa I este să promovați un concurs de recrutare pe o astfel de funcție.
La nivelul Prefecturii fiecărui județ/Municipiului București există în ființată comisia de disciplină care analizează plângerile formulate împotriva activității secretarilor generali și poate propune sancționarea disciplinară a acestora. Plângerea o poate face orice persoană care ia la cunoștință de o abatere disciplinară săvârșită de un secretar general.
Nu. Prin art. XIII din OUG 156/2024, raportat la art III din OUG 34/2023, în anul 2025 nu se pot achiziționa/închiria/prelua în leasing autoturisme de către autoritățile și instituțiile publice,
Nu se poate!!! Consilier clasa 1 este funcție publică, consilier gradul IA este post contractual!!! Detașarea se face pe același tip de post (de exemplu de pe o funcție publică pe alta, similară, ori de pe un post contractual pe altul, similar). Nu se poate face detașare de pe o funcție publică pe un post contractual!
Depinde de regimul juridic al terenului respectiv. Dacă este proprietate publică, în nici un fel! Dacă este proprietate privată și nu puteți face dovada că ați achitat impozit pe el în ultimii 30 de ani (pentru a vă putea folosi de uzucapiune), va trebui cumpărat probabil, de la Ministerul de Finanțe.
La primărie trebuie să solicitați certificat de urbanism în vederea obținerii autorizației de construire și să urmați pașii din acel document... Problema este că în extravilan nu se pot edifica decât anexe gospodărești pentru exploatațiile agricole, în nici un caz cabane.
Dacă aveți istoric de rol fiscal din care să rezulte că ați plătit impozitul în toți acești ani și pentru cei 47 de ari. iar persoana de la care ați cumpărat trăiește, nu ar trebui să fie foarte complicat procesul de uzucapiune și nici să dureze foarte mult... Veți avea nevoie de cele două chitanțe, de istoricul de rol fiscal și de datele vecinului de la care ați cumpărat, pentru cererea de chemare în judecată.
Kyandra
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
În primul rând PMB nu are calitate procesuală pasivă, conform Codului Administrativ, ci Municipiul București prin Primarul general N.D., cu sediul în bd. Regina Elisabeta nr. 47 sector 5 București. O acțiune introdusă împotriva PMB va fi respinsă ca fiind introdusă împotriva unui pârât fără calitate procesuală pasivă.