Art. 52 - În cazul în care, pentru acelasi detinător de autovehicul, la data producerii accidentului există mai multe asigurări valabile, despăgubirea se suportă în părti egale de către toti asiguratorii. Asiguratul are obligatia de a informa asiguratorul despre încheierea unor astfel de asigurări cu alti asiguratori.
In urma cu ceva timp o cunostinta a avut un accident auto,fara victime.Nu a fost el de vina,dar consumase alcool,asa ca trebuie sa plateasca toate daunele.Intrebarea mea:daca cealalta persoana inplicata in accident este despagubita de asigurari, il mai poate obliga (prin lege) sa ii acode si alti bani?.Suma ce o primeste de la asigurariaprox.( 1500 euro) acopera jumatate din cat vor ei pe masina si cealalta parte vor sa le-o dea amicul meu.
Cu multumiri,
Fetita mea implineste 2 ani in luna noiembrie.Trebuie sa revin la munca exact in ziua in care implineste 2 ani,sau mai devreme sau mai tarziu?Ce trebuie sa scriu in cererea de revenire?
Daca pana sa raman in concediu eram trimisa in detasari in strainatate,care tin 2 luni,nu exista posibilitatea ca,acum sa nu mai pot fi trimisa,avand in vedere ca am un copil mic,totusi,la 2 ani?Mi=ar fi greu sa stau 2 luni in tara si 2 in strainatate...Mai exista si alte avantaje pentru mamele cu copii mici,pe care as putea sa le cer?
Va multumesc.
Sunt un caz mai special si inca nu am gasit raspuns la intrebarile mele.Lucrez (am lucrat ,mai bine zis) ca agent de turism ,in cadrul unei firme din tara,dar in ultimii aproape 2ani am fost detasata ,in Spania si am beneficiat pe langa salariul de 1100 lei si de o diurna in euro.Acum 3 luni am dat nastere unei fetite,momentan fiind in concediu medical.Intrebarea mea este,1.daca o sa se i/a in calcul si diurna la stabilirea indemnizatiei de crestere a copilului si 2. poate solicita sotul meu concediu maternal,avand in vedere ca el lucreaza tot in Spania,dar la un angajator de acolo si veniturile lui sunt mult mai mari.
Va multumesc