avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... accident auto
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

accident auto

In urma cu ceva timp o cunostinta a avut un accident auto,fara victime.Nu a fost el de vina,dar consumase alcool,asa ca trebuie sa plateasca toate daunele.Intrebarea mea:daca cealalta persoana inplicata in accident este despagubita de asigurari, il mai poate obliga (prin lege) sa ii acode si alti bani?.Suma ce o primeste de la asigurariaprox.( 1500 euro) acopera jumatate din cat vor ei pe masina si cealalta parte vor sa le-o dea amicul meu.
Cu multumiri,
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 22:52, 4 Aprilie 2011
Asiguratorul are grija sa rezolve totul ca la carte.Adica, persoana despagubita nu mai poate avea pretentii ulterioare de la asigurator sau de la asiguratul acestuia.Este semnat un act in acest sens.:)

Nu este prea clara situatia,asa cum o prezentati.Ori exista raspundere civila,ori nu exista.Faptul ca a consumat alcool poate reprezenta infractiune dar nu inseamna neaparat ca acea persoana este vinovata de producerea accidentului.

Care a fost valoarea alcoolemiei?Intreb asta pentru ca asiguratorul acorda despagubirea dar se indreapta apoi impotriva asiguratului sau(cunostinta dv.)daca "fara vina"a comis si infractiune.

Ultima modificare: Luni, 4 Aprilie 2011
floare _de_ colt, utilizator
Eu nu as mai da nimic pt ca de la asigurator a primit tot ce legal trebuia sa primeasca. Restul inseamna foloase necuvenite. Lasati-l pe celalalt sa va dea in judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubiri rca teomagdaioana teomagdaioana Am fost implicat intr-un accident rutier, soldat cu daune materiale. Din vina mea, - constatata de politie (cnf. PV / am circulat pe culoarea galbena a ... (vezi toată discuția)
Cod rutier vs noul cod penal dosoftei dosoftei buna ziua stimati avocati vin in fata dvs cu o dilema care mie in mod personal imi este usor putin ciudata in ciuda faptului caci nu prea am cunostinte de ... (vezi toată discuția)
Infractiune conducere sub influenta alcool Sebestien Norbert Sebestien Norbert In data de 23 feb.2011 am avut un accident soldat cu victima. Victima a avut 25 de zile de ingrijiri medicale. De producerea accidentului eu ma fac vinovat, ... (vezi toată discuția)