avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Activitate cojocri61

Activitate cojocri61

Sunt persoana cu handicap grav pe 12 luni si conf legii sunt scutit de impozit pe cladiri si auto. Conf codului fiscal scutrea de impozit intra in vigoare cu 1 ian a urmatorului an, proportional cu nr de luni mentionate in certificat. Avand certificatul din luna iulie 2016, am depus cerere si mi sa spus ca beneficiez de scutire numai pentru perioada ianuarie – iulie 2017,pentru lunile din anul trecut (august – decembrie 2016 ) nu se mai opereaza scutirea. Care este interpretarea din textul de lege '' scutirea de impozit/taxa pe clădiri se acordă începând cu data de 1 ianuarie a anului următor depunerii documentelor doveditoare, proporţional cu numărul de luni menţionate în certificat '' , 12 luni sau numai 7 luni cat mai este valabil certificatul pentru anul 2017.
Nu mi se pare corect ca avalansa de zapada de pe casa vecinului sa cada pe propietatea mea . La mine a ajuns pana la 3m fata de hotar. Va dati seama daca treceam in acel timp prin acel loc unde am anexele pute sa-mi puna viata in pericol. As dori si eu sfatul unui specialist .Spunea cineva ca la anexe trebuie sa existe autorizatie de constructie pentru anexe care sunt acolo de cca 40 ani, ca altfel pentru pagubele produse nu am castig. Bun daca parcam masina in acea zona sau aveam bunuri pe propietate si mi le distrugea nu era acelas lucru?
Multumesc. m-am gandit si eu la acest aspect intrucat acoperisul vecinului fiid f inalt, anul trecut cand zapada a avut cca 80cm a alunecat de pe acest acoperis, cazand la cca 2-3 m de hotar pe propietatea mea. Daca eram cu treaba in acel loc putea sa-mi puna viata in pericol. Nu mai vorbesc de paguba produsa. cineva spunea de autorizatie de constructie. Aceste anexe sunt in acel loc de peste 40 ani, detin propietatea mostenire de la parinti.
multumesc o sa va urmez sfatul dar cred ca o sa deschid si o actiune in instanta
dragul meu aici nu e vorba de autorizatii de constructii ci de pagube produse
Am un vecin care si-a construit casa in apropierea propietatii mele, unde am anexe gospodaresti. In fiecare iarna zapada de pe casa vecinului cade pe propietatea mea si pe acoperisul anexelor gospodaresti, unde iarna trecuta datorita zapezii f mari, zapada cazuta de pe acoperisul lui mi-a provocat pagube prin distrugerea partiala a acoperisului unei anexe. Am dicutat cu acesta ca sa-si monteze parazapezi dar acesta refuza spunand ca firma cere i-a livrat materialul pt acoperis i-a garantat ca zapada nu o sa cada si nu vrea sa auda de despagubiri. Avand in vedere ca o sa se repete acest lucru doresc sa stiu pe cine trebuie sa anunt sa faca constatarea si sa evalueza paguba intrucat acest vecin refuza sa incheiem acest conflict pe cale amiabila. Anexele si casa sunt construite la distanta legala fata de hotar (60cm)
Tot odata vreau sa stiu care este procedura legala pt a fi obligat sa-si monteze parazapezi daca zapada de pe casa lui cade pe propietatea mea fara sa fie distrugeri.
Va multumesc.
multumesc m-am edificat pe parcurs bineinteles studiind legile. sotul este scutit conf cap 11 art 284 pct 4 si 5 din codul fiscal.
Sotia mea face parte din persoanele cu handicap accentuat. Doresc sa stiu daca sunt scutit de impozit pe cladire si teren intrucat de la primarie mi s-a comunicat ca numai persoana care este trecuta in rol poate beneficia de aceasta scutire sotia mea evident, nefiind trecuta in rol. Ce ma sfatuiti?
Răspuns la discuția SCUTIRI DE TAXE LOCALE
daca autoturismul este pe numele sotului si nu pe al sotiei care poarta handicapul mai este scutit de impozit? de altfel am inteles ca persoanele cu handicap grav sunt scutite de impozit pe terenuri si cladiri iar autoturismul nu face parte din aceasta categorie
Sotia mea este incadrata in gradul de handicap grav.Vreau sa stiu daca sunt scutit de taxe pe cladiri, teren si masina deoarece eu figurez in evidete ca platitor de taxe.