avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 311 soluții astăzi
Forum Activitate Ruxa

Activitate Ruxa

As mai avea o intrebare, va rog: angajatorul este obligat sa imi pastreze postul de pe care am plecat sau nu?.

Multumesc anticipat!
Va multumesc mult pentru raspuns.
Buna ziua,

Anul trecut am intrat in CCC, iar anul acesta in luna mai (am ales sa stau acasa doar un an), imi voi relua activitatea la locul de munca. As dori sa stiu daca angajatorul are dreptul sa ma dea afara. Daca nu, cat timp nu poate sa faca asta. De asemenea, as dori sa stiu daca ma pot da afara pt ca nu sunt dispusa sa stau marea majoritate a zilelor lucratoare peste program.

Astept cu nerabdare raspuns din partea dvs.

Va multumesc anticipat!
Va multumesc mult pentru raspuns!
Buna ziua,

In prezent sunt in CCC iar in 2014 ma voi intoarce la birou dupa ce am ales sa stau cu copilul 1 an. Am inteles ca trebuie sa ma intorc dupa 11 luni fara 2-3 zile pentru a putea beneficia de indemnizatia de 500 lei pana ce copilul implineste 2 ani. De asemenea, stiu ca ma pot intoarce la serviciu la program de 6 ore, platita normal, dar nu stiu ce conditii trebuie indeplinite si in baza carui cadru legal pot face acest lucru.

Ma puteti ajuta, va rog?

Va multumesc anticipat.
Buna seara,

Multumesc pentru raspuns.
As avea totusi o intrebare: ce inseamna "contencios administrativ"?

Multumesc anticipat.
Multumesc pentru raspuns, dar am fost la politie si mi-au spus ca, acum , radierea se face numai atunci cand cumparatorul isi face inmatricularea pe numele lui. Abia in acel moment se radiaza masina de pe numele meu.

In plus, ce inseamna actiune de constatare? Unde pot sa o depun? Imi cer scuze daca intrebarea mea e puerila, dar nu m-am lovit niciodata cu astfel de situatii si nici nu am bani suficienti pentru a angaja un avocat.

Am intrat in audienta la Comandant Sef Motoc Marin si am primit o scrisoare oficiala, care spune urmatoarele:
"In conformitate cu art. 11 alin (4) din OUG nr 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice,cu modifcarile si completarile ulterioare,republicata - in cazul transmiterii dreptului de proprietate asupra unui vehicul, datele noului proprietar se inscriu in evidentele autoritatilor competente simultan cu mentionarea incetarii calitatii de titular al inmatricularii a fostului proprietar.Pentru realizarea acestei operatiuni si emiterea unui nou certificat de inmatriculare,noulproprietar este obligat sa solicite autoritatii competente transcrierea transmiterii dreptului de proprietate in termen de 30 de zilede la data dobandirii dreptului de proprietate asupra vehiculului. Prin urmare,de la data incheierii contractului de v-c responsabilitatea privind vehiculul in cauza, revine noului proprietar"

Desi am prezentat in instanta acest document,mie tot imi vin amenzi.

Masina e vanduta de 2 ani, iar cumparatorul, se pare,ca nu are nici cea mai mica intentie sa ii faca inmatricularea. Am verificat la Udriste, si are si ITP-ul expirat.


Referitor la scrisoarea primita de la SERVICIULPUBLIC COMUNITAR REGIMPERMISE DE CONDUCERE SI INMATRICULARE VEHICULE, ar fi trebuit sa o depun si altundeva in afara de prezentarea ei in instanta si la Politia Comunitara (de la care primesc amenzi)?

Politia Comunitara verifica prin dispecerat si masina apare inca pe numele meu, inclusiv la Brigada de Politie Rutiera (am verificat la Udriste si masina e in continuare pe numele meu).

Multumesc anticipat pentru raspuns!
Buna ziua,

Am si eu o problema. Acum 2 ani, am vandut o masina unei doamne. Am fost la politie, am facut actul de v-c, am radiat-o de la Circa Financiara (mi-au si dat o suma de bani inapoi - pentru ca platisem impozitul pe tot anul) si s-a trecut pe numele cumparatoarei.

Masina nu a fost radiata, pt ca, acum, mai nou, radierea de pe numele meu se face abia cand noul proprietar isi face inmatricularea. Acest lucru NU S-A INTAMPLAT. Intre timp, mie imi vin amenzi acasa intr-o fericire ... iar eu, la cateva luni, am o ocupatie: merg la judecatorie sa anulez amenzile.

Am fost la politie cu toate actele ... au spus ca nu au ce sa-mi faca daca ea nu isi face inmatricularea, TEORETIC, masina e tot in proprietatea mea. Tipa care a luat masina, s-a si mutat de unde stiam eu ca sta.

Am fost in procese cu Politia Comunitara - cea care tot imi trimite amenzi - am anuntat dispeceratul lor, printr-o scrisoare oficiala + toate documentele atasate - ca masina nu mai e in proprietatea mea sa NU IMI MAI TRIMITA AMENZI. Aproximativ un an ... au stat linistiti. Saptamana asta, cand am ajuns acasa, am fost intampinata de o "bucurie" precum de mult nu am mai avut ... INCA O AMENDA.

M-am saturat. Eu consider asta o hartuire.
Vreau un sfat. Ce pot sa fac??? Pot sa cer daune??

Multumesc anticipat!!
Răspuns la discuția Vanzare-cumparare sau donatie?
themis a scris:

Actul de donaţie nu are nevoie de acordul fratelui. Părinţii vă donează, dumneavoastră acceptaţi donaţia şi deveniţi proprietar. Dar...

1. Chiar dacă este de acord cu donaţia, fratele poate cere reducţiunea acesteia după decesul părinţilor, dacă se constată că donaţia îi încalcă rezerva succesorală.

2. Mai mult, presupunînd că dă şi o declaraţie că nu va avea pretenţii după decesul părinţilor, acea declaraţie nu îl obligă decît moral. Juridic, o astfel de declaraţie este nulă. Se numeşte pact asupra unei succesiuni viitoare, pact interzis de codul civil. Deci, dacă după moartea părinţilor veţi dori să invocaţi acea declaraţie în situaţia în care fratele îşi va revendica drepturile, instanţa nu va ţine seama de ea.

3. ªi contractul de vînzare-cumpărare va putea fi atacat de fratele dumneavoastră după decesul părinţilor, dacă poate dovedi că nu aţi plătit niciun preţ, vînzarea fiind în fapt o donaţie deghizată.

Oricum, rezerva succesorală va putea fi calculată doar după deschiderea succesiunii. Abia atunci se va putea stabili, în funcţie de valoarea bunurilor pe care le lasă defunctul, dacă donaţiile făcute de el încalcă sau nu rezerva descendenţilor.




Si cum se poate demonstra ca am platit pretul garsonierei in cauza? Suma presupun ca trebuie sa fie egala cu cea din contract, nu? Sau poate fi o suma simbolica?
Răspuns la discuția Vanzare-cumparare sau donatie?
Buna ziua,

Eu ma refeream la faptul ca fratele declara la notar ca nu are, nu a avut si nici nu va avea pretentie asupra garsonierei, dupa decesul tatalui.

Atunci, inseamna ca nu pot face act de donatie? Sau, pot face fara acordul fratelui?

Sa inteleg ca oricum as face actul de donatie, acesta NU are nicio valoare si poate fi atacat oricum, dupa decesul parintelui?

Va multumesc anticipat!