avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Activitate adrian_borota

Activitate adrian_borota

Discuție viciu ascuns
buna,
Am cumparat o motocicleta in vara acestui an, dupa o luna am avut un accident minor insa care a avut consecinte majore, spre bucuria mea nu am patit nimic insa s-a rupt sasiul(1000E). Dupa ce am fost la un service moto autorizat mi-au spus ca a fost sudat si ca nu trebuia sudat intrucat este extrem de periculos. Este clar un viciu ascuns al lucrului, intrebarea mea este ce sansa de castig am in instanta?
mentionez ca cei de la service imi pot elibera o nota de constatare care dovedeste acest fapt si am un contract de vanzare-cumparare incheiat valabil.
Doresc o actiune Estimatorie(nu redhibitorie).
Multumesc pt. raspunsuri!
Răspuns la discuția admitere inm 2010
Ce nu pricep este cum de acesti mari cunoscatori ai acestei stiinte nu reusesc sa faca niste grile care sa nu fie anulate prin contestatie, nu sunt naiv sa cred ca ei nu stiau ca aceste grile nu sunt susceptibile de anulare! Am doua variante, ori ne iau pe noi prosti ori sunt ei tampiti de nu stiu fa faca aceste grile corect in sensul de a nu putea fi atacate prin contestatii, dar tind totusi sa cred in prima varianta!!!
Daca termini facultatea de psihologie poti face masterul de stiinte penale si criminalistica din cadrul facultatii de drept, dar nu-ti recomand pentru ca trebuie sa ai niste cunostinte solide de drept penal pentru a face acest master, dar e posibil. Legat de intrebarea daca poate urma cursurile INM-ului, raspunsul e ca nu poate pentru ca nu este licentiat in dept, ceea ce este o conditie esentiala pentru a participa la examenul de admitere la INM
Răspuns la discuția Grup de studiu pentru INM 2010
la procesual civil as mentiona si lucrarea domnului V.M.Ciobanu, care mi se pare accesibila si totodata completa.
Drept civil.Partea generala-Gabriel Boroi
Teoria generala a obligatiilor- C.Statescu, Corneliu Barsan
Răspuns la discuția Admitere magistratura 2010
Drept Penal - Parte Generala - culegere de teste grila
Florin STRETEANU...aceasta culegere de teste grila este foarte utila la penal general!..spor la invatat si mult succes va doresc!
[ link extern ]
Răspuns la discuția admitere inm 2010
Viorel Voineag- de toate, sunt foarte multe grile, vreo 3000
M. Ciobanu- de toate, sunt cam aiurea formulate grilele astea, te pun in incurcatura
Florin Streteanu- drept penal partea generala, foarte bune grilele
V.M.Ciobanu- proceduta civila
Sergiu Bogdan- penal special
si probabil mai sunt si altele dar eu astea le am ;)
Răspuns la discuția Admiterea in magistratura
Am si eu o intrebare si as dori ca daca cineva de pe forum stie raspunsul la aceasta intrebare sa-mi raspunda: Vechimea de 5 ani este indeplinita si in situatia in care in acesti ani ai lucrat ca si consilier juridic pe timp partial (respectiv 2 sau 4 ore/zi)?
Va multumesc!
1. Te inscrii( si esti admisa) la Academia de Politie, acolo faci dreptul, si pe urma devi ofiter de politie si te orientezi spre pol. judiciara si criminalistica - daca inveti e varianta cea mai buna
2. Faci scoala de agenti de politie si la fel alegi pol. judiciara
3. Te incadrezi direct in politie atunci cand se fac angajari directe din exterior...
ultimele doua variante sunt pentru cei mai slabuti la invatatura...ai sa obtii un post de agent
Răspuns la discuția admitere inm 2010
Din moment ce a fost inlaturata raspunderea penala nu mai avem infractiune...nu mai putem avea nici o condamnare si bineinteles nici executare a pedepsei, astfel amnistia nu are cum sa inlature executarea pedepsei daca a inlaturat raspunderea penala, pentru ca executarea nici nu se mai pune in discutie, ea nu poate fi INLATURATA( din moment ce nu exista)....:sorry: dupa logica mea
Răspuns la discuția admitere inm 2010
1.abc
2.a
3.c
4.c
5.b