Buna seara
Este posibil sa nu fi inteles eu bine si acest proiect de lege sa nu aiba legatura cu dilema mea.
Cadrele didactice universitare din invatamantul medical pot avea incadrare clinica ( adica norma de medic la spital) sau posturi obtinute prin concurs in afara activitatii de la universitate. Asadar, este vorba de 2 posturi aflate la institutii de stat diferite pentru care exista CIM si sunt remunerate din bugetul de stat. Conform legii activitatea se desfasoara prin suprapunerea programului de lucru. Daca se interzice cumulul de functii cum ramane cu activitatea acestora?
Buna ziua,
Ce se intampla cu cadrele didactice universitare ale facultatilor de medicina care au incadrare clinica sau posturi obtinute prin concurs? Acestea au 2 CIM aferente incadrarii la cele 2 institutii?
Buna ziua,
Lucrez intr-un spital public pe post de medic (obtinut prin concurs si nu cu incadrare clinica) si sunt totodata si sef de lucrari in specialitatea mea. Intrucat seful de sectie se va pensiona, voi sustine concurs pentru postul de sef de sectie. Mentionez ca acest demers este unul oarecum obligatoriu pentru a mentine sectia o sectie clinica. Nu as dori sa imi periclitez pozitia din spital in cazul in care aceasta pozitie de conducere nu imi este potrivita. As dori sa stiu daca CIM initial va inceta si va trebui sa semnez un nou contract. Daca, insa, ulterior doresc sa renunt la aceasta pozitie pot reveni la postul initial? Va trebui sa dau din nou concurs? Ce se intampla daca postul meu initial va fi scos la concurs si se va ocupa? Ce se intampla daca nu mai sunt posturi vacante pentru afi incadrata pe unul dintre ele?
Buna seara,
Programul de munca se suprapune partial. Adica activitatile clinice cu studentii se desfasoara dimineata la spital. Dar acest lucru se intampla si daca am jumatate de norma. Va multumesc
Buna ziua. Va multumesc pentru raspuns. Universitatea a sugerat aceasta varianta, a demisiei de la spital pentru ca ulterior sa fiu incadrata doar cu jumatate de norma. Ideea este ca activitatea de la spital se suprapune in buna masura cu cerintele postului de la facultate, deci nu interfereaza cu activitatea de acolo. In spitalul in care lucrez nu exista posturi vacante pe care m-ar putea incadra ulterior.
O seara frumoasa,
Buna ziua,
Am citit cele referitoare la cumulul de functii, dar nu imi dau seama unde se incadreaza situatia mea. De aceea, va rog sa imi oferiti lamuriri.
La acest moment lucrez cu norma intreaga ca asistent universitar la facultate si de asemenea cu norma intreaga la spital. Ambele posturi au fost dobandite prin concurs, independent unul de celalalt, deci postul de la spital nu este prin incadrare clinica, La momentul angajarii la facultate eram deja angajata spitalului, si mi s-a cerut sa mut norma de baza obligatoriu la facultate. Acum se pune problema demisiei de la spital si a incadrarii clinice (cu tot ce presupune asta- jumatate de norma, salariu mai mic si dependenta postului de decizia consiliului de administratie a spitalului, etc). Nu doresc sa renunt la posturile dobandite prin concurs - mentionez ca, din cate cunosc, incadrarea clinica se poate face pentru cadrele didactice fara concurs, Pot fi obligata sa fac asta? Si daca, da, cum pot evita acest demers.
Va multumesc anticipat,
Buna ziua.
Din pacate voi adresa o intrebare in mare acord cu timpurile...
Lucrez ca medic intr-un spital de stat, iar angajatorul doreste delegarea mea si, prin rotatie si a altor colegi intr-o alta sectie clinica unde presupune sa desfasuram activitati care apartin altei specialitati. De mentionat ca in acea sectie personalul este suficient pentru volumul de munca, ioar in sectia in care imi desfasor actualmente activitatea volumul de munca este mai mare (logica acestei actiuni imi scapa). Din cate stim, atat legea cat si asigurarea de malpraxis se refera la SPECIALITATEA IN CARE AM FOST CONFIRMATI PRIN ORDIN DE MINISTRU. Asadar, nu cred ca suntem protejati in caz de malpraxis. Intrebarea mea este daca aceasta actiune a angajatorului este legala sau nu. Deasemenea mentionez ca delegarea vine si cu o micsorare a veniturilor.
matacuta ioana
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Buna seara,
Din pacate lucrurile sunt mai complicate. Tinand cont ca intretinerea familiei mi-a revenit aproape in exclusivitate mie de circa 3-4 ani, sotul meu cheltuind veniturile castigate de el in proportie de 80%- si chiar asa e, am dovezi in sensul acesta-pe jocuri video, mi se pare nedrept ca in caz de divort sa ii mai dau si jumatate din ceea ce castig, in conditiile in care el nu participa cu venituri la intretinerea familiei, Din ce inteleg, orice cont pe numele meu intra sub incidenta partajului, deci ideea de cont separat nu stiu daca este fiabila.
Multumesc pentru interes,
Multumesc pentru raspuns si pentru promptitudine. In aceste conditii, directionarea unei parti din venituri intr-un cont destinat copilului ar proteja aceste venituri? Un eventual transfer catre familia extinsa din veniturile castigate de mine ar fi posibil sau si acestea sunt partajabile?
Va multumesc