Am 52 ani si 6 luni , femeie , 34 ani vechime in munca din care 4 ani de grupa. Am citit legea actualizata 2009 si am vazut ca as putea iesi la pensie anul acesta. Imi puteti confirma acest lucru ?
In luna mai 2009 mama mea a intrat 1 saptamana in concediu de odihna. Cand s-a intors la serviciu i s-a comunicat ca s-a inchis linia unde lucra(lucra la o croitorie). Nu i s-a intocmit nici o hartie de disponibilizare. Astazi a fost sa-si ridice cartea de munca si a constatat ca i s-a incheiat CM cu art 55 lit B . Nu exista cerere de demisie cu acordul partilor.Ea fiind disponibilizata.Nu a primit nici salariul compensatoriu.
Va rog sa-mi spuneti ce pot sa fac in acest caz.
multumesc
Multumesc pentru raspuns. Deci nu putem sa ne platim din acei bani (cota indiviza , intretinere lift , apa menajera ...etc..) ? Noi avem acei bani in cont si tot platim intretinerea liftului (fara sa ne scada din acei bani). Acum 2 ani s-au strans timp de 2 ani acei bani in cont si s-au pus usi de termopan la gunoiera. In acelasi timp seful de scara si-a pus si el termopan la balcon (normal ca a facut-o cu cap toata treaba asta ). Acum modernizam liftul si dupa ce s-a obtinut semnaturile au inceput modernizarile la el in casa. De aceea am vrea sa se distribuie banutii aia pt fiecare apartament ( sa se stranga acolo si cand sunt reparatii sa ni se scada de la fiecare).
De ex. primim chirie 300 euro / luna si in fiecare luna d.na administrator sa ne distribuie in functie de suprafata apartamentelor acea suma. Nu e corect pentru noi ceilalti locatari.
Locuiesc intr-un bloc turn care are montat antene ale unei companii de telefonie mobila. Banii care ii primim intr-a in contul asociatiei de proprietari. Se strang in cont si se modernizeaza cate ceva prin bloc si banuim ca seful de scara isi ia si el ceva din acei bani(prin modernizari in casa). Vreau sa va intreb ce trebuie sa facem ca acei bani sa fie calculati dupa cota parte indiviza si sa fie returnati in contul(pe fisa de cheltuieli) fiecarui apartament. Am incercat sa discut cu d.na administrator de la asociatie dar este foarte nervoasa de fiecare data cand ajung acolo si nu poate sa-mi raspunda la nici o intrebare pe motiv ca sa vb cu seful de scara.
Ma deranjeaza zgomotul facut de vecinul de la etajul superior. Incepe pe la ora 22.00 si tine cam pana la 24.00 . Merge apasat prin casa cu papuci cu talpa dura (parca o alearga cineva prin casa ) , scapa obiecte , trage mobila - scaune . Vine acasa la 3 luni si sta cam 1 luna iar in acea luna inebunesc .Nu ma pot odihni deloc din cauza lui. De discutat nu ai cu cine ca am mai avut probleme ca isi punea parchet la orele 23 si taia cu fierastrau .Am cautat solutia pe cale amiabila si nu s-a rezolvat asa ca am sunat la politie si a linistit-o. Pot eu sa-i reprosez sa nu mai mearga asa apasat prin casa si sa foloseasca alti papuci?
ni s-a pus un afis ca se face adunare generala si ca s-ar discuta probleme de asociatie...daca nu particip (deoarece e la o ora unde eu inca sunt la serviciu ) se poate lua hotararea sa platim acea diferenta de bani (chiar daca nu a venit seful de scara sa-i dau cu semnatura ) ? mi-e frica sa nu ma trezesc ca am de plata reparatie lift . nu am avut timp sa caut acel contract si vreau sa apara seful de scara la usa mea (sa-i dau un NU categoric :) ...nu cred ca o sa participe din blocul nostru 50 % din locatari (majoritatea suntem tineri si nu prea avem timp de sedintele lor)
e valabil numai afisul pt sedinta (indifierent ca-i adunare generala sau o simpla sedinta pe casa scarii? trebuie sa fie si un tabel in care semnam toti locatarii daca merem la sedinta ?
multumesc pentru raspuns ...pai un vecin a venit pe la toti si ne-a aratat legea de mai sus si de atunci stam pe ganduri ...cred ca iese revolutie ...culmea ca mi s-a spus de administrator ca s-au strans 22 000 ron. sincer suntem mutati (eu si sotul) in bloc de 2 ani si nu prea ne-a interesat aspectul (cat se ia pe chirie ) dar acum tinand cont ca ar trebui sa decontam si noi ceva bani normal ca ma intereseaza.
dupa cum spuneti mai sus am sa cer contractul de inchiriere. deja m-am revoltat :)
Locuiesc intr-un bloc cu 10 etaje si s-a propus modernizarea liftului. Pe acoperis avem antene de la o firma de telefonie mobila care ne plateste chirie in contul asociatiei de proprietari. Timp de 2 ani s-au strans ceva banuti pe care vrem sa-i folosim pt lift. Totusi suma de la antene nu ne ajunge si ar trebui sa mai dam si noi proprietarii . In urma unei sedinte se stabileste de catre seful de scara, administratorul si presedintelee asociatiei de proprietari ca : banii de la antene sa se imparta in mod egal la numarul de apartamente iar diferenta de bani(care o dam noi proprietarii) sa se imparta la numarul de persoane. Din cate stiu in lege se specifica ca toate reparatiile sa se calculeze in functie de suprafata apartamentului.
Va rog sa-mi spuneti daca este corect acest calcul. Gresesc daca ii cer sefului de scara (cand vine sa-i dau cu semnatura) oferte de la alte firme si extras-ul de cont al asociatiei (sa vedem exact cati bani s-au strans )? La sedinta s-a venit doar cu 1 oferta (probabil o cunostinta) si ni s-a spus doar cati bani s-au strans de la antene .