avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... plata chieri antena pe bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

plata chieri antena pe bloc

Buna ziua,


Locuiesc intr-un bloc turn care are montat antene ale unei companii de telefonie mobila. Banii care ii primim intr-a in contul asociatiei de proprietari. Se strang in cont si se modernizeaza cate ceva prin bloc si banuim ca seful de scara isi ia si el ceva din acei bani(prin modernizari in casa). Vreau sa va intreb ce trebuie sa facem ca acei bani sa fie calculati dupa cota parte indiviza si sa fie returnati in contul(pe fisa de cheltuieli) fiecarui apartament. Am incercat sa discut cu d.na administrator de la asociatie dar este foarte nervoasa de fiecare data cand ajung acolo si nu poate sa-mi raspunda la nici o intrebare pe motiv ca sa vb cu seful de scara.


Va multumesc
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 11:20, 24 Iulie 2009
Seful de scara - ca ocupatie in nomenclatorul Ministerului Muncii - nu exista ca activitate. Asociatiile, adeseori, recurg la acestia, dar ei ar trebui sa faca legatura intre proprietarii scarilor respective si administrator care, prea ocupat fiind, nu se poate ocupa de fiecare loctar in parte. In acest sens seful de scara nu are a lamuri o problema pe care administratora nu vrea sa o discute. Ar fi trebuit sa va raspunda ca mai multe amanunte puteti obtine de la seful de scara, dupa ce v-ar fi informat, in mare, ce se intampla cu acei bani.
Chiria de la antena trebuie sa intre, printr-un document (chitanta asociatiei ca a primit banii) in gestiunea asociatiei si sa fie luati in evidenta la fondul de reparatii - sectiunea surse externe.
Acesti bani nu pot fi utilizati pentru a scadea din cotele de intretinere lunare ale locatarilor, dar pot contribui la lucrari de reparatii si intretinere a condominiului (obiectivul principal al fondului de reparatii), astfel incat locatarii sa nu mai plateasca pe liste acele reparatii.
Multumesc pentru raspuns. Deci nu putem sa ne platim din acei bani (cota indiviza , intretinere lift , apa menajera ...etc..) ? Noi avem acei bani in cont si tot platim intretinerea liftului (fara sa ne scada din acei bani). Acum 2 ani s-au strans timp de 2 ani acei bani in cont si s-au pus usi de termopan la gunoiera. In acelasi timp seful de scara si-a pus si el termopan la balcon (normal ca a facut-o cu cap toata treaba asta ). Acum modernizam liftul si dupa ce s-a obtinut semnaturile au inceput modernizarile la el in casa. De aceea am vrea sa se distribuie banutii aia pt fiecare apartament ( sa se stranga acolo si cand sunt reparatii sa ni se scada de la fiecare).
De ex. primim chirie 300 euro / luna si in fiecare luna d.na administrator sa ne distribuie in functie de suprafata apartamentelor acea suma. Nu e corect pentru noi ceilalti locatari.
solicitati in scris
De obicei ..seful de scara este membru in comitet si reprezinta scara respectiva in probl cu asociatia
Corect este sa se treaca ,nu la plata cheltuielilor ci la FOND REPARATII,,dupa cota parte indiviza..deoarece la repararea terasei cheltuielile nu vor mai fi echitabile
Solicitati asta asociatiei ,daca nu faceti o actiune in judecata ..costa vre o 16 ron..recuperabili
Solicitati in scris accesul la documentele asociatiei cu privire la acele fonduri si verificati incasarile si platile din fondul de reparatii. Daca suspectati o deturnare de fonduri de catre administratie vor trebui verificate acestea. Nu exista comisie de cenzori? Acesta este rolul ei. Daca nu va trebui sa platiti o eventuala expertiza contabila pentru care ulterior, daca aveti dreptate, va recuperati banii.
:) Aceeasi situatie am avut-o si eu la cateva luni dupa ce m-am mutat in blocul meu. S-a zugravit casa scarilor si in acelasi timp administratorul si, o luna dupa aceea, si presedintele si-au amenajat apartamentele. Chestie de proasta orientare a lor pentru ca mai toata lumea vorbea pe la colturi ca astia s-au facut amenajarea locuintelor si cu bani de la asociatie, din banii nostri.
Mai tarziu am devenit administrator si am putut sa ma uit in actele asociatiei. Era in regula, bonuri de materiale, facturi. Lucrarea nu era din cale-afara de scumpa, deci nu se putea spune ca din banii astia si-au facut si ei apartamentele.
Ideea e ca daca si-au facut cu aceeasi lucratori poate au mai ciupit din materiale sau ceva de la manopera ("iti dau atat pe manopera, dar imi zugravesti si mie bucataria"). Asta e!!!! Greu de verificat, din experienta pe care o am, aproape imposibil.
Sunt de parere ca ar trebui sa depasiti suspiciunea cu lucrarea din apartamentul administratorului si termopanele lui si sa va concentrati la a vedea ce se intampla cu acea chirie care va intra in cont lunar si ce se face cu ea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chirii spatii comune locatari gekura gekura 1. Va rog sa imi transmiteti daca un bloc ale carui locatari sunt intr-o asociatie de locatari formata din mai multe blocuri inchiriaza un spatiu comun, de ... (vezi toată discuția)
Chirie perceputa de proprietari de la asociatia de proprietari care foloseste o incapere comuna din scara blocului hhs hhs Ce trebuie sa declare proprietarii apartamentelor dintr-un bloc daca percep o taxa de folosinta a unei incaperi comune ? Ce consecinte legale sunt? Ce trebuie ... (vezi toată discuția)
Cum e corect colega3 colega3 s a hotarat schimbarea liftului, cea mai mare parte din costuri se achita din chiria antenelor gsm de pe bloc. mai ramane de achitat de catre locatari suma de ... (vezi toată discuția)