avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Activitate cristimelin

Activitate cristimelin

Răspuns la discuția permis retinut in Germania
sa dai inapoi pe autostrada??
nu puteai sa mai mergi 15-20 km pana la alta iesire si sa antorci?naspa.de regula se judeca.o sa ti vi na acasa si daca mai ai de dat bani.si permisul la fel.an franta pot sa al retina si un an pt astfel de fapte,te considera pericol public si poti sa faci si 2-3 luni de anchisoare.
am luat o amenda de la ungurii din cauza angajatorului ,sunt sofer tir si nu am avut o adeverinta prin care sa justific activitatea pe cateva zile.pana acum mi sau retinut diverse sume din salariu iar acum tot.este legal?ce trebuie sa fac si cui sa ma adresez?amenda a fost de 450 e si jumatate deja mi au retinut.
multumesc.
am avut ampreuna cu sotia o asociatie familiara,ca obiect de activ comert.activitatea sa intrerupt an 2005 ca urmare a proiectului de urbanizare a zonei[demolare].un furnizor a refuzat returul marfii si a depus la banca o fila cec data de mine an alb drept garantie.luna aceasta am primit somatie de la un executor ca mi se va pune poprire pe salariu urmand ca sa mi se opreasca 1/3 din salariu.la inceputul acestui an finantele si au adus aminte ca mai au de recuperat de la noi niste impozit pe profit.din hartiile primite de la ei reiese ca pe langa datoriile care erau au mers an continuare cu impunerile pana la sfarsitul lui 2007 cu penalizari cu tot.am solicitat recalcularea sumelor si nu sa facut nimic.mi au pus si ei poprire la banca pe cardul de salariu.acum,societatea la care lucrez a mi opreste 1/3 sii vireaza executorului restul la banca an contul de salariu.banca retine tot 1/3 din ce aramas sii vireaza finantelor.din 1000 net mai raman cu 300 pe luna.din care 150 se duc la un credit facut anul trecut pe care l am tinut la zi.sotia are mai mult noroc.i se opreste doar jumatate.cam ce se mai poate face an aceasta situatie? penalizarile finantelor sant mai mari decat ce retine banca pe luna.exista vreo solutie ca popririle sa fie mai mici deoarece avem si doi minori an antretinere si loc cu chirie.va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția executare
titlurile executorii sunt: fila cec cu seria si procesul verbal privind cheltuielile de executare intocmit de executorul judecatoresc.
nu am avalizat cecul an nume propriu , iar acum a primit si sotia la serviciu aceeasi poprire ca si mine . am fost la executor si ne a informat ca ne va retine din salarii 1/3 de fiecare pana se va acoperi toata suma [4.600 sume ce urmeaza a fi actualizata de la scadenta,la data platii efective si 460 lei cheltuieli de executare].mentionez ca eu cu sotia am fost asociati in cadrul asociatiei familiale iar intreruperea activitatii sa datorat demolarii spatiului unde desf activitatea de comert an vederea reabilitarii zonei de catre primarie. ce informatii trebuie sa va mai dau pentru ca nu prea ma pricep ?

am avut o asociatie familiala,si am desfasurat activitate de comert.datoria este catre un furnizor .activitatea de comert s a ancheiat in 2005 executarea venind pe numele meu.furnizorul avea o fila cec an alb drept garantie .
Discuție executare
Pe data de 02.02.2009 am primit o anstiintare poprire pe salariu de la un birou executor judec ,la un dosar de executare din 2005.a mi poate spune cineva daca exista vreun termen de prescriere a executarii sau nu?
va multumesc.#-o