avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... retinere salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

retinere salariu

am luat o amenda de la ungurii din cauza angajatorului ,sunt sofer tir si nu am avut o adeverinta prin care sa justific activitatea pe cateva zile.pana acum mi sau retinut diverse sume din salariu iar acum tot.este legal?ce trebuie sa fac si cui sa ma adresez?amenda a fost de 450 e si jumatate deja mi au retinut.
multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:40, 11 Aprilie 2009
Niciun fel de retineri salariale facute de angajator fara acordul angajatului sau in lipsa unei hotarari judecatoresti nu sunt legale.

Amenda primita a fopst pe numele dumneavoastra sau pe numele firmei?
Iar retinerile salariale se pot face doar in baza unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile. Daca considerati ca este o retinere abuziva, adresati-va instantei de judecata. Fiind un litigiu de munca, nu platiti taxa de timbru sau timbru judiciar.
Singura posibilitate de recuperare a acelor sume este introducerea unei actiuni in instanta impotriva angajatorului ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nota de lichidare MoniMgh MoniMgh Buna, va rog frumos daca poate sa imi spuna cineva legal ce se intampla cu Nota de Lichidare pe care angajatorul si-a scris si calculat zeci de milioane din ... (vezi toată discuția)
Poate angajatoul sa imi retina din salariu? Nadia Guzun Nadia Guzun in cazul in care o persoana, la initiativa angajatorului, in perioada de proba, efectueaza un curs de pregatire profesionala, in valoare de 600 ron, la ... (vezi toată discuția)
Cum ar fi bine /corect să se procedeze ? oanaportar oanaportar Bună dimineața ! Angajații au câștigat în instanță niște diferențe salariale. Fiind un litigiu de muncă, iar hotărârea de la Fond fiind ... (vezi toată discuția)