avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Activitate doina_manuela

Activitate doina_manuela

Răspuns la discuția Drept de preemptiune
Multumesc pentru raspuns.
Situatia, mai concret sta in felul urmator:
Proprietarii apartamentului au incheiat un contract de inchiriere cu A, in care este inserat acest drept de preemptiune, fara alte detalii.
A si-a exercitat acest drept in legatura cu oferta cumparatorului B(prin executor).
B renunta la cumparare. Apare cumparatorul C cu o oferta de pret mai mare.
Acum A ameninta ca nu se poate face vanzarea catre C, deoarece nu si-a exercitat dreptul si in cazul cumparatorului C!
Este corect?
As vrea sa ma ajutati in lamurirea unei probleme la care am primit raspunsuri contradictorii.
Se doreste vanzarea unui apartament.Asupra acestui apartament are drept de preemptiune o persoana fizica A. Este gasit un cumparator B(potential), care face o oferta ferma de pret(scrisa, dar nu antecontract). Cu aceasta oferta se merge la un Executor, care trimite o Notificare catre A, pentru a-si exercita optinea de a cumpara in termen de 5 zile. In acest termen A nu opteaza pentru cumparare, iar Executorul emite o hartie in acest sens.
Dupa cca 2 saptamani, cumparatorul B renunta la cumparare,si este gasit cumparatorul C, care ofera o suma cu putin mai mare decat B.
In aceasta situatie, se poate incheia actul de vanzare cu C, folosind dreptul de preemptiune ne-exercitat de A, notificat de Executor?
Situatia din Parcul National Bucegi este analizata :
[ link extern ]
Puteti da procura oricarei persoane de incredere, nu numai unui avocat, eu nu sunt avocat si m-am descurcat cu toate aceste operatiuni. Nu este complicat, dar dureaza...
Certificatul de deces este valabil in Canada. Pentru a fi valabil si in Romania, trebuie transcris.
Adica trebuie:
1)Tradus si legalizat la Consulatul Romaniei in Canada, apoi,
2) Veniti cu traducerea in Romania,
3) Va adresati Primariei-Directia de evidenta persoanei de pe raza ultimului domiciliu al defunctului din Romania. De aici vi se va elibera o adeverinta in baza careia veti obtine un nou certificat de deces, romanesc.
Răspuns la discuția Probleme cu vecinul
Cititi si legea aceasta, poate regasiti situatia dv daca spuneti ca vecinul are un atelier service si un parc auto in zona de locuit!
Puteti deschide o actiune in justitie, poate se muta el, nu dv!!!

Ordinul nr. 536 din 06/23/1997
aprobarea Normelor de igiena si a recomandarilor privind mediul de viata al populatiei
Monitorul Oficial nr. 140 din 07/03/1997
ANEXA
NORME DE IGIENA Sl RECOMANDARI
privind mediul de viata al populatiei
CAPITOLUL I - Norme de igiena referitoare la zonele de locuit

Art. 4.
Unitatile de mica industrie, comerciale si de prestari servicii, care pot crea riscuri pentru sanatate sau disconfort pentru populatie prin producerea de zgomot, vibratii, mirosuri, praf, fum, gaze toxice sau iritante etc. se amplaseaza in cladiri separate, la distanta de minimum 15 m de ferestrele locuintelor. Distanta se masoara intre fatada locuintei si perimetrul unitatii. Pentru unitatile susmentionate se vor asigura mijloacele adecvate de limitare a nocivitatilor, astfel incat sa se incadreze in normele din standardele in vigoare.

Art. 11.
In cazul in care prin studiile de impact nu s-au stabilit alte distante, distantele minime de protectie sanitara, recomandate intre zonele protejate si o serie de unitati care produc disconfort si unele riscuri sanitare, sunt urmatoarele:
- Bazele de utilaje ale intreprinderilor de transport: 50 m
Răspuns la discuția Distanta legala fata de vecin
In Voluntari se poate construi si pe parcele cu deschidere de 6 ml(R.L.U, derogare de la Regulamentul General de Urbanism). Asa cum v-a sfatuit d-na avocat @avlil, mergeti la Primarie si cereti un Certificat de Urbanism.
:O Nu exista nici o lege in care sa fie instituita o "taxa de receptie"!
Este insa posibil ca sa existe(pe plan local) o Hotarare de consiliu, sau un amendament in Regulamentul local de urbanism. Cereti-le sa va specifice baza legala pentru aceasta taxa.
Nu e nici o amenda...mergeti la Primarie si "vorba dulce mult aduce"....
Răspuns la discuția autorizatia de constructie
@legalmgm,
Of...am construit anul trecut, asa ca nu e nimic interpretabil. Eu am spus "pe romaneste" ceea ce scrie in autorizatia mea:
Citez:

-Durata de executie a lucrarilor este de...12luni..., calculata de la data inceperii efective a lucrarilor(anuntata in prealabil) situatie in care perioada de valabilitate a autorizatiei se extinde pe intreaga durata de executie a lucrarilor autorizate.

-Termenul de valabilitate a autorizatiei este de ...12luni...de la data emiterii, interval de timp in care trebuie incepute lucrarile de executie autorizate.


Mai clar de atata nu se poate.