avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters78880

Activitate ContSters78880

Răspuns la discuția Latime servitute trecere
legalmgm a scris:

Cred ca pentru a transa definitiv problema Dvs. trebuie sa va actionati in instanta vecinii, intr-o actiune in "granituire"
Pentru solutionarea cauzei, solicitati instantei sa dispuna efectuarea unei expertize tehnice topo-cadastru din care sa rezulte pozitia relativa a proprietatilor si necesitatea servitutii precum si dimensiunile terenului afectat de servitute.
Deasemenea, solicitati o expertiza tehnica evaluatorie pentru a se stabili cuantumul datoriilor pentru folosirea servitutii in timp.

Si aceasta grantuire cum se face concret? Tb sa ajungem la tribunal?
Si practic ce inseamna? Montarea un gard pt delimitare?
Pai aici ajungem iar la pct 1, de la inceputul topicului.
Latimea drumului a fost mult mai mare, vecinul meu ingustindu-l prin acel gardulet pus in mijlocul drumului.
Unde gasesc eu cum a fost constituita servitutea?
Pietonal, auto ....
In actul de v-c scrie: am drept de servitute de trecere prin curtea imobilului vecinului.
Asta ce fel de servitute este? Doar pietonala?
Răspuns la discuția Ce ma sfatuiti sa fac?
Eu zic ca e posibil sa fie doar amenintari si presiuni, iar nepotii sa nu faca nimic.
Cred ca vor doar sa va intimideze.
E posibil sa deschida si proces, da. Dar eu cred ca nu vor intreprinde nimic.
Mai bine ati vinde si v-ati vedea de treaba.
M-am apucat sa citesc despre servitute, pt a ma lamuri mai bine si mai rau m-am incurcat.:(
Ce am inteles: eu sint fondul dominat ( in fundul curtii ), iar vecinul meu este fondul aservit ( prin curtea lui se face trecerea ).
Servitutea din punctul de vedere a proprietarului de teren dominant este un drept, iar din punctul de vedere a proprietarului terenului aservit este o sarcină a dreptului său.
Si de asemenea servitutea de trecere nu este o servitute gratuita, proprietarul fondului aservit a primit o despagubire pentru aceasta servitute ( prin anii 40 cind s-a constituit servitutea ).
Corect?

Deci nicidecum nu sint "tolerata" prin curtea vecinului, ci chiar am niste drepturi.
Problema care ma framinta acum, lasind la o parte latimea servitutii, este ce drepturi/obligatii am eu pt acest drum.
Răspuns la discuția renovarea unei case
Cel mai simplu luati legatura direct cu un arhitect, care s-a mai ocupat de asa ceva si el se va ocupa de marea majoritate a etapelor descrise mai sus si va salveaza de alergatura. Sau va spune exact ce pasi aveti de urmat.

Da, chiar daca este la tara si o refaceti tot din lemn, tot tb autorizatie si proiect ( arhitectura+rezistenta+instalatii).
liamic43 a scris:

Problema servitutii este f.grea desi este reglementata prin CC art.616 si urmatoarele.Vorbesc din proprie experienta-am lasat drum de acces pe proprietate,ca bun vecin,pt.cei 3 vecini cu loc infundat.Acest drum de acces imi imparte proprietate ,nu are CF,nu exista nici o conventie intre mine si vecini.Deoarece doresc sa fac niste reparatii,o constructie,am mutat cu 15 m.mai in stanga acest drum,am facut un drum pe proprie cheltuiala,(desi suntem pensionari)lat de 4 m.,cu balast,pietris-ca la carte.Respectivii vecini nu vor sa respecte acest drum,pe care doresc eu sa-l inscriu in CF,imi trec tot pe proprietate,cheama de 2 ori pe zi 112,gesturi obscene,etc.Le-am explicat ca am actiune in instanta pt.modificare CF si i-am indemnat sa se adreseze instantei daca ei considera ca le-am calcat vreun drept ,dar nu doresc .
Ce vreau sa spun:puterea pumnului si legea junglei domina.Culmea este ca se pretind titrati,intelectuali(si noi suntem)si am ajuns sa ne certam ca la usa cortului.Doar fraierii respecta legea,v-o pot spune cu mana pe inima.-este concluzia la care am ajuns dupa 70 ani de viata.Pacat#-o#-o !!!!!!!!!!!!!

:thumbup:

Din pacate .... asa este. Legea junglei conteaza.
legalmgm a scris:

Cred ca pentru a transa definitiv problema Dvs. trebuie sa va actionati in instanta vecinii, intr-o actiune in "granituire"
Pentru solutionarea cauzei, solicitati instantei sa dispuna efectuarea unei expertize tehnice topo-cadastru din care sa rezulte pozitia relativa a proprietatilor si necesitatea servitutii precum si dimensiunile terenului afectat de servitute.
Deasemenea, solicitati o expertiza tehnica evaluatorie pentru a se stabili cuantumul datoriilor pentru folosirea servitutii in timp.

Ce inseamna exact grantuirea? Ce presupune ea?

Si ce fel de datorii tb stabilite pt folosirea servitutii in timp? Ea a fost constituita inca de la constructia caselor, din 40.
Daca proprietarul initial a fost de acord cu ea, ce datorii mai tb sa platesc eu?
Discuție Apa la comun
Buna ziua,
Am si eu o problema..... fi-ar traiul la comun !!!

In curtea mea sint 2 corpuri de casa: vecina care sta intr-un corp si casa noastra in care sintem 2.
Acum avem probleme cu apa.

Noi, pe casa noastra avem apometre si eu si vecinul.
Cind vine fact de apa fac citirea la apometre, vad cit avem impreuna noi 2, iar diferenta rezultata e a vecinei clar ( care NU are apometru ).
Acum a luat foc ca i-a venit suma foarte mare ( si e cam mare intr-adevar ) ca ea nu plateste atit si ca suma asta nu e corecta.
I-am spus clar ca pe mine nu ma intereseaza din moment ce noi avem apometre, iar ea nu are.

Si acum asta nu vrea sa plateasca si puteam risca sa se sisteze apa.

Mai demult am vorbit la Apa nova si cica nu se pot face trasee separate, tb un singur nod de apa pe toata curtea. Acum am sunat si aia au zis ca se poate.
O sa ma duc sa ma interesez. Dar pina atunci ce sa fac????

Ma gindesc sa ii trimit ceva in scris, sa existe vreo dovada scrisa, ca apoi sa nu zica ca de fapt ea a platit.
E o lege in care se specifica clar cum se calculeaza apa?
Cadastru exista sigur, intrucit acum 3 ani vecinul si-a mansardat casa, deci exista autorizate ... etc.
Copie dupa cadastrul meu nu am nevoie, ca il stiu :D.

Si-mi dau asa fara nici o problema cei de la CF copie dupa cadastrul vecinului?