Cred ca pentru a transa definitiv problema Dvs. trebuie sa va actionati in instanta vecinii, intr-o actiune in "granituire"
Pentru solutionarea cauzei, solicitati instantei sa dispuna efectuarea unei expertize tehnice topo-cadastru din care sa rezulte pozitia relativa a proprietatilor si necesitatea servitutii precum si dimensiunile terenului afectat de servitute.
Deasemenea, solicitati o expertiza tehnica evaluatorie pentru a se stabili cuantumul datoriilor pentru folosirea servitutii in timp.
Problema servitutii este f.grea desi este reglementata prin CC art.616 si urmatoarele.Vorbesc din proprie experienta-am lasat drum de acces pe proprietate,ca bun vecin,pt.cei 3 vecini cu loc infundat.Acest drum de acces imi imparte proprietate ,nu are CF,nu exista nici o conventie intre mine si vecini.Deoarece doresc sa fac niste reparatii,o constructie,am mutat cu 15 m.mai in stanga acest drum,am facut un drum pe proprie cheltuiala,(desi suntem pensionari)lat de 4 m.,cu balast,pietris-ca la carte.Respectivii vecini nu vor sa respecte acest drum,pe care doresc eu sa-l inscriu in CF,imi trec tot pe proprietate,cheama de 2 ori pe zi 112,gesturi obscene,etc.Le-am explicat ca am actiune in instanta pt.modificare CF si i-am indemnat sa se adreseze instantei daca ei considera ca le-am calcat vreun drept ,dar nu doresc .
Ce vreau sa spun:puterea pumnului si legea junglei domina.Culmea este ca se pretind titrati,intelectuali(si noi suntem)si am ajuns sa ne certam ca la usa cortului.Doar fraierii respecta legea,v-o pot spune cu mana pe inima.-este concluzia la care am ajuns dupa 70 ani de viata.Pacat#-o#-o !!!!!!!!!!!!!
Cred ca pentru a transa definitiv problema Dvs. trebuie sa va actionati in instanta vecinii, intr-o actiune in "granituire"
Pentru solutionarea cauzei, solicitati instantei sa dispuna efectuarea unei expertize tehnice topo-cadastru din care sa rezulte pozitia relativa a proprietatilor si necesitatea servitutii precum si dimensiunile terenului afectat de servitute.
Deasemenea, solicitati o expertiza tehnica evaluatorie pentru a se stabili cuantumul datoriilor pentru folosirea servitutii in timp.