Imi cer scuze. Nu am stiut, am considerat ca am postat intrebarea intr-un topic unde nu facea subiectul discutiei. Pe viitor o sa respect aceste reguli.
Va multumesc.
Monica Dancau
Revin din nou cu intrebarea referitoare la postarea unor fotografii pe un link.
Am participat la o petrecere unde au fost facute fotografii de un fotograf "angajat
" de o persoana dar de care nimeni din sala nu a fost informat. S-a considerat ca este adus strict pentru persoana respectiva dar acesta a facut fotografii de grup dar si individuale. Dupa cateva zile am primit mesaj cu un link creat pe dropbox unde au fost incarcate pozele. Vreau sa stiu daca persoana care a creat site-ul si a incarcat pozele are dreptul sa faca acest lucru si daca exista o prevedere legala din punct de vadere al postarii pozelor numai cu acordul nostru. Precizez ca nu am fost consultati in privinta acestui lucru si nici am fost anuntati in prealabil. Mai precizez ca peroana in cauza mi-a folosit si adresa de mail fara sa a avea aprobarea mea. A luat adresele de la secretariat.
Va multumesc anticipat
Monica Dancau
Un salariat a solicitat incepand cu 24.02.2010 concediu pentru cresterea copilului pana la doi ani. Pe data de 30.06.2011 ii expira contractul de munca, dar a primit indemnizatia pana pe data de 11.02.2012.
Intrebarea mea este daca plata imdemnizatiei s-a efectuat corect sau trebuia sistata pe data de 30.06.2011.
Am discutat si acest aspect cu ei dar mi-au spus ca ei au dat comanda la o firma intermediara cu care lucrau si firma respectiva nu mai raspunde la telefon si nu mai au nici o legatura cu ei. Au incercat sa ma paseze la ei numai actele privind comanda si plata am facut-o firmei fara sa stiu ca ei comanda pozele la o alta firma.
In anul 2011 am executat la o firma din Bucuresti doua poze ceramice ale parintilor mei pentru a le monta la cimitir. In luna octombrie 2011 am montat pozele si dupa 3 luni au inceput sa se deterioreze. In luna ianuarie am fost la Rm. Valcea si am facut poze la fata locului, dupa care m-am prezentat cu documentele respective la firma din Bucuresti care mi-a executat pozele ceramice. Am prezentat documentele cu care am achitat produsele si comanda care a fost data la momentul respectiv. Au recunoscut ca pozele ceramice au fost tinute prea putin la cuptor si au spus ca-mi vor restitui suma achitata in momentul in care aduc pozele inapoi.
Le-am precizat ca pozele au fost puse pe doua placi de marmura care au fost 300 lei, plus mana de lucru 100 lei, si am nevoie de bani inainte ca sa pot executa o alta lucrare.
Intrebarea mea este daca sunt obligata sa le aduc pozele intai si apoi sa mi se restituie suma?
In lEGEA NR. 284/2010, Anexa nr.VII "FAMILIA OCUPATIONALA DE FUNCTII BUGETARE "APARARE, ORDINE PUBLICA SI SIGURANTA NATIONALA", la art. 62, alin.1 se stipuleaza urmatoarele "Cadrele militare in activitate, politistii si functionarii publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare, pe timpul cat urmeaza cursuri de zi in cadrul institutiilor de invatamant superior, cu acordul si in interesul autoritatilor sau institutiilor publice de aparare, ordine publica si siguranta nationala, beneficiaza de solda functiei de baza avuta/salariul functiei de baza avut la data inceperii cursurilor, cu exceptia soldei de comanda/salariului de comanda, precum si de celelalte drepturi aplicabile personalului din institutia de invatamant, in conditiile stabilite prin ordin al ordonatorului principal de credite."
In cadrul Universitatii Nationale de Aparare "Carol I" se organizeaza MASTER PENTRU ANUL UNIVERSITAR 2011-2012, forma de desfasurare "CU FRECVENTA"(locuri finantate de la buget).
Avand in vedere prevederile art. 62, alin.1, ofiterii participanti la acest master au dreptul la solda de comanda?
Exista o baza legala care prevede continutul biletelor de transport ? Ma refer in special la o "cheie" de identificare a acestora. Cum poti face diferenta intre un bilet scanat sau printat si un bilet de transport calatori eliberat de transportatori legal.
Sora mea a lucrat contabila, pana in anul 2009 la o firma privata care a intrat in insolventa. Firma se aproviziona cu piese auto de la diversi furnizori. Azi a fost sunata pe telefonul mobil de catre un lucrator de la politia economica pentru a se prezenta la sediul lor sa certifice daca pe unele facturi este semnatura ei in calitate de delegat. Problema este ca verificarea pe care o fac este la unul din distribuitorii cu de la care firma unde ea a lucrat lua unele produse, firma care la randul ei este in faliment.
Intrebarea mea este urmatoarea:
Pentru a se prezenta la politia economica nu trebuie sa fie solicitata in baza unui document, sau care ar fi baza legala ca respectivii sa o cheme. Poate fi solicitata prin telefonul mobil ? In primul rand are nevoie de o dovada pentru a motiva lipsa de la locul de munca, iar in alta ordine de idei fara un document prin care sa i se solicite prezenta acolo nu ar fi considerata o declaratie din proprie initiativa ?
Revin cu o întrebare pe care am mai pus-o în anul 2010 referitoare la acordarea desbăgubirilor în cuantum de 5.000 de euro, despăgubiri acordate în baza OUG 62/2010. În anul 2009 tatăl meu a decedat, dar a avut emisă de către Casa Judeţeană de Pensii o Hotărâre pentru stabilirea drepturilor prevazute de Legea 309/2002, deoarece în perioada 1954-1957 a efectuat stagiul militar în cadrul Direcţiei Generale a Serviciului Muncii. Ulterior a fost emisă Decizia 1354/2010 referitoare la excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. I pct. 1 şi art. II din OUG 62/2010. Mă interesează dacă se mai poate obţine această despăgubire, paşii pe care trebuie să-i urmez, iar în cazul în care această sumă nu mai poate fi obţinută dacă pot fi despăgubită ca moştenitor de către către statul român sub altă formă.
Am probleme cu cei de la Romtelecom. Vineri seara (15.07) am plecat la Fundata unde avem o cabana. La ora 22.26 am sunat la cei de la Romtelecom deoarece nu aveam cablu si mi-au spus ca vor veni sambata (16.07). Sambata am sunat de trei ori, duminica inca odata si mi-a raspuns o salariata foarte nervoasa ca vor veni in 72 de ore de la sesizare, tardiv deoarece noi trebuia sa plecam. Azi 18.07 am sunat din nou si mi s-a spus ca orice sesizare se reyolva intre o ora si 72 ore. Cum ? Este deja ora 19.50 si nu ne-a contactat nimeni. In contract este trecut ca sesizarea se rezolva intre o ora si 72 de ore, dar daca nu se rezolva nu spun ce este de facut. Am cerut la rezilieri de contracte deoarece platesc acest abonament lunar dar ajungem acolo cam de 3 - 4 ori pe an si mi s-a spus ca daca doresc reziliere trebuie sa platesc 100 de euro deoarece contractul este valabil pana in 2012. O.K. dar daca sunt oferite servicii de buna calitate.
As dori sa aflu daca pot face ceva in acest caz. Daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns. Multumesc anticipat.