avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Activitate CCCccc

Activitate CCCccc

Sper sa ma poata ajuta cineva: datorita declararii ca neconstitutionale a dispozitiilor art.5 alin.1 al Legii 221/2009, ce se intampla cu procesele aflate deja pe rolul instantelor de judecata? Intrebarea mea este daca aceste actiuni se pot reintemeia in drept pe dreptul comun - art.998-999 cod civil si pe CEDO? Si daca da, ce art. din CEDO ar fi aplicabile?
Va multumesc pentru raspuns! Insa mi se pare foarte dificil sa atac odata cu fondul incheierea respectiva intrucat daca ma prezint la termnenul fixat de instanta se acopera orice nulitate. Pe de alta parte nu am nicio prevedere in CPC care sa imi permita atacarea cu recurs separat incheierea respectiva.
Speta este urmatoarea: Reclamantii intr-un dosar au depus o cerere de preschimbare a primului termen de judecata. Eu ca reprezentant al paratei m-am opus judecarii cererii de catre judecatoarea respectiva intrucat primul termen de judecata, conform art. 153 alin.3 cpc se preschimba de catre presedintele instantei ori al sectiei - de contencios in acest caz. Instanta a ramas in pronuntare pe cererea de preschimbare a termeneului, iar a doua zi am aflat cu surprindere faptul ca instanta a admis cererea de preschimbare FARA a o trimite spre solutionare presedintelui sectiei. Intrebarea este: cum pot ataca incheierea de sedinta prin care judecatoarea necompetenta a admis cererea? in cod nu se prevede nicio cale de atac? Pot invoca art. 105 alin1cpc si daca da, cand? Sper sa ma puteti ajuta! Va multumesc!
Intrebarea este urmatoarea : in cazul in care apare o legece stabileste anumite conditii, conditii de la care o norma speciala anterioara noii legi deroga , se aplica norma generala sau cea speciala? Dar in cazul in care norma generala posterioara spune ca ea se completeaza cu dispozitiile din norma speciala in masura in care acestea nu contravin celei generale - iar unele dispozitii din normele speciale sunt contrare celei generale nou adoptate - ce lege se aplica? Norma speciala deroga de la cea generala si in acest caz ?
Va multumesc si va rog sa imi raspundeti!
Speta este urmatoarea: am 1 an si jumatate expererienta, sunt functionar public definitiv, pe functia de consilier juridic, iar institutia m-a delegat sa o reprezint in fata Curtii de Apel. O pot reprezenta, sau mi se aplica dispozitiile Legii 514/2003 respectiv am nevoie de 2 ani pana devin consilier juridic definitiv? Este de ajuns ca sunt functionar public definitiv si am terminat stagiul ca functionar, sau trebuie sa treaca doi ani pana am dreptul de reprezentare si in fata instantelor superioare?
Care este norma juridica ce mi se aplica in privinta stagiului: Legea 188/99 sau 514/2003 ?
Va multumesc pentru ajutor!
Cazul meu este urmatorul: lucrez intr-o institutie publica si din biroul nostru a fost luat un document , a fost xeroxat , pentru ca ulterior sa fie folosite copiile respective in instanta de judecata - depuse - fara deci a avea acordul institutiei noastre in acest sens, fara ca instanta sa le fi solicitat. In cazul de fata exista sustragere de documente, in conditiile in care documentul se gaseste in original la noi, si nu in posesia altcuiva? Daca eu nu spun nimic pot fi acuzat de infractiunea de omisiune a sesizarii organelor de urmarire penala? As dori sa mai stiu daca este de ajuns o informare scrisa a directorului sau trebuie neaparat sa il informez - sesizez - pe procuror?
VA MULTUMESC PENTRU SPRIJIN, si VA ROG SA MA AJUTATI!