avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Activitate jeffo

Activitate jeffo

Răspuns la discuția muzica tare
va multumesc frumos
Răspuns la discuția muzica tare
vi se pare din cauza ca am oferit prea multe detalii :)
Discuție muzica tare
Am un vecin problematic si incredibil de ingamfat uneori. Ca om e ok el, mi-e prieten, dar exagereaza cu muzica si se poarta intr-un mod foarte egoist. In serile trecute a tinut-o toata noaptea cu duduiala, de la 12 pana la 6 dimineata, apoi desigur a venit politia la reclamatiile mai multor vecini si i-a pus o amenda de 15 mil pentru ca era recidivist (a mai luat 5 odata), iar acum da muzica tare crezand ca se razbuna pe vecinii reclamanti de parca el e Atotsapanator si saracul nu are voie si el sa se distreze.. de vreo 30 de mii de ori... si nimeni nu are voie sa il contrazica. Daca continua asa, si sigur va continua, ce va pati? Am inteles ca un vecin doreste sa ii faca un referat la nu stiu ce comandant de la Bucuresti.
Eu as vrea totusi sa il avertizez ce ar putea pati poate inceteaza desi sa fiu sincer o merita din plin.
Am gasit cateva legi, dar imi este frica sa nu fie gresite si sa ma trezesc ca am invatat ceea ce nu trebuie. De aceea rog pe cineva care e avizat, daca doreste sa imi faca o favoare, sa imi dea linkuri ori un email pe blaciuc@yahoo.com cu legile respective. Legile de care am nevoie sunt urmatoarele:

• Legea nr. 218 / 23.04.2002 privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei Române, cu modificările şi completările ulterioare, art.5-16 şi 26.

• Legea nr. 360 / 2002 privind Statutul poliţistului, cu modificările şi completările ulterioare, art. 1-6, 41-45, 55-58.

- Ordonanţa Guvernului României nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, cu modificările şi completările ulterioare, art. 1-20, 31-32, 37-42.

• Legea nr. 61 / 1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, cu modificările şi completările ulterioare, art. 1-2.

- Legea nr. 295 / 2004 privind regimul armelor şi muniţiilor, art. 5-7 şi 58.

- Codul Penal al României, cu modificările şi completările ulterioare, art.17- 31, 44-51.

- Codul de Procedură Penală al României, cu modificările şi completările ulterioare, art.62-65, 90-91, 465 şi 467.

• Ordonanţa de urgenţă a Guvernului României nr. 195 / 2002 privind circulaţia pe drumurile publice, cu modificările şi completările ulterioare;

• Hotărârea Guvernului României nr. 1391/ 2006 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a O.U.G nr. 195 / 2002 privind circulaţia pe drumurile publice, cu modificările şi completările ulterioare.

Va multumesc

Răspuns la discuția abuz de incredere
multumesc pentru ajutor
Am avut o prietena 1 an si o luna. Dupa ce ne-am despartit avea nevoie urgent de o suma de bani modica: 250 ron. Am ajutat-o, dar de returnat ioc. Dupa multe tergiversari ce s-au intins pe o perioada de 7-8 luni, a fost plecata in Italia deci avea bani, am facut schimb de sms-uri si tot se folosea de diverse motive ca sa nu returneze banutii, mi-am zis duca-se-n... Bun, am dat totul uitarii si asa ca nu era o suma importanta, mai degraba nervii care mi i-a facut pentru ca aveam incredere in dansa... dupa alte 8 luni, din senin, fara sa fi tinut legatura ma suna sa vada ce mai fac si sa imi dea banii :). A ramas ca ma suna peste 1-2 zile ca sa stabilim o intalnire pentru ca momentan e plecata din oras. A trecut o saptamana si nici un semn, probabil avea intentia de a face misto sau mai stiu eu vazand ca am lasat de la mine. Adica dupa ce am lasat totul balta mai face si misto... bine. Daca as inregistra audio si video o convorbire cu ea in care sa ateste ca vorbesc cu persoana pe care o chem in judecata, banii care trebuie sa mi-i dea, de cand trebuie sa ii dea, adica toate detaliile, si o actionez in instanta, proba aceasta ar fi incontestabila ori nu se ia in considerare ? Si se incadreaza sub incidenta Codului Penal neaparat sau as putea sa invoc un articol din Codul Civil pentru ca mi-ar parea rau daca i-as pata cazierul.
Sincer nu cred ca o voi chema in instanta pentru ca suma e prea mica, dar m-a enervat atat de mult incat as vrea sa ii dau o lectie. O merita din plin.
AA si mentionez ca dispun si de sms-urile dintre mine si ea in perioada in care a fost plecata in Italia, dar nu cred ca as putea sa demonstrez ca numarul de telefon e al ei. Ce gainarie...
Răspuns la discuția mostenitoare...
multumesc amandurora
Discuție mostenitoare...
Strabunicul meu a decedat, iar fiica sa, adica bunica mea doreste sa intre in proprietatea unei suprafete de pamant in calitate de mostenitoare. Treaba e ca actul care atesta ca strabunicul era titular asupra respectivului teren e pierdut, dar la primarie figureaza ca fiind proprietar. Ce pasi trebuie sa urmeze bunica mea pentru a intra in posesie ? Din cate am inteles trebuie sa mearga la primarie sa ii elibere un act (dar ce trebuie sa scrie in actul respectiv ? e o copie dupa certificatul original de proprietate ?... ) dupa care trebuie sa mearga sa il intabuleze, iar apoi sa mearga la notar si astfel devine proprietara ? Daca poate cineva sa imi spuna care sunt exact pasii si ce acte ii trebuie raman recunoscator. Multumesc.