avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 270 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenitoare...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenitoare...

Strabunicul meu a decedat, iar fiica sa, adica bunica mea doreste sa intre in proprietatea unei suprafete de pamant in calitate de mostenitoare. Treaba e ca actul care atesta ca strabunicul era titular asupra respectivului teren e pierdut, dar la primarie figureaza ca fiind proprietar. Ce pasi trebuie sa urmeze bunica mea pentru a intra in posesie ? Din cate am inteles trebuie sa mearga la primarie sa ii elibere un act (dar ce trebuie sa scrie in actul respectiv ? e o copie dupa certificatul original de proprietate ?... ) dupa care trebuie sa mearga sa il intabuleze, iar apoi sa mearga la notar si astfel devine proprietara ? Daca poate cineva sa imi spuna care sunt exact pasii si ce acte ii trebuie raman recunoscator. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 12:41, 11 Februarie 2009
În niciun caz nu va putea întabula terenul pe numele defunctului. Întabularea va fi ulterioară obţinerii certificatului de moştenitor.

Pentru a şti dacă notarul acceptă sau nu o adeverinţă (un extras din registrul agricol) contactaţi întîi notarul competent (unul care funcţionează în circumscripţia judecătoriei unde a avut defunctul ultimul domiciliu).
1. Bunica dvs. sa se adreseze Comisiei judetene din cadrul Precturi judetului pe raza careia se afla terenul. In cerere sa precizeze si calitatea fata de titularul titlului de proprietate, la care sa ataseze actele (xerocopi) din care sa rezulte aceasta calitate.
2. O copie a titlului de proprietate se afla la OCPI.
3. Comisia locala de fond funciar va poate furniza xerocopi de pe actele care au stat la baza eliberari titlului de proprietate respectiv procesele verbale partiale si si cea definitiva.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Februarie 2009
Seffer Laurentiu, Consilier juridic
multumesc amandurora
Slaurentiu a scris:

1. Bunica dvs. sa se adreseze Comisiei judetene din cadrul Precturi judetului pe raza careia se afla terenul. In cerere sa precizeze si calitatea fata de titularul titlului de proprietate, la care sa ataseze actele (xerocopi) din care sa rezulte aceasta calitate.
2. O copie a titlului de proprietate se afla la OCPI.
3. Comisia locala de fond funciar va poate furniza xerocopi de pe actele care au stat la baza eliberari titlului de proprietate respectiv procesele verbale partiale si si cea definitiva.

Corect, dacă este vorba despre un asemenea titlu. Dacă nu, nu... :)

Sunt şi proprietari ale căror titluri sunt de altă natură. Altfel, la obiect intervenţia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune oana11 oana11 buna ziua am si eu o intrebare. strabunicul meu a decedat in urma cu multi ani si bunicul nu a facut actele de succesiune.bunicul nu mai are frati,bunica mea ... (vezi toată discuția)
Cadastru si intabulare fara titlu de proprietate? andressa01 andressa01 Situatie concreta: in Mai 1948 strabunicii au cumparat un teren pe care au ridicat o casa de paianta; actul care dovedeste achizitia este o chitanta de vanzare ... (vezi toată discuția)
Deschidere succesiune eu12 eu12 in urma decesului mamei mele (care a fost mostenitoarea sotului ei) a tuturor terenurilor+bunuri, noi urmasii (frati vitregi +drepti) in mod normal trebuie sa ... (vezi toată discuția)